Ga naar de inhoud

Van zakelijk naar iconisch: visitekaartjes die jouw merk doen opvallen

Visitekaartjes: een eeuwenoud fenomeen, maar zeker niet onbelangrijk. Visitekaartjes zijn een onderdeel van iedere succesvolle marketingstrategie. Maar je visitekaartjes zijn pas echt effectief als ze opvallen. En alleen de creatieve visitekaartjes vallen echt op. Natuurlijk ga jij al jouw creativiteit in de strijd werpen om het mooiste visitekaartje ooit te ontwerpen. Jouw visitekaartje wordt iconisch, een echte showstopper die elke klant gegarandeerd gaat bewaren. En dat doen ze natuurlijk niet zomaar.

Kies voor een unieke vorm of een uniek formaat 

De rechthoekige visitekaartjes zijn de standaard. Maar je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor de standaardoptie. Waarom zou je voor rechthoekig kiezen als je je visitekaartje ook helemaal zelf kunt ontwerpen in de vorm die past bij jouw merk? Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Het is al helemaal leuk als je onderdelen van je branding kunt betrekken in het formaat en de vorm van je visitekaartje. Gooi je creativiteit in de strijd en maak er iets moois van. 

Speel met texturen en materialen 

Ben je happy met de vorm van je visitekaartje? Super, dan kunnen we door naar de volgende stap: het materiaal van je visitekaartje. Wat dacht je van matte visitekaartjes? Super mooi en uniek en dit zijn de visitekaartjes die zeker bewaard gaan worden. Door te spelen met de textuur en het materiaal van je visitekaartje zorg je dat het visitekaartje van jouw merk opvalt, zelfs tussen een stapel met andere visitekaartjes. Naast de vorm en de textuur is het überhaupt hartstikke leuk als je je creativiteit helemaal de vrije loop geeft tijdens het ontwerpen van je visitekaartje. Waarom zou je het simpel houden? Hoe unieker, hoe beter. Je wilt toch juist opvallen?

Maak het plaatje compleet 

Als je je merk echt op de kaart wil zetten, dan ga je natuurlijk verder dan enkel en alleen een visitekaartje. Dan ga je echt werken aan je branding en zorgen dat jouw merk niet gemist kan worden. Het belangrijkste voor je marketing is dat je gewoon aanwezig bent, overal waar je klanten te vinden zijn. Hierbij kun je ook denken aan posters of je kunt stickers bestellen met een eigen ontwerp. Stickers zijn een geweldige manier om je merkbekendheid te vergroten. Je kunt ze makkelijk verspreiden en als je leuke stickers weet te ontwerpen, kan jouw merk op alle laptops van je klanten worden geplakt. Hoe cool is dat? 

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten