Ga naar de inhoud

De beste videodeurbellen 2023

Een veilig thuis is een van de belangrijkste zaken in het leven. Nu het thuiswerken langzaam weer uit het werkleven verdwijnt, staat het huis steeds vaker leeg. De videodeurbel is een ideaal systeem om je huis te beschermen, te zien wie er aan je deur staat (of rommelt) en kan je pakketjes op een handige manier aannemen. Vandaag op Mannnen.nl bespreken wij de beste videodeurbellen van 2023.

Zorg jij dat jij op een veilige manier 2023 in gaat? De inbraken worden steeds groter en nu je zelfs negatieve rente op de bank hebt, bewaren steeds meer mensen geld in huis. Maar niet alleen voor geld, vooral voor je eigen veiligheid en die van je familie, is het belangrijk om een videodeurbel aan te schaffen. Lees snel verder om achter onze Videodeurbellen tips van 2023 te komen!

Beste videodeurbel 2022

De top 5 videodeurbellen 2023

In dit lijstje van de beste videodeurbellen, kijken wij onder andere naar prijs, kwaliteit van de camera, manier van opslag en natuurlijk het gebruiksgemak. Deze vier pijlers maken een een groot onderscheid tussen de video deurbellen. We beginnen eigenlijk met het allerbekendste merk: Ring:

Beste Ring Videodeurbel 2023

De slimme videodeurbellen van Ring zijn een van de bekendste op de markt. Ze steken ontzettend veel geld in marketing en dit geld moet natuurlijk ergens vandaan komen. Het verdienmodel van Ring zit hem in het cloudsysteem waarin de data opgeslagen moet worden. Hier betaal je een maandelijks bedrag voor. Daarnaast is de Ring Videodeurbel alleen niet voldoende om aan te schaffen.

Om bijvoorbeeld een ‘bel’ in huis te horen, heb je een extra ‘deurbel-gong’ nodig, om geluid te verkrijgen in het huis, zoals een ouderwetse bel. Daarnaast is er ook een sterk wifi-signaal nodig bij de deur. Mocht je router dus niet in de buurt zitten, dien je ook een wifi-versterker of repeater aan te schaffen. De Ring Videodeur is namelijk niet via een vaste kabel te verbinden.

De kosten van het Ring vide-abonnement kost 30 euro per jaar voor een basic account, of 100 euro per jaar voor het ‘plus’ abonnement. De eenmalige aanschaf van een Ring Videodeurbel begint vanaf zo’n 100 euro voor basic, ouder model. De nieuwste Ring Videodeurbel kost zo’n 200 euro. Los dus. Daar heb je nog minimaal zo’n 100 a 150 euro nodig voor benodigde accessoires en het abonnement. Al met al een dure videodeurbel dus.

Qua kwaliteit is Ring echter wel top-of-the-league. De kwaliteit van de beelden is erg hoog, de app werkt feilloos en de data wordt dus veilig opgeslagen. Mocht je dus voor de ‘Apple’ onder de videodeurbellen willen gaan, kies dan de Ring Videodeurbel.

Beste Eufy by Anker Videodeurbel

Dan gaan we naar de volgende videodeur, namelijk de Eufy Videodoorbel van het merk Anker. De Eufy gebruikt een basisstation, om beelden lokaal op te slaan. Dit scheelt dus enorm is vaste kosten (wat je bij Ring dus wel hebt). De videodeurbel van Eufy heeft een opslag van 16G, waardoor je wel eens beelden moet overzetten / verwijderen, maar dit is geen maandelijkse bezigheid.

De videodeurbel van Eufy is aan te sluiten op je normale bel (8 volt aansluiting) en kan desnoods ook nog op batterijen werken. Helemaal ideaal voor (oudere) appartementen zonder videosysteem. De videodeurbel van Eufy filmt in 2K resolutie en werkt met de grote voice-assistenten, van Google en Amazon.

Het enige negatieve puntje dat wij kunnen vinden over deze deurbel, is dat het (te) makkelijk te monteren is, waardoor ze bang zijn dat hij ook snel gestolen wordt. Dit is simpel op te lossen met wat extra schroefjes, of desnoods een ouderwets tie-ripje.

De Eufy van Anker is te verkrijgen vanaf 80 euro, tot 150 voor het duurdere model. Het voordeel, is dat je voor dit bedrag ook direct klaar bent. Geen bijkomende kosten of (eigenlijk) verplichte abonnementskosten.

Videodeurbel 2022Google Nest Hallo Videodeurbel

Google zal Google niet zijn, als ze ook niet op deze technologische trend inspelen. Google Nest Hallo is de videodeurbel, geproduceerd door Google. Het is een apparaat dat (natuurlijk) naadloos aansluit bij alle overige Nest-apparaten, dus mocht je al een fan van Google zijn en deze producten fijn vinden werken, raden wij deze van harte aan! Mocht je nog geen Google-fan zijn en willen kijken of dit iets is wat bij je past, gaan wij je vandaag helpen.

De Google Nest Hallo werkt ten eerste op 24 volt, waarbij vrijwel alle andere slimme deurbellen werken op 8 volt. Hier dien je dus op te letten, of dus een aanpassing voor te doen. De videodeurbel van Google heeft een 4:3 HDR beeldverhouding (erg scherp in normale mensentaal) met een bovengemiddelde luidspreker en microfoon. Voor de Google Nest Hallo heb je wel weer een los abonnement nodig voor het opslaan van de data. Dit kost je (minimaal) 5 euro per maand.

Google Nest Hallo heeft als één van de weinige, de mogelijkheid tot persoonsherkenning. Zo weet je dus ook direct als er ‘vreemde’ mensen aan je deur slaan. Ook kun je vooraf ingestelde boodschappen laten horen, als je camera bijvoorbeeld de pakketbezorger spot. Leuke gadget, maar niet noodzakelijk.

De Google Nest Hallo is, zoals vaker het geval is bij producten van Google, relatief duur. De goedkopere varianten beginnen vanaf 150 euro, tot aan 350 euro voor de meest luxe variant.

Arlo Video Deurbel

Arlo is echt een specialist als het gaat om slimme beveiligingscamera’s en ondanks is de eerste videodeurbel gelanceerd. De naam: Video Deurbel. Tja, het hoeft niet altijd ingewikkeld. De Arlo Video Deurbel heeft een 1:1 beeldverhouding, wat deze videodeurbel uniek maakt.

De concurrenten nemen vaak 16:9 op. Met een blikveld van ruim 180 graden, kan het veel bewegingen (her)kennen en zend het ook meldingen naar de bijgevoegde app. De Arlo Video Deurbel is te connecten met Google Assistent, maar nog niet met Alexa van Amazon.

De videodeurbel van Arlo heeft een voltage van 16 of hoger nodig. Dit is dus ook weer iets hoger dan de standaard 8 volt van je deurbel. Arlo heeft overigens ook een Audio-deurbel. Hiermee krijg je alle functies van een slimme deurbel, behalve video. Je kunt dus ook bellen / reageren op degene die voor je deur staat. Aangezien wij het vandaag over videodeurbellen hebben, gaan wij hier verder niet op in, maar weet dat dit dus ook kan!

Arlo Video Deurbel

Installeer de Arlo Video Doorbell in enkele minuten voor een volledig beeld, zodat je de deur met vertrouwen kunt openen.

De Arlo Videodeurbel is ons inziens het perfecte model om ‘in te stappen’, maar wel op hoog kwalitatief niveau. De 1:1 beeldformaat is erg fijn, aangezien je een stuk ‘grotere en bruikbaardere’ beelden ontvangt. De kosten van de Arlo Video Deurbel starten bij zo’n 120 euro, tot aan maximaal 170 euro. Bij Arlo dien je helaas wel weer een abonnement te hebben voor het opslaan van de beelden en andere mogelijkheden. Het is dan wel weer goedkoop, vergeleken met andere videodeurbellen. De kosten voor het abonnement zijn 2,99 per maand, voor 1 camera.

Ring Videodeurbel 2022

SECUFIRST VIDEODEURBEL

Als laatste beoordelen wij vandaag de videodeurbel van Secufirst. Deze wifi videodeurbel van Duitse makelaardij heeft een relatief kleine camerahoek (140 graden). De beelden worden opgenomen in een 16:9 resolutie, met HD kwaliteit. Hier zien wij nog weinig ‘speciaals’ aan, ten opzichte van de concurrenten.

De beelden worden opgeslagen op een meegeleverde SD kaart, hier kun je bijna 13:000 bewegingen op nemen. Je kunt de SD kaart zelf vervangen voor een grotere, of leeghalen op bijvoorbeeld je Google Drive, waardoor je geen dure abonnementskosten hebt. Met deze SD kaart is SecuFirst Videodeurbel dus uniek!

Het andere unieke punt van deze SecuFirst videodeurbel, is dat er een mogelijkheid is om een elektrisch slot te koppelen aan je camera. Zo kan de camera dus herkennen wie er voor de deur staat en eventueel de deur alvast voor je open doen. Erg handig als je met twee boodschappentassen aankomt!

Het grootste voordeel van deze SecuFirst Videodeurbel is echter de prijs. Je koopt deze camera al vanaf 90 euro, zonder bijkomende kosten. Het perfecte instapmodel voor de videodeurbel.

De beste videodeurbel van 2023

Nu we 5 videodeurbellen hebben onderzocht, moeten wij hem opdelen in twee verschillende categorieën. Zoek je de beste en kwalitatiefste videodeurbel en speelt geld geen rol?

Ga dan voor de 1. Google Nest Hallo, 2: Ring Videodeurbel of 3: Arlo Video Deurbel.
Wil je liever gewoon een degelijk, goed product en zonder alle poespas of een ‘grote’ naam: Kies dan voor Eufy by Anker en anders voor SecuFirst.

Beste videodeurbellen 2023:
1. Euvy by Anker
2. Google Nest Hallo
3. Ring Videodeurbel
4. Arlo Videodeurbel
5. Secufirst.

Welke videodeurbel kiezen

Geen zin om je videodeurbel met schroeven te monteren, maar wil je wel zeker weten dat hij stevig vastzit? Dan kun je de houder vastkitten met Fix All montagelijm. Nu je huis veilig is, kan je lekker je kerstfilm aanzetten, want je hoeft de deur niet meer open te doen. Maak je eigen thuisbioscoop en geniet van een heerlijke decembermaand! Nog een makkelijker leven? Koop gelijk je nieuwe robotstofzuiger, om je leven nog gemakkelijker te maken! 

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten