Ga naar de inhoud

duurste pokemon kaart ter wereld

Updated: 03-08-2023
Pokemon is een spelletje dat bijna iedereen wel kent. De oudere jeugd speelde het fysiek met kaarten die je kon kopen, de wat jongere jeugd kent het vooral van Pokémon Go. Het spel is immens populair over de hele wereld. Als jij nog wat kaarten op je zolder hebt liggen, is het misschien waard om hier eens naar te gaan kijken. Pokemon kaarten in originele staat leveren tegenwoordig absurde bedragen op. Wij van Mannnen.nl gingen eropuit om te kijken welke pokemon kaart het duurste in de wereld is en welke bedragen hiervoor betaald werden. De Duurste Pokemon Kaart ter wereld is namelijk meerdere dikke villa’s waard…

A la 2023 is deze lijst bijgewerkt. Tijdens dit jaar, blijven wij onderzoek doen naar de duurste Pokémon kaarten ter wereld. Heb jij een duurdere gespot die wij niet in onze lijst hebben staan? Stuur even een mailtje. Uiteraard gaan de credits naar jou! Voor nu staat de duurste pokemonkaart van 2023 op een bedrag van ruim 5.275.000 dollar, gekocht door de YouTuber Paul Logan!

14 duurste pokemon kaarten ter wereld

 1. PSA grade 10 Pikachu Illustrator Card
 2. Pikachu Illustrator
 3. Gold Pikachu
 4. Prerelease Raichu
 5. Master’s Key
 6. Gold Star Espeon en Umbreon
 7. Tropische wind
 8. Nr. 1 Trainer
 9. 1e Editie Holo Lugia
 10. Kangaskhan-Holo
 11. Pikachu Illustrator
 12. Schaduwloze Charizard
 13. Ishihara GX
 14. Blastoise Presentatie Kaart

De belangstelling voor Pokémon en het Pokémon-kaartspel is de afgelopen jaren alleen maar blijven groeien, met meerdere kaartverkopen op veilingen die alleen al in 2019 en 2020 nieuwe records vestigden, dus er is nog nooit een beter moment geweest om je verzameling door te spitten en te kijken of je een van de zeldzaamste Pokémon-kaarten aller tijden bezit. Ben je niet op zijn minst een beetje nieuwsgierig? Misschien ligt er wel een pensioen op je zolder te wachten. In 2023 is de allerduurste pokemon kaard ter wereld verkocht, voor een bedrag van ruim 5 miljoen dollar! Wil je gelijk de duurste pokemon kaart ter wereld zien? Scroll dan gelijk naar onderen.

14. 24-karaats gouden Pikachu – 2.081 dollar

Deze 24-karaats gouden Pikachu is een herdruk van de originele pikachu kaart. Deze kaart is pas in 2016 in de markt gebracht, ter ere van het 20 jarige bestaan van Pikachu. De kaart is ontworpen door juwelier Ginza Tanaka. Je kon deze kaart bemachtigen door het meedoen aan een loterij, georganiseerd door de juwelier. Als je won, kreeg je de kans om deze kaart te kopen voor zo’n 216.000 Yen, omgerekend zo’n 2081 dollar. Deze kaart mag eigenlijk niet gebruikt worden om mee te spelen en wordt vooral gebruikt als collecters item. 

Duurste pokemon kaart 12

13. Prerelease Raichu – 10500 dollar

Hier zien wij de meest controversiële Pokemon kaart aller tijden. Vooral omdat het een gerucht is of de kaart ooit bestaan heeft. Hij is zo zeldzaam (of niet-bestaand), dat er weinig over bekend is. Langere tijd ging het gerucht dat deze kaart per ongeluk gedrukt is, tijdens de uitbreidingsset van 1999 in Pokemon. Er werden toen ongeveer 100 Raichu kaarten gedrukt met daarop de term ‘Prerealease’. Deze kaarten moesten natuurlijk direct verwijderd worden, maar er gingen toch zo’n 10 de markt op. Deze werden toen weggegeven aan medewerkers van het Wizards of Coast bedrijf (drukker van Pokemon kaarten). 

Omdat vrij weinig mensen hem ooit gezien hadden, was het maar de vraag of deze kaart echt gedrukt was, of dat dit een marketingstunt was. Tot 2009. Toen dook een echt exemplaar op, van een oud werknemer. De verkoop vond plaats op 1-april en heeft naar verluid zo’n 10.500 dollar opgeleverd. Tenminste, zo zeggen ze. De verkoop op 1-april neigt ook naar een grap en het ‘echte originele’ bewijs ontbreekt nog steeds. Wij vonden hem in iedergeval leuk genoeg om met jullie te delen in ons lijstje met de duurste pokemon kaarten ter wereld! Klein prijsje, als je het tenminste vergelijkt met de duurste NFT ter wereld!

Duurste pokemon kaart 11

12. Master’s Key – 21.000 dollar

De meest recente dure pokemon kaart in ons lijstje. In 2019 is deze verkocht voor zo’n 21.000 dollar. 

Master’s Key is een andere zeldzame Pokémon-kaart die wordt uitgereikt aan deelnemers aan een Pokémon TCG-toernooi. Maar in tegenstelling tot Nr. 1 Trainer en zijn soortgenoten is deze kaart iets recenter: hij werd gegeven aan deelnemers aan de Pokémon World Championships die in 2010 in Hawaï werden gehouden.

Naar schatting bestaan er slechts 36 exemplaren van de kaart – evenveel als het aantal deelnemers in alle leeftijdsgroepen van de wereldkampioenschappen.

De kaart werd in 2019 geveild op een Amerikaanse veiling voor een bedrag waar je een hele mooie auto kunt kopen. 

Duurtste pokemon kaart 10

11. Espeon & Umbreon Gold Star POP Serie 5. – 21.000

Een hele mond vol. Het gaat hierbij om een van de duurste pokemon-sets ter wereld. 

De kaarten zijn vernoemd (gold star), naar de gouden sterren bovenaan de kaarten. Dit betekent dat de kaart voorzien is van een uniek design, anders dan de normale variant. In de tijdszone van 2004 tot 2007 zijn er slechts 27 van gedrukt, waarmee ze tot de zeldzaamste pokemon kaarten ter wereld behoren. 

De kaarten werden verdeeld onder de leden van de exclusieve Pokemon Players Club, waarbij leden punten konden verdienen door het winnen van wedstrijden. Je kon kans maken op deze kaart met zo’n 50.000 punten. En dan denk je, hoeveel moet ik winnen voor 50.000 punten? Ongeveer 5 jaar lang elke wedstrijd die er is. De eigenaar die deze kaart won, speelde al 15!! jaar op het hoogste niveau Pokemon.

Hoewel normaliter de Japanse varianten het meeste geld waard zijn (gekte in de markt), brengen deze twee Amerikaanse drukken ontzettend veel geld op. In een veiling in februari 2020 werden deze kaarten voor 22.000 en 21.000 dollar verkocht. Momenteel (1.5 jaar later), worden deze kaarten geschat op een absurd bedrag van zo’n 190.000 dollar. Echter is dit slechts een inschatting. De huidige laatst bekende verkoopwaarde is dus 21.000 dollar. 

Duurste pokemon kaart 9

10. 1999 Pokemon Japanse Promo Tropical Mega Battle Tropical Wind- 65.1000 dollar

De nummer tien op de lijst ‘Duurste pokemon kaart ter wereld’ is een mond vol. Een ultrazeldzame kaart waar er slechts 12 van geproduceerd zijn. De topspelers van het Tropical Mega Battle toernooi kregen deze ‘promo’ kaarten. De Tropical Battle was een voorganger van de Pokemon World Championships, waardoor het een van de meest zeldzame kaarten is geworden.

Je mocht alleen meedoen aan dit toernooi, als jij de beste van je regio was. 50 topspelers uit de gehele wereld, mochten strijden om toernooiwinst. De top 12 verkreeg deze kaarten.

In oktober 2020 werd deze kaart geveild voor een prijs van maarliefst 65.1000 dollar. De geschatte prijs op moment van schrijven is ongeveer 148.000 dollar. Extra geld om te investeren op Bitvavo 😉 

Duurste pokemon kaart 8

9. Dure pokemon kaart – Trainer Nr.1 – 90.000 dollar

Met slechts zeven kaarten ter wereld, ook weer een extreem unieke kaart. Deze Trainer Nr.1 Pokemon kaart is een holografische promo-kaart die werd uitgereikt aan de finalisten van de Secret Super-Battle in Tokio, in het jaar 1999. Het toernooi vond plaats op een geheime locatie en alleen de beste van de regio mochten meedoen. Deze kaart was het ‘startbewijs’ om mee te mogen doen aan de finale. 

Op de kaart staat het Japanse logo van de ‘Pocket Monsters Trading Card Game’, samen met artwork van de originele generatie Pokémon Mewtwo door illustrator Hideki Kazama.

Omdat er slechts zeven regionale toernooien werden gehouden, zijn er vermoedelijk slechts zeven exemplaren van de No. 1 Trainer card gemaakt, waardoor het gemakkelijk een van de zeldzaamste Pokémon cards is die er bestaan. Zes van de ultra zeldzame kaarten zijn sindsdien gecertificeerd als zijnde in perfecte Gem Mint 10 conditie door PSA – de prestigieuze organisatie die de kwaliteit, conditie en waarde van ruilkaarten beoordeelt, tot het hoogste niveau van GEM-MT10 – met een onberispelijk exemplaar dat in juli 2020 op een veiling werd verkocht voor 90.000 dollar. 

Dit is een kaart die zo zeldzaam en waardevol is dat Indiana Jones er waarschijnlijk ooit mee aan een afbrokkelende tempel heeft moeten ontsnappen. De tegenhangers No. 2 Trainer en No. 3 Trainer, die ook werden uitgereikt aan winnaars van Japanse Pokémon-toernooien eind jaren negentig, zijn bijna net zo zeldzaam en waardevol.

Duurste pokemon kaart 7

8. 2000 Pokemon Neo Genesis 1st edition Holo Lugia #9 – 144.300 dollar. 

Op nummer 8 van deze lijst vinden wij de Neo Genesis 1st edition. Verkocht voor een schrikbarend bedrag van 144.000 dollar. 

Lugia is een van de meest iconische en populaire Pokémon uit de hele serie. Hij was te zien op de voorkant van het vroege Game Boy-spel Pokémon Silver en zijn Nintendo DS-remake SoulSilver. Lugia, een legendarische vogel-Pokémon uit Gen II, is een van de krachtigste en moeilijkst te vinden Pokémon die spelers in de videogames kunnen vangen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zijn Pokémon-kaart ook uiterst zeldzaam is.

Er zijn ongeveer 40 kaarten van deze variant beschikbaar, maar slechts 3 in ‘perfecte staat’. In oktober 2020 werd er 1 verkocht voor 2020, maar in mei 2021 ging er 1 in perfecte staat over de toonbank voor maarliefst 144.000 dollar. Een legendarisch dure prijs voor een legendarisch zeldzame pokemon kaart. 

Duurtste pokemon kaart 5

7. Kangashkan-Holo #115 Family Event Trophy Card – 150.100 dollar. 

De op twee na zeldzaamste pokemon kaart ter wereld, deze Kangaskhan Holo pokemon kaart. Slechts drie exemplaren van de Kangaskhan trofee kaart zijn ooit verkocht in de afgelopen twee decennia, waardoor het een van de zeldzaamste Pokémon kaarten is. 

Deze dure pokemon kaard werd gegeven aan deelnemers aan het in 1998 in Japan gehouden Parent/Child Mega Battle-toernooi. Zoals de naam al aangeeft, bestonden de teams uit ouders en kinderen. Degenen die een bepaald aantal overwinningen behaalden tijdens het toernooi kregen deze speciale trofee kaart – de enige keer dat het ooit voor het grijpen was, omdat het nooit in massa is geproduceerd – waardoor het een van de zeldzaamste promo kaarten is die beschikbaar is.

Wat de pokemonkaart onderscheidt van zijn gewone tegenhangers is de toevoeging van het Pocket Monsters Card Game-logo – de oorspronkelijke Japanse naam voor de Pokémon TCG – op de achterkant van de kaart, naast de voorkant, waardoor het een uiterst zeldzame variant is van de originele holografische Kangaskhan.

Op 10 oktober 2020 werd de kaart via Ebay verkocht voor meer dan 150.000 dollar. 

Duurste pokemon kaart 5

6. Pikachu Illustrator pokemon kaart – 195.000

De kaart die wellicht de duurste ter wereld kàn zijn, maar het niet is. Deze Pikachu Illustrator pokemon kaart werd in oktober 2019 verkocht voor een bedrag van 195.000 dollar. De huidige waarde is echter nog twee of drie keer hoger, maar hier is hij nog niet voor verkocht. 

Pikachu Illustrator werd oorspronkelijk gegeven aan de winnaars van promotiewedstrijden die in 1997 en 1998 werden gehouden door het Japanse tijdschrift CoroCoro Comic. 39 exemplaren werden officieel uitgereikt aan de winnaars, terwijl twee exemplaren naar verluidt later werden ontdekt door een van de makers van het kaartspel, waardoor het totale aantal exemplaren van Pikachu Illustrator op 41 lijkt te komen.

De kaart is niet alleen belachelijk zeldzaam, maar ook in een aantal opzichten uniek. Het is de enige Pokémon-kaart met de vermelding ‘Illustrator’ in plaats van ‘Trainer’ bovenaan de kaart. Daarnaast is het bedrag wat voor deze kaart opgebracht werd, zelf voor een kaart die niet in ‘perfecte staat’ was. Moet je nagaan voor welk bedrag een Pikachu Illustrator kaart in perfecte staat weg zou gaan. 

Duurste pokemon kaart 4

5. First Edition Shadowless Holographic Charizard #44 – 220.574 dollar.

We zijn aanbeland bij de top 5 van de duurste pokemon kaarten ter wereld en het gaat hier om een variant van de good-old Charizard. Het gaat om een schaduwloze holografische Charizard. 

Wat de kaart onderscheidt, is het ontbreken van een schaduw onder de vuurspuwende draak Pokémon. Dit was een drukfout die voor het merendeel van de gedrukte kaarten werd gecorrigeerd, waardoor de schaduwloze kaart des te zeldzamer is. Volgens veilinghuis Iconic Auctions is de zeldzame kaart “de Heilige Graal onder de Pokémon-kaarten, de meest iconische en belangrijke kaart voor zowel de Pokémon-franchise als haar die-hard fans”.

Deze dure pokemon kaart in perfecte conditie werd in oktober 2020 geveild voor een bedrag van maarliefst 220.540 dollar. 

Duurste pokemon kaart 3

4. Black Star Ishihara Signed GX Promo Card – 247.230 dollar. 

Een verjaardagskaart. Of zoiets dan. Deze Black Star Ishihara Signes GX Promo Card is gemaakt ter ere van de 60e verjaardag van de oprichter van Pokemon en ook nog eens gesigneerd door hem. De kaart werd gegeven aan het personeel van het bedrijf als viering van de 60 jarige leeftijd, in 2017. 

Een kaart met de president van de Pokémon Company zelf en dat maakt de kaart zeldzaam, maar deze specifieke versie is nog zeldzamer, omdat Ishihara deze bijna-mint kaart daadwerkelijk heeft gesigneerd om de prijs nog verder op te drijven.

De “2017 P.M. SM Black Star #TPCi01 Tsunekazu Ishihara Signed Pokémon GX Promo Card”, om de volledige titel te gebruiken, is een bewijs van de invloed die de Pokémon-president blijkbaar in handen heeft. 

Duurste pokemon kaart 2

3. Bijna duurste pokemon kaart – Pokemon Blastoise #009/165R Commissioned Presentation Galaxy Star Hologram – 360.000 dollar.  

Een hele mond vol, deze Pokémon Blastoise #009/165R Commissioned Presentation Galaxy Star Hologram

Een twee-in-een-kaart die een nieuw record vestigde voor de waarde van Pokémon-kaarten. Deze duurste pokemon kaart ter wereld werd in januari 2021 geveild voor een absurd bedrag van 360.000 dollar. 

Deze Blastoise, een van de slechts twee Pokémon-kaarten die bestaan, vestigde in januari 2021 een nieuw record voor de duurste Pokémon-kaart die ooit op een veiling is verkocht, nadat hij werd verkocht voor maar liefst $ 360.000 (£ 266.000).

De uiterst zeldzame Pokémon-kaart werd in 1998 gemaakt als presentatiestuk door Magic: The Gathering-maker Wizards of the Coast om leidinggevenden van Nintendo of Japan ervan te overtuigen dat zij de Engelstalige release van de TCG mochten verzorgen. Het spel zou uiteindelijk zijn internationale debuut maken een jaar later in 1999.

Hoewel er twee Blastoise ‘Presentation’ kaarten werden geproduceerd, is dit de enige die publiekelijk is gezien. Deze kaart was in ‘bijna perfecte staat’. Het zou dus nòg meer kunnen opleveren… De locatie en staat van de andere Presentation kaart blijft onbekend – wat betekent dat dit wel eens de enige kaart van dit type zou kunnen zijn die nog over is.

Duurste pokemon kaart 1

2. Bijna Duurste pokemon kaart ter wereld: Pikachu Illustrator – 900,000 dollar in Februari 2022

Ik hoop dat je niet omvalt, want voor een prijs van bijna een miljoen Dollar* is deze Pikachu Illustrator in februari 2022 verkocht. Pikachu Illustrator werd oorspronkelijk gegeven aan de winnaars van promo wedstrijden gehouden in 1997 en 1998 door het Japanse tijdschrift CoroCoro Comic. 39 exemplaren werden officieel uitgereikt aan de winnaars, terwijl twee exemplaren later werden herontdekt in 2020 door een van de medescheppers van het kaartspel, Yuichi Konno, waarmee het totaal aantal bestaande exemplaren van Pikachu Illustrator op 41 komt.

De kaart is niet alleen belachelijk zeldzaam, maar ook in een aantal opzichten uniek. Het is de enige Pokémon-kaart met de vermelding ‘Illustrator’ in plaats van ‘Trainer’ bovenaan de kaart, en met een eenmalig penpictogram in de rechterbenedenhoek als teken van de creatie voor de ontwerpwedstrijd. Het kunstwerk van de kaart met Pikachu is van illustrator Atsuko Nishida, de oorspronkelijke ontwerper van de fan-favoriete Pokémon.

Tot nu toe zijn slechts 23 exemplaren van de Pikachu Illustrator-kaart gecertificeerd door de Professional Sports Authenticator (PSA), die verantwoordelijk is voor het beoordelen van de staat van kaarten, waardoor een aantal van de uiterst zeldzame Pokémon-kaarten mogelijk nog opduiken.

Deze kaart in bijna topconditie (9/10), werd op een veiling in februari 2022, verkocht voor maarliefst 900.000 dollar. Als je het ons vraagt, absoluut absurd, maar het is maar net wat een gek ervoor geeft.

Duurste pokemon kaart ter wereld – Februari 2022 – 900.000 dollar.

Duurste pokemon kaart ter wereld: PSA grade 10 Pikachu Illustrator Card – 5,275,000 dollar in april 2022

Dan zijn wij aangekomen bij de nummer 1. De duurste Pokémon kaart ter wereld. En de wereld van influencers met gekke uitgaven zou niet hetzelfde zijn, als een influencer deze kaart niet zou bezitten. Op een prive veiling van deze 10/10 conditie PSA grade 10 Pikachu Illustrator Card bood YouTuber en Influencer, ook wel bekend van het boksen tegenwoordig; Paul Logan, bijna 6 miljoen dollar voor deze PSA grade 10 Pikachu Illustrator Card. Als je goed in de lijst heb gekeken, zie je dat deze kaard ook op nummer 2 staat. Die conditie was echter 9/10. De duurste pokemon kaart welke Paul Logan heeft gekocht, heeft echter een conditie van 10/10. Een perfecte staat dus.

Paul Logan zou zichzelf niet zijn als hij deze pokemon kaart gelijk wilde showen. Hij doet het bijvoorbeeld om als ketting bij grote evenementen. Hierdoor stijgt de kaart waarschijnlijk alleen maar meer in waarde, waardoor hij wellicht straks nog duurder verkocht kan worden.

Van de Pokemon Illustrator Card zijn er slechts 39 gemaakt totaal. Wereldwijd zijn er nog 10 bekend, waarvan dus maar 1 in ‘perfect condition’. De duurste pokemon kaart waarde is dus 5,275,000 dollar en werd gekocht door Paul Logan in april 2022.

Overzicht van de duurste pokemon kaarten ter wereld

Het antwoord op de vraag: Wat is de duurste pokemon kaart ooit is bij deze beantwoord; de Pikachu Illustrator ter waarde van 5,275,000 dollar. Dit maakt het gelijk de zeldzaamste pokemon kaart ooit. Mocht je dus ooit in de kroeg de vraag krijgen; hoe duur is de duurste pokemon kaart? Dan heb je bij Mannnen.nl het antwoord gekregen!

Nu weet je dus wat de duurste pokemon kaarten ter wereld zijn. Wij moeten nog even doorwerken als wij dit soort bedragen op tafel willen leggen voor een pokemon kaart. Wat wij wel hebben geleerd uit dit onderzoek: bewaar altijd je verzamelobjecten goed en berg ze netjes weg. Wie weet wat je Flippo straks waard is…

Wil je jouw verzameling met een veilig gevoel thuis bewaren? Koop dan de beste videodeurbel om te kunnen zien wie er voor je deur staat. Wil je meer lijstjes over onze duurste items? Check dan onze Sneakers, Lego-sets, Horloges of Auto lijst

Overzicht duurste pokemon kaart ter wereld ooit:


14- Gold Pikachu – 2.081 DOLLAR
13- Prerelease Raichu – 10500 DOLLAR
12- Master’s Key – 21.000 DOLLAR
11- Gold Star Espeon en Umbreon – 21.000
10- Tropische wind – 65.1000 DOLLAR
9 – Nr. 1 Trainer – 90.000 DOLLAR
8- 1e Editie Holo Lugia – 144.300 DOLLAR
7- Kangaskhan-Holo – 150.100 Dollar
6- Pikachu Illustrator – 195.000 Dollar
5- Schaduwloze Charizard – 220.574 DOLLAR
4- Ishihara GX – 247.230 DOLLAR
3- Blastoise Presentatie Kaart – 360.000 dollar
2- Pikachu Illustrator – 900.000 dollar
1- PSA grade 10 Pikachu Illustrator Card – 5.275.000 Dollar (gekocht door Paul Logan)

Hoeveel is mijn pokemon kaart waard?

Heb je een van de bovenstaande dure pokemon kaarten? Dan is het zeker interessant om eens te gaan kijken hoeveel je pokemonkaart waard is. Hoeveel kost je pokemon kaart en voor hoeveel geld kan jij je pokemon kaart verkopen? Wij gaan je naast de duurste pokemon kaart ooit, ook meer info geven of hoe jij achter de waarde van je pokemon kaart kan komen en hoe je je pokemon kaart het best kan verkopen!

De handel in Pokémon kaarten is al jaren een hit onder de Japanse (en Nederlandse) otaku’s en andere verzamelaars. Veel handelaren spelen het Pokémon kaartspel niet eens maar hebben als levensdoel om de verzameling van unieke kaarten compleet te maken.

Tegenwoordig heeft de handel zich veelal naar online verplaatst en zo zie je dat veel oude Pokémon kaarten vaak in bulk aangeboden worden op handelsfora zoals Catawiki, Ebay of Marktplaats.

Het onderscheiden en waarderen van deze tweedehands kaarten is vaak lastig gezien de foto’s niet van hoogwaardige kwaliteit zijn. Dit is wel nodig want een Pokémon kaart met een klein beetje schade verliest al heel snel zijn waarde.

Bij het kopen van Pokémon kaarten via een online handelaar is het belangrijk op een aantal punten te letten. Hieronder vind je de belangrijkste criteria voor de waardebepaling van tweedehands kaarten. Scan hier dus zorgvuldig op wil je kaarten kopen.

We hebben alles samengevat in een video, zeker de moeite waard wil je jouw oude collectie op waarde inschatten. We geven een aantal tips waarmee je gemakkelijk kan berekenen hoeveel de Pokémon kaart waard is.

Schade – De belangrijkste factor in het taxeren van Pokémon kaarten is om te kijken of deze schade heeft. Niet alleen aan de voorkant van de speelkaart maar ook de achterkant moet schadevrij zijn. Zijn de hoekjes gebogen of versleten (whitening) dan is de kaart al snel veel minder waard. Je hebt hierdoor ook speciale Taxatie gradaties in Pokémon kaarten die lopen vanaf; Gem Mint – Pristine (100% schadevrij en een perfecte druk qua centering), Mint (100% schadevrij maar de omlijning is niet perfect recht gedrukt, vaak zonder expert oog niet te zien), Near Mint-Mint, Near Mint, Excellent – Near Mint, Excellent, Very Good, Good, Poor of Played. Een bedrijf dat Pokémon kaarten taxeert is Professional Sports Authenticator (PSA) met een score tussen 1-10.

Generatie – De generatie van het kaartenset is na de schade het belangrijkste punt voor de waardebepaling. De base set series is over het algemeen het meeste waard. Onder de base set serie vallen; Base Set, Base Set 2, Fossil, Jungle, Team Rocket en Wizards of the Coasts promo’s. Dit is de gehele eerste generatie die vaak voor honderden al dan niet duizenden euro’s over de toonbank gaat. Andere waardevolle sets zijn Neo Destiny, Neo Revelation, Neo Discovery, Neo Genesis en Southern Islands. Al deze kaarten zijn gereleased tussen 1996-2002 ongeveer. Natuurlijk zijn er nog veel meer Pokémon sets en hebben wij hier een overzicht van gemaakt.

First Edition – Veel Pokémon kaarten hebben het zwarte labeltje First Edition, dit is de eerste druk geweest van een nieuwe kaartenserie. Deze kaarten zijn aanzienlijk meer waard dan de tweede minder zeldzame druk van een zelfde serie.

Promo’s – Door de jaren heen zijn er veel promo kaarten gereleased die in zeer beperkte oplage gedrukt zijn. Deze kaarten zijn automatisch al meer waard. Soms kreeg je bijvoorbeeld een Pokémon kaart bij een Happy Meal van McDonalds of tijdens een bezoek aan een Pokémon film in de bioscoop.

Wat is de duurste Pokémon kaart waard?

De duurste pokemon kaard is de PSA grade 10 Pikachu Illustrator Card en is gekocht voor 5.275.000 dollar door YouTuber / Influencer Paul LoganDuurste pokemon kaart ter wereld - PSA grade 10 Pikachu Illustrator Card

Wie bezit de duurste Pokémon kaart ter wereld?

Youtuber / Influencer Paul Logan bezit de duurste pokemon kaart ter wereld, met een waarde van meer dan 5 miljoen dollar.

Wat is de zeldzaamste Pokémon kaard?

Dat is de Pikachu Illustrator Card. Hier zijn er ooit 39 van gemaakt, waarvan nog maar 10 wereldwijd gevonden zijn. Er is er slechts 1 in perfecte conditie. Deze werd verkocht voor meer dan 5 miljoen dollar, door Paul Logan.

Wil je alles liever in een Video bekijken? Check dan het onderstaande video’tje over de Duurste Pokemon Kaart ter Wereld.

Mede mogelijk gemaakt door: Lipology

Info en afbeeldingen van: https://www.dicebreaker.com/games/pokemon-trading-card-game/best-games/rare-pokemon-cards

Auteur

 • Maarten

  Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

  Bekijk Berichten