Meteen naar de inhoud

Duurste lego set ter wereld

De een vindt het een hippe trend, de ander is er vanaf kinds af aans mee opgegroeid en sommigen vinden het gewoon leuke investeringsobjecten. We gaan het vandaag hebben over Lego. En niet zomaar Lego, nee de duurste lego sets ter wereld (voor zover wij hebben kunnen zien).


Wij gaan zowel kijken naar de officiële verkoopprijs als naar de handelsprijzen, want daar zit een flink verschil tussen! Heb jij nog een doos lego boven op zolder liggen? Dan kan het waard zijn om deze er eens bij te pakken! Er is tegenwoordig een schaarste een lego-stukken en Lego heeft zelfs een website gemaakt, waarmee je losse, missende onderdelen kunt bijbestellen. Lego is populair en here to stay. We gaan inzoomen op de duurste lego sets op de markt!

Duurste lego sets ter wereld

7. LEGOLAND INSIDE TOUR SET 2014 – 2.300 euro

De legoland inside tour set 2014 is de eerste op de lijst die we gaan bespreken. Deze set werd nooit verkocht, maar weggegeven aan bezoekers van de Legoland tour in Denemarken. Deze is slechts beschikbaar voor een select groepje, welke het geluk kregen deze set te verkrijgen. Mocht je hem altijd in de doos hebben gehouden en het netjes hebben bewaard, kun je er nu zo’n 2300 euro voor vangen. Deze set is van een van de eerste deelnemers, dus relatief uniek en lastig te verkrijgen. De set bevat een trein om te bouwen en 7 lego-poppetjes die het treinstation afmaken. Klein prijsje, als je het vergelijkt met de duurste NFT ter wereld!

6. Taj Mahal – 2.500 euro

Een van de grootste en duurste legosets die wij kennen en volgens ons op de markt is. Maarliefst 5923 afzonderlijke lego-blokjes moeten gecombineerd worden om tot een hoogte van 51 centimeter te komen. Deze set kon bij de lokale intertoys gekocht worden voor zo’n 250 euro, maar is nu in een vlekkeloze conditie (geen beschadigingen, niet geopend), zo’n 10-voudige waard. De laatste geziene Taj Mahal op Ebay werd verkocht voor zo’n 2500 euro.

Lego Taj Mahal

5. Han Solo – TaunTaun – 2700 euro

Niet het meest populaire personage in de Star Wars trilogie, maar wel de duurste vanuit lego-perspectief. Het is een erg klein bouwwerkje, maar op een of andere manier wel ontzettend gewild. Wij snappen deze niet zo goed, maargoed, er zijn ook mensen die lightsaber sparen, dus ieder z’n ding. Deze dure lego set is gaat op forum voor zo’n 2700 euro over de toonbank, al worden er ontzettend weinig aangeboden. Het zal ons dan ook niet verbazen als deze binnenkort wat plekjes opschuift in de lijst met duurste lego set ooit. 

4. Legoland Inside Tour Piper Airplane – 3500 euro

Weer een set die alleen ‘weggegeven’ werd. En alweer voor mensen die een tour in Denemarken deden, bij Legoworld. Misschien kan het toch eens lonen om deze tour te gaan doen? Deze set werd weggegeven in 2012 en is was dus ‘gratis’. Of naja, je moest wel de tour betalen natuurlijk. De piper airplane set wordt nu verkocht in topconditie voor een duizelingwekkende 3500 euro. Niks verlegen met de duurste auto’s, duurste sneakers of duurste Pokémon kaarten, maar toch een lekker bedrag! 

Dure lego pizza

3. Antonio’s Pizza-Rama – €3700

Een lego-pizza die je moet kopen voor 3700? Ik zou er toch liever een paar echte voor kopen, maargoed, ik ben dan ook geen goede handelaar. Deze plastic lego-pizza werd uitgedeeld op Comic Con 2014 bij een promotie van de Teenage Mutant Ninja Turles-set. Ze zijn enorm gewild en in een topconditie gaat deze voor een prijs van bijna 4000 euro eruit. Zie je ergens een verdwaalde lego-pizza op marktplaats? Kopen dat ding! 

2. Ultimate Collector’s Millennium Falcon – 5000 euro

Dat star-wars fans veel geld willen uitgeven voor memorabilia, hebben wij hierboven al kunnen zien. Waar collega Han Solo op plek 5 staat, staat dit populaire voertuig de Millennium Falcon op plek 2. Deze ontzettend grote legoset en heeft zo’n 5174 onderdelen. Je krijgt bij dit dure lego setje niet alleen de millennium falcon, maar ook miniaturen van Chewbacca, Princess Leia, Luke Skywalker en Han Solo. Wil je deze complete set hebben? Dan mag je wel even wat salarissen ophoesten. Deze lego set is namelijk voor het laatst gezien voor maar liefst 5000 euro.

1. Clumsy Hans – 6800 euro

Wie? Dat dacht ik ook toen ik dit zag. Clumsy Hans is een onbekend persoon in de Lego-trilogie. Deze set werd uitgedeeld aan 80 Lego ambassadeurs, waarvan de meeste deze ook niet willen verkopen. Dit zijn namelijk echte fans! Er zijn er dus maar 80 gemaakt en vrijwel onmogelijk om te verkrijgen. De laatste geziene ging over de toonbank op een Amerikaanse marktplaats, voor bijna 7000 euro! Sick! 

Duurste lego sets ooit

 1. Clumsy Hans – 6800 euro
 2. Ultimate Collector’s Millennium Falcon – 5000 euro
 3. Antonio’s Pizza-Rama – €3700
 4. Legoland Inside Tour Piper Airplane – 3500 euro
 5. Han Solo – TaunTaun – 2700 euro
 6. Taj Mahal – 2.500 euro
 7. Legoland Inside Tour Set 2014 – 2.300 euro

Wij gaan nog even verder met dure lego-sets, namelijk die in de winkel te verkrijgen zijn. Lego heeft namelijk ook niet stilgezeten en weet dat ze nu ontzettend veel geld kunnen verdienen aan deze ‘hobby’. Een kleine check op de duurste lego-sets op de website van Lego leert ons:

 1. AT-AT™ – 799,99 – 6785 stenen. 
 2. Millennium Falcon™ – 799,99 – 7541 stenen. 
 3. Imperial Star Destroyer™ – 699,99 – 4784 stenen.
 4. LEGO® SERIOUS PLAY® Identity and Landscape Kit – 699,99 – 2808 stenen.
 5. LEGO® Titanic – 629,99 – 9090 stenen. 
 6. LEGO® SERIOUS PLAY® Connections Kit – 559,99 – 2455 stenen
 7. Colosseum – 499,99 – 9036 stenen
 8. Cat® D11 Bulldozer met app-besturing – 449,99 – 3854 stenen. 
 9. Kasteel Zweinstein™ – 419,99 – 6020 stenen.
AT-AT Lego

Meeste stenen in lego-set

 1. LEGO® Titanic – 9090 stenen
 2. Colosseum – 9036 stenen
 3. Millennium Falcon™ – 7541 stenen

Zo, nu weet je alles weer over de duurste lego sets en of jij wellicht wel goed in handen hebt! Leuk dat je weer een blog van Mannnen.nl hebt gelezen en we hopen je snel weer te zien hier!

Intimiteit
Entertainment

De kracht van intimiteit

De kracht van intimiteit: hoe de emotionele en fysieke band met je partner te versterken Het versterken van de band op emotioneel en fysiek niveau

Lees verder »
7 schoonheden man
Entertainment

7 schoonheden man

7 schoonheden man Ha mannen! We weten natuurlijk dat we allemaal extreem knap en mooi zijn. Of althans, zo denken de meeste mannen over zichzelf.

Lees verder »