Duurste pokemon kaarten ter wereld

Pokemon is een spelletje dat bijna iedereen wel kent. De oudere jeugd speelde het fysiek met kaarten die je kon kopen, de wat jongere jeugd kent het vooral van Pokémon Go. Het spel is immens populair over de hele wereld. Als jij nog wat kaarten op je zolder hebt liggen, is het misschien waard om hier eens naar te gaan kijken. Pokemon kaarten in originele staat leveren tegenwoordig absurde bedragen op. Wij van Mannnen.nl gingen eropuit om te kijken welke pokemon kaart het duurste in de wereld is en welke bedragen hiervoor betaald werden. 

Overzicht van de duurste pokemon kaarten ter wereld

 1. Gold Pikachu
 2. Prerelease Raichu
 3. Master’s Key
 4. Gold Star Espeon en Umbreon
 5. Tropische wind
 6. Nr. 1 Trainer
 7. 1e Editie Holo Lugia
 8. Kangaskhan-Holo
 9. Pikachu Illustrator
 10. Schaduwloze Charizard
 11. Ishihara GX
 12. Blastoise Presentatie Kaart

 

De belangstelling voor Pokémon en het Pokémon-kaartspel is de afgelopen jaren alleen maar blijven groeien, met meerdere kaartverkopen op veilingen die alleen al in 2019 en 2020 nieuwe records vestigden, dus er is nog nooit een beter moment geweest om je verzameling door te spitten en te kijken of je een van de zeldzaamste Pokémon-kaarten aller tijden bezit. Ben je niet op zijn minst een beetje nieuwsgierig? Misschien ligt er wel een pensioen op je zolder te wachten.

12. 24-karaats gouden Pikachu – 2.081 dollar

Deze 24-karaats gouden Pikachu is een herdruk van de originele pikachu kaart. Deze kaart is pas in 2016 in de markt gebracht, ter ere van het 20 jarige bestaan van Pikachu. De kaart is ontworpen door juwelier Ginza Tanaka. Je kon deze kaart bemachtigen door het meedoen aan een loterij, georganiseerd door de juwelier. Als je won, kreeg je de kans om deze kaart te kopen voor zo’n 216.000 Yen, omgerekend zo’n 2081 dollar. Deze kaart mag eigenlijk niet gebruikt worden om mee te spelen en wordt vooral gebruikt als collecters item. 

Duurste pokemon kaart 1211. Prerelease Raichu – 10500 dollar

Hier zien wij de meest controversiële Pokemon kaart aller tijden. Vooral omdat het een gerucht is of de kaart ooit bestaan heeft. Hij is zo zeldzaam (of niet-bestaand), dat er weinig over bekend is. Langere tijd ging het gerucht dat deze kaart per ongeluk gedrukt is, tijdens de uitbreidingsset van 1999 in Pokemon. Er werden toen ongeveer 100 Raichu kaarten gedrukt met daarop de term ‘Prerealease’. Deze kaarten moesten natuurlijk direct verwijderd worden, maar er gingen toch zo’n 10 de markt op. Deze werden toen weggegeven aan medewerkers van het Wizards of Coast bedrijf (drukker van Pokemon kaarten). 

Omdat vrij weinig mensen hem ooit gezien hadden, was het maar de vraag of deze kaart echt gedrukt was, of dat dit een marketingstunt was. Tot 2009. Toen dook een echt exemplaar op, van een oud werknemer. De verkoop vond plaats op 1-april en heeft naar verluid zo’n 10.500 dollar opgeleverd. Tenminste, zo zeggen ze. De verkoop op 1-april neigt ook naar een grap en het ‘echte originele’ bewijs ontbreekt nog steeds. Wij vonden hem iniedergeval leuk genoeg om met jullie te delen in ons lijstje met de duurste pokemon kaarten ter wereld! 

Duurste pokemon kaart 11


10. Master’s Key – 21.000 dollar

De meest recente dure pokemon kaart in ons lijstje. In 2019 is deze verkocht voor zo’n 21.000 dollar. 

Master’s Key is een andere zeldzame Pokémon-kaart die wordt uitgereikt aan deelnemers aan een Pokémon TCG-toernooi. Maar in tegenstelling tot Nr. 1 Trainer en zijn soortgenoten is deze kaart iets recenter: hij werd gegeven aan deelnemers aan de Pokémon World Championships die in 2010 in Hawaï werden gehouden.

Naar schatting bestaan er slechts 36 exemplaren van de kaart – evenveel als het aantal deelnemers in alle leeftijdsgroepen van de wereldkampioenschappen.

De kaart werd in 2019 geveild op een Amerikaanse veiling voor een bedrag waar je een hele mooie auto kunt kopen. 

Duurtste pokemon kaart 10


9. Espeon & Umbreon Gold Star POP Serie 5. – 21.000

Een hele mond vol. Het gaat hierbij om een van de duurste pokemon-sets ter wereld. 

De kaarten zijn vernoemd (gold star), naar de gouden sterren bovenaan de kaarten. Dit betekent dat de kaart voorzien is van een uniek design, anders dan de normale variant. In de tijdszone van 2004 tot 2007 zijn er slechts 27 van gedrukt, waarmee ze tot de zeldzaamste pokemon kaarten ter wereld behoren. 

De kaarten werden verdeeld onder de leden van de exclusieve Pokemon Players Club, waarbij leden punten konden verdienen door het winnen van wedstrijden. Je kon kans maken op deze kaart met zo’n 50.000 punten. En dan denk je, hoeveel moet ik winnen voor 50.000 punten? Ongeveer 5 jaar lang elke wedstrijd die er is. De eigenaar die deze kaart won, speelde al 15!! jaar op het hoogste niveau Pokemon.

Hoewel normaliter de Japanse varianten het meeste geld waard zijn (gekte in de markt), brengen deze twee Amerikaanse drukken ontzettend veel geld op. In een veiling in februari 2020 werden deze kaarten voor 22.000 en 21.000 dollar verkocht. Momenteel (1.5 jaar later), worden deze kaarten geschat op een absurd bedrag van zo’n 190.000 dollar. Echter is dit slechts een inschatting. De huidige laatst bekende verkoopwaarde is dus 21.000 dollar. 

Duurste pokemon kaart 9


8. 1999 Pokemon Japanse Promo Tropical Mega Battle Tropical Wind- 65.1000 dollar

De nummer acht op de lijst ‘Duurste pokemon kaart ter wereld’ is een mond vol. Een ultrazeldzame kaart waar er slechts 12 van geproduceerd zijn. De topspelers van het Tropical Mega Battle toernooi kregen deze ‘promo’ kaarten. De Tropical Battle was een voorganger van de Pokemon World Championships, waardoor het een van de meest zeldzame kaarten is geworden.

Je mocht alleen meedoen aan dit toernooi, als jij de beste van je regio was. 50 topspelers uit de gehele wereld, mochten strijden om toernooiwinst. De top 12 verkreeg deze kaarten.

In oktober 2020 werd deze kaart geveild voor een prijs van maarliefst 65.1000 dollar. De geschatte prijs op moment van schrijven is ongeveer 148.000 dollar. Extra geld om te investeren op Bitvavo 😉 

Duurste pokemon kaart 8


7. Trainer Nr.1 – 90.000 dollar

Met slechts zeven kaarten ter wereld, ook weer een extreem unieke kaart. Deze Trainer Nr.1 Pokemon kaart is een holografische promo-kaart die werd uitgereikt aan de finalisten van de Secret Super-Battle in Tokio, in het jaar 1999. Het toernooi vond plaats op een geheime locatie en alleen de beste van de regio mochten meedoen. Deze kaart was het ‘startbewijs’ om mee te mogen doen aan de finale. 

Op de kaart staat het Japanse logo van de ‘Pocket Monsters Trading Card Game’, samen met artwork van de originele generatie Pokémon Mewtwo door illustrator Hideki Kazama.

Omdat er slechts zeven regionale toernooien werden gehouden, zijn er vermoedelijk slechts zeven exemplaren van de No. 1 Trainer card gemaakt, waardoor het gemakkelijk een van de zeldzaamste Pokémon cards is die er bestaan. Zes van de ultra zeldzame kaarten zijn sindsdien gecertificeerd als zijnde in perfecte Gem Mint 10 conditie door PSA – de prestigieuze organisatie die de kwaliteit, conditie en waarde van ruilkaarten beoordeelt, tot het hoogste niveau van GEM-MT10 – met een onberispelijk exemplaar dat in juli 2020 op een veiling werd verkocht voor 90.000 dollar. 

Dit is een kaart die zo zeldzaam en waardevol is dat Indiana Jones er waarschijnlijk ooit mee aan een afbrokkelende tempel heeft moeten ontsnappen. De tegenhangers No. 2 Trainer en No. 3 Trainer, die ook werden uitgereikt aan winnaars van Japanse Pokémon-toernooien eind jaren negentig, zijn bijna net zo zeldzaam en waardevol.

Duurste pokemon kaart 7


6. 2000 Pokemon Neo Genesis 1st edition Holo Lugia #9 – 144.300 dollar. 

Op nummer 6 van deze lijst vinden wij de Neo Genesis 1st edition. Verkocht voor een schrikbarend bedrag van 144.000 dollar. 

Lugia is een van de meest iconische en populaire Pokémon uit de hele serie. Hij was te zien op de voorkant van het vroege Game Boy-spel Pokémon Silver en zijn Nintendo DS-remake SoulSilver. Lugia, een legendarische vogel-Pokémon uit Gen II, is een van de krachtigste en moeilijkst te vinden Pokémon die spelers in de videogames kunnen vangen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zijn Pokémon-kaart ook uiterst zeldzaam is.

Er zijn ongeveer 40 kaarten van deze variant beschikbaar, maar slechts 3 in ‘perfecte staat’. In oktober 2020 werd er 1 verkocht voor 2020, maar in mei 2021 ging er 1 in perfecte staat over de toonbank voor maarliefst 144.000 dollar. Een legendarisch dure prijs voor een legendarisch zeldzame pokemon kaart. 

Duurtste pokemon kaart 5


5. Kangashkan-Holo #115 Family Event Trophy Card – 150.100 dollar. 

De op twee na zeldzaamste pokemon kaart ter wereld, deze Kangaskhan Holo pokemon kaart. Slechts drie exemplaren van de Kangaskhan trofee kaart zijn ooit verkocht in de afgelopen twee decennia, waardoor het een van de zeldzaamste Pokémon kaarten is. 

werd gegeven aan deelnemers aan het in 1998 in Japan gehouden Parent/Child Mega Battle-toernooi. Zoals de naam al aangeeft, bestonden de teams uit ouders en kinderen. Degenen die een bepaald aantal overwinningen behaalden tijdens het toernooi kregen deze speciale trofee kaart – de enige keer dat het ooit voor het grijpen was, omdat het nooit in massa is geproduceerd – waardoor het een van de zeldzaamste promo kaarten is die beschikbaar is.

Wat de pokemonkaart onderscheidt van zijn gewone tegenhangers is de toevoeging van het Pocket Monsters Card Game-logo – de oorspronkelijke Japanse naam voor de Pokémon TCG – op de achterkant van de kaart, naast de voorkant, waardoor het een uiterst zeldzame variant is van de originele holografische Kangaskhan.

Op 10 oktober 2020 werd de kaart via Ebay verkocht voor meer dan 150.000 dollar. 

Duurste pokemon kaart 5


4. Pikachu Illustrator pokemon kaart – 195.000

De kaart die wellicht de duurste ter wereld kàn zijn, maar het niet is. Deze Pikachu Illustrator pokemon kaart werd in oktober 2019 verkocht voor een bedrag van 195.000 dollar. De huidige waarde is echter nog twee of drie keer hoger, maar hier is hij nog niet voor verkocht. 

Pikachu Illustrator werd oorspronkelijk gegeven aan de winnaars van promotiewedstrijden die in 1997 en 1998 werden gehouden door het Japanse tijdschrift CoroCoro Comic. 39 exemplaren werden officieel uitgereikt aan de winnaars, terwijl twee exemplaren naar verluidt later werden ontdekt door een van de makers van het kaartspel, waardoor het totale aantal exemplaren van Pikachu Illustrator op 41 lijkt te komen.

De kaart is niet alleen belachelijk zeldzaam, maar ook in een aantal opzichten uniek. Het is de enige Pokémon-kaart met de vermelding ‘Illustrator’ in plaats van ‘Trainer’ bovenaan de kaart. Daarnaast is het bedrag wat voor deze kaart opgebracht werd, zelf voor een kaart die niet in ‘perfecte staat’ was. Moet je nagaan voor welk bedrag een Pikachu Illustrator kaart in perfecte staat weg zou gaan. 

Duurste pokemon kaart 4


3. First Edition Shadowless Holographic Charizard #44 – 220.574 dollar.

We zijn aanbeland bij de top 3 van de duurste pokemon kaarten ter wereld en het gaat hier om een variant van de good-old Charizard. Het gaat om een schaduwloze holografische Charizard. 

Wat de kaart onderscheidt, is het ontbreken van een schaduw onder de vuurspuwende draak Pokémon. Dit was een drukfout die voor het merendeel van de gedrukte kaarten werd gecorrigeerd, waardoor de schaduwloze kaart des te zeldzamer is. Volgens veilinghuis Iconic Auctions is de zeldzame kaart “de Heilige Graal onder de Pokémon-kaarten, de meest iconische en belangrijke kaart voor zowel de Pokémon-franchise als haar die-hard fans”.

Deze dure pokemon kaart in perfecte conditie werd in oktober 2020 geveild voor een bedrag van maarliefst 220.540 dollar. 

Duurste pokemon kaart 3


2. Black Star Ishihara Signed GX Promo Card – 247.230 dollar. 

Een verjaardagskaart. Of zoiets dan. Deze Black Star Ishihara Signes GX Promo Card is gemaakt ter ere van de 60e verjaardag van de oprichter van Pokemon en ook nog eens gesigneerd door hem. De kaart werd gegeven aan het personeel van het bedrijf als viering van de 60 jarige leeftijd, in 2017. 

Een kaart met de president van de Pokémon Company zelf en dat maakt de kaart zeldzaam, maar deze specifieke versie is nog zeldzamer, omdat Ishihara deze bijna-mint kaart daadwerkelijk heeft gesigneerd om de prijs nog verder op te drijven.

De “2017 P.M. SM Black Star #TPCi01 Tsunekazu Ishihara Signed Pokémon GX Promo Card”, om de volledige titel te gebruiken, is een bewijs van de invloed die de Pokémon-president blijkbaar in handen heeft. 

Duurste pokemon kaart 2


1. Duurste pokemon kaart ter wereld:
Pokemon Blastoise #009/165R Commissioned Presentation Galaxy Star Hologram – 360.000 dollar.  

Een hele mond vol, deze Pokémon Blastoise #009/165R Commissioned Presentation Galaxy Star Hologram

Een twee-in-een-kaart die een nieuw record vestigde voor de waarde van Pokémon-kaarten. Deze duurste pokemon kaart ter wereld werd in januari 2021 geveild voor een absurd bedrag van 360.000 dollar. 

Deze Blastoise, een van de slechts twee Pokémon-kaarten die bestaan, vestigde in januari 2021 een nieuw record voor de duurste Pokémon-kaart die ooit op een veiling is verkocht, nadat hij werd verkocht voor maar liefst $ 360.000 (£ 266.000).

De uiterst zeldzame Pokémon-kaart werd in 1998 gemaakt als presentatiestuk door Magic: The Gathering-maker Wizards of the Coast om leidinggevenden van Nintendo of Japan ervan te overtuigen dat zij de Engelstalige release van de TCG mochten verzorgen. Het spel zou uiteindelijk zijn internationale debuut maken een jaar later in 1999.

Hoewel er twee Blastoise ‘Presentation’ kaarten werden geproduceerd, is dit de enige die publiekelijk is gezien. Deze kaart was in ‘bijna perfecte staat’. Het zou dus nòg meer kunnen opleveren… De locatie en staat van de andere Presentation kaart blijft onbekend – wat betekent dat dit wel eens de enige kaart van dit type zou kunnen zijn die nog over is.

Duurste pokemon kaart 1

Overzicht van de duurste pokemon kaarten ter wereld

Nu weet je dus wat de duurste pokemon kaarten ter wereld zijn. Wij moeten nog even doorwerken als wij dit soort bedragen op tafel willen leggen voor een pokemon kaart. Wat wij wel hebben geleerd uit dit onderzoek: bewaar altijd je verzamelobjecten goed en berg ze netjes weg. Wie weet wat je Flippo straks waard is…

Info en afbeeldingen van: https://www.dicebreaker.com/games/pokemon-trading-card-game/best-games/rare-pokemon-cards