Ga naar de inhoud

Top 10 duurste sneakers

Ben jij ook zo’n sneakerfreak en heb je een hele kast vol met de meest zeldzame sneakers thuis? Of vind je het gewoon leuk om af en toe een nieuw paar aan te schaffen? In deze blog op Mannnen.nl delen we de Top 10 Duurste Sneakers ter wereld. Check snel welke sneakermerken voor de hoogste prijs zijn verkocht. Wie weet heb jij nog wel een leuk zakcentje over om jouw sneakerverzameling aan te vullen met een uniek paartje uit deze lijst!

De 10 duurste sneakers ooit verkocht

Benieuwd naar de duurste sneakers ooit verkocht? In deze lijst tellen we af van de nummer 10 naar de nummer 1, oftewel de allerduurste sneaker van de wereld. We kunnen nu alvast verklappen dat sneakers die gedragen zijn door bekende sporters erg populair zijn én voor veel geld zijn verkocht. Check snel ons overzicht met de duurste schoenen ter wereld.

10. Jordan Airforce 1 (Big Boi)

Diamonds are a girl’s best friend? Nou ook steenrijke rappers houden van diamanten natuurlijk. Daarom heeft Big Boi van Outkast Jordan Airforce 1’s laten ontwerpen met diamantjes. Een prima paar sneakers om je welvaart mee aan te tonen. De Big Boi Jordan Airforce 1 ging voor 50.000 dollar over de toonbank en de opbrengst heeft hij ‘gedoneerd’ aan zijn eigen goede doel.

Omdat het hiphop duo Outkast een van mijn persoonlijke favorieten is, kan ik het niet laten om hun nummer Ms. Jackson hierboven te delen. Luister en geniet!

9. Air Jordan 5 Transformers (mark Wahlberg)

air jordan 5 transformers mark wahlberg

Mark Wahlberg kennen we natuurlijk allemaal als de veelzijdige acteur van films als The Italian Job, Pain & Gain en Max Pain. Maar wist je dat hij ook bekend is als rapper onder de alias Marky Mark en een liefde heeft voor Air Jordans? In 2014 en 2017 speelde Mark Wahlhberg in de films Transformers Age of Extinction en Transformers The Last Knight.

Ter ere van deze films liet hij zijn eigen Nike Air Jordan 5’s ontwerpen. Omdat hij deze schoenen zelf heeft gedragen zijn ze natuurlijk enorm in waarde gestegen. Uiteindelijk zijn ze verkocht voor maar liefst 52.000 dollar. Dit maakt de Mark Wahlberg Air Jordan 5 Transformers tot een van de duurste sneakers.

8. Under Armour 6 ‘Moon Landing’ (Steph Curry)

moon landing steph curry

In onze lijst met duurste sneakers ooit verkocht vinden we veel schoenen gedragen door bekende personen, zoals rappers, acteurs en ook basketballers. De Under Armour 6 ‘Moon Landing’ is door Steph Curry gedragen tijdens een wedstrijd. Dit maakt een paar lelijke schoenen in 1 klap veel geld waard.

Maar wat maakt deze Moon Landing sneakers zo bijzonder? Stephen Curry beweerde op Twitter dat de maanlanding van de Amerikanen in 1959 in scene is gezet. Later kwam hij met deze sneakers naar een basketbalwedstrijd en claimde dat zijn bewering een grapje was. De Steph Curry Moon Landing sneakers zijn op eBay verkocht voor 58.100 dollar en het geld heeft hij aan een goed doel geschonken.

7. Single Nike Mag

single nike mag

Als je deze sneaker zo ziet, dan geef je er waarschijnlijk geen stuiver meer voor. De zool is uitgedroogd en brokkelt af, en de rechterschoen ontbreekt zelfs. Toch is de Single Nike Magvoor 92.000 dollar geveild. Ja daar schrik je vast even van. Waarom zou ieman 92 duizend dollar betalen voor een Nike sneaker die uit elkaar valt?

Het verhaal achter deze Single Nike Mag is bijzonder. Het is namelijk een van de laatste originele attributen die gebruikt zijn in de film Back to the Future II. Hier draagt Michael J. Fox (in de film Marty) de Nike sneakers met zelfsluitend klitteband. De film komt uit 1989 dus de schoenen zijn ruim dertig jaar oud en een bijzonder collectors-item geworden.

6. Nike Mag met klittenband 2016

nike mag 2016

Ter ere van de Back to the Future II film heeft Nike in 2016 een retro design van de Nike Mag sneakers uitgebracht. Ze zijn volledig functioneel en hebben dus een zelfsluitend mechanisme, net zoals Marty in de film uit 1989. Druk op het knopje en de schoen vormt zich om je voet. Futuristisch toch?!

Er zijn maar 89 paar van gemaakt en alleen bekende collectors en guru’s in de sneakerwereld hebben de Nike Mag 2016 gekregen. Twee maanden na de release is er een paar geveild voor 104.000 dollar. Dit zorgt ervoor dat we deze sneakers terugvinden in de Top 10 duurste sneakers ooit verkocht.

5. Jordan 12 (gedragen met griep)

duurste sneakers ter wereld

Michael Jordan en dure sneakers kunnen we vaak in 1 zin noemen. Op plek 5 van deze lijst met duurste sneakers ter wereld vinden we namelijk de Jordan 12. Deze schoenen zijn door Michael Jordan gedragen tijdens de befaamde ‘Flu Game’. Tijdens deze wedstrijd had hij griep en zag je dat hij het zwaar had. Toch wonnen de Chicago Bulls de wedstrijd, met 38 punten van the man himself.

De Nike Jordan 12 Flu Game sneakers zijn verkocht voor 104.765 dollar. Wat een mooi bedrag. Toch zijn er ook mensen die denken dat MJ geen griep had, maar last had van een stevige kater. De geruchten gaan dat hij de avond voor de wedstrijd naar het casino is geweest.

4. Converse Fastbreaks (Michael Jordan)

converse fastbreaks

Daar hebben we Michael Jordan weer! Maar dit keer zijn het geen Air Jordan’s, maar Converse Fastbreaks. Michael speelde namelijk op Converse sneakers voordat hij een contact bij Nike tekende en de Jordan op de markt bracht. Dit paar is gedragen door MJ op de Olympische spelen van 1984. Amerika won daar de gouden medaille door Spanje te verslaan in de finale.

De Converse Fastbreaks zijn in 2017 via een veiling verkocht voor 190.373 dollar! Met dit bedrag verdienen de sneakers een plekje in onze Top 10 duurste sneakers, maar vallen ze net buiten het podium.

3. Nike ‘Moon Shoe’ (1972)

nike moon shoe duurste sneakers

Als je de Nike Moon Shoe ziet denk je waarschijnlijk aan een misvormde atletiekschoen of kunstgrasschoen. Het is echter een bijzonder ontwerp van Bill Bowerman uit 1972. Hij is geïnspireerd door het wafelijzer van zijn vrouw en deed hier rubber in om de zool te maken voor zijn eerste ontwerp. Van de Nike Moon Shoe zijn slechts 12 paar gemaakt en dit is het nog enige paartje dat nooit is gedragen.

Hoewel je de schoenen misschien spuuglelijk vindt, ze zijn wel een fortuin waard. De sneakers zijn namelijk verkocht voor 437.500 dollar. Dat is toch een dik bedrag voor schoenen die in een wafelijzer zijn gemaakt. Ze zijn gekocht door de Canadese investeerder Miles Nadal.

2. Nike Air Jordan 1 (Michael Jordan)

michael jordan air jordan 1

Hadden we Michael Jordan al genoemd in onze lijst met duurste sneakers, nee toch? Nou hier is de beste basketballer ooit dan. De Nike Air Jordan 1 zijn gedragen door MJ en was het eerste paar dat hij droeg tijdens een Chicago Bulls wedstrijd. Ze zijn in 1984 ontworpen door Peter Moore en werden in 1985 voor het eerst gedragen. Ze zijn geveild bij Sotheby’s voor 560.000 dollar tijdens de hype omtrent de documentaire op Netflix; The Last Dance. Hierboven zie je dus de duurste Jordans ooit gedragen.

Leuk feitje; Michael Jordan mocht eigenlijk niet op de Nike Air Jordan spelen van de NBA. Zij vonden namelijk dat er niet genoeg wit in de sneaker zat. Elke wedstrijd kreeg MJ een boete van 5000 dollar voor het spelen op de Nike Air Jordan 1. Natuurlijk betaalde Nike de boete voor hem, want zij kregen hier gigantisch veel promotie voor terug van His Royal Airness.

1. Nike Air Yeezy 1 (grammy prototype)

duurste sneakers ooit verkocht

Lange tijd was de Nike Moon Shoe de allerduurste sneaker ooit verkocht. Tot voor kort had de Nike Air Jordan 1 dit record. Dit record voor de duurste sneakers ooit is echter alweer verbroken. En weer betreft het een paar sneakers gedragen door een bekende rapper. De Nike Air Yeezy I Grammy Prototype zijn namelijk gedragen door Kanye West op de Grammys van 2008. Ze zijn geveild voor het waanzinnige bedrag van maar liefst 1.8 miljoen dollar bij Sotheby’s. Dit maakt ze de duurste Nike schoenen van dit moment.

De sneakers zijn ontworpen en gedragen door Kanye West. Ze toonde de interesse van Kany om sneakers op de markt te brengen en waren het begin van zijn succesvolle werk in de sneakerbranche. Tegenwoordig werkt de rapper samen met Adidas en vliegen zijn Yeezy’s als warme broodjes over de toonbank.

Duurste schoenen ter wereld

1. Nike Air Yeezy 1 (Grammy Prototype)
2. Nike Air Jordan 1 (Michael Jordan)
3. Nike Moon Shoe (1972)
4. Converse Fastbreaks (Michael Jordan)
5. Jordan 12 (Flu Game)
6. Nike Mag 2016 (zelfsluitend klittenband)
7. Single Nike Mag (Back to the Future)
8. Under Armour 6 Moon Landing (Steph Curry)
9. Air Jordan 5 Transformers (Mark Wahlberg)
10. Jordan Airforce 1 (Big Boi)

Welke duurste sneaker is jouw favoriet?

Investeer jij graag in sneakers? Dan kun je proberen 1 van deze duurste sneakers ter wereld te bemachtigen. Zulke collectors-items stijgen in waarde en leveren je dus meer op dan je spaargeld op de bank. Welke van deze zeldzame sneakers is jouw favoriet? Zelf vind ik de Nike Air Jordan 1 en de Nike Mag 2016 erg tof!

Toch niet genoeg geld om deze sneakers te betalen? Begin dan met het investeren in crypto op Bitvavo. Zwem je juist in het geld en wil je flaneren met sneakers, horloges en auto’s? Check dan ook eens onze blogs over de duurste horloges, Duurste Lego-Sets en de duurste auto’s ter wereld. Vergeet ook niet onze lijst met duurste Pokemon kaarten te cheken!

Veelgestelde vragen over de duurste sneakers

Wat is de duurste sneaker?

De duurste sneaker op dit moment is de Nike Air Yeezy 1 Grammy Prototype. De Nike Air Yeezy I Grammy Prototype zijn namelijk gedragen door Kanye West op de Grammys van 2008. Ze zijn geveild voor het waanzinnige bedrag van maar liefst 1.8 miljoen dollar bij Sotheby’s.

Wat is het duurste sneakermerk?

Als we naar het lijstje met de duurste sneakers ter wereld kijken, zien we Nike erg vaak voorbij komen. Andere merken die dure sneakers hebben gemaakt zijn Converse en Under Armour.

Hoe duur zijn de duurste Jordans?

De duurste Air Jordan sneakers ter wereld zijn de Nike Air Jordan 1. De Nike Air Jordan 1 zijn gedragen door MJ en was het eerste paar dat hij droeg tijdens een Chicago Bulls wedstrijd. Ze zijn in 1984 ontworpen door Peter Moore en werden in 1985 voor het eerst gedragen. Ze zijn geveild bij Sotheby’s voor 560.000 dollar tijdens de hype omtrent de documentaire op Netflix; The Last Dance.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten