Ga naar de inhoud

Top 5 duurste horloges

We hebben tegenwoordig allemaal een telefoon op zak, waar we eenvoudig de tijd op kunnen checken. Toch dragen veel mannen nog graag een horloge. Niet eens meer om de echte functie, maar vooral omdat het een fraai sieraad is. Met het juiste horloge kun je jouw outfit net een beetje meer klasse en stijl geven. De één draagt met alle liefde een horloge van een paar tientjes, de ander is gek van merken als Rolex, Breitling en Audemars Piguet. Wij hebben de 5 duurste horloges ter wereld voor alle horlogeliefhebbers op een rij gezet op Mannnen.nl!

De duurste horloges op een rijtje

Mocht jij nog een leuk zakcentje hebben of flinke winst hebben gepakt met bitcoins, dan zijn deze horloges iets voor jou. Hieronder zie je de 5 duurste horloges ter wereld op dit moment. We hebben in onze lijst gekeken naar merken en modellen zonder horlogeband van diamanten. Horloges die vol zitten met diamanten zijn namelijk vooral museumstukken en worden eigenlijk nooit gedragen.

duurste horloges
Louis Moinet Meteoris Collection

5. Louis Moinet Meteoris Collection – €3,8 miljoen

Laten we ‘goedkoop’ beginnen. De Louis Moinet Meteoris Collection kost je slechts 3,8 miljoen. Dit horloge is vernoemd naar Louis Moinet, de uitvinder van de chronograaf. Wat maakt dit horloge zo duur? Er zijn bijzondere steen en stukjes meteoriet verwerkt in de wijzerplaten.

De Meteoris collectie bestaat uit vier horloges en allemaal hebben ze een stukje ruimtesteen in zich. Zo is er voor Tourbillon Mars horloge gesteente uit de Jiddat al Harasis 479 meteoriet gebruikt. In dit horloge zit een 180 miljoen jaar oud stukje Mars. De wijzers van de 4 Louis Moinet horloges zijn gemaakt van 18 karaats witgoud of roségoud.

patek philippe horloges
Patek Philippe 1518 In Steel

4. Patek Philippe Ref 1518 In Steel – €10,1 miljoen

Voor de nummer 4 uit onze top 5 duurste horloges lijst maken we een flinke sprong in prijs. De Patek Philippe Ref 1518 In Steel kost namelijk maar liefst 10,1 miljoen euro. Waarom is dit model zo duur? Er zijn maar vier stuks van gemaak en dit was het eerste horloge met een eeuwigdurende chronograaf en kalender. De Ref 1518 In Steel is ontworpen in 1941 en is een complex, zeldzaam en zeer verzamelbaar horloge.

Patek Philippe is tegenwoordig een erg populair horlogemerk. Ook veel rappers spenderen hun geld aan een horloge van dit Zwitserse merk. Zo rapt Lil Kleine in zijn nummer Af En Toe over de horloges die hij draagt. “Af en toe een AP, af en toe een Patek, af en toe een Richard Mille, af en toe een Rolex.”

rolex daytona paul newman
Rolex Daytona Paul Newman

3. Rolex Daytona Paul Newman – €14,2 miljoen

Rolex is één van de meest bekende en populaire horlogemerken. Een Rolex geldt ook als een goede investering, de horloges zijn namelijk waardevast (en stijgen zelfs vaak in waarde). De Rolex Daytona is al erg lang een populair model, maar de Paul Newman Daytone (ref. 6239) spant de kroon. Dit horloge werd gedragen door de acteur Paul Newman en is in 2017 geveild voor het recordbedrag van 14,2 miljoen euro.

Wat maakt deze Rolex nu onderdeel van de Top 5 duurste horloges? Voornamelijk door de bekende drager; Paul Newman. Het model zelf is normaal gesproken niet zo duur. Al heeft dit specifieke horloge een exotic wijzerplaat en niet veel Daytona’s van Rolex hebben dit. Het horloge is door Paul Newman gegeven aan James Cox, destijds de schoonzoon van Paul. Newman gaf het horloge in 1984 aan hem, met de woorden: ‘Here, here’s a watch. If you wind it, it tells pretty good time‘.

patek philippe duurste horloges
Patek Philippe Grandmaster Chime

2. Patek Philippe Grandmaster Chime – €27 miljoen

We maken weer een gigantische sprong in prijs. De Patek Philippe Grandmaster Chime werd in 2019 namelijk geveild voor 27 miljoen euro. Ja, ruim het dubbele bedrag van de Paul Newman Rolex Daytona. De Patek Philippe werd zo het duurst verkochte polshorloge ooit op een veiling. Hij mag dus niet ontbreken in onze lijst met duurste horloges ter wereld.

Het unieke aan de Grandmaster Chime van Patek Philippe is dat je er eigenlijk 2 horloges voor krijgt. Dit horloge heeft namelijk twee wijzerplaten, aan de voorkant maar ook aan de achterkant. Dit zie je natuurlijk niet vaak. Daarnaast heeft dit horloge van Patek wel twintig verschillende functies, zoals de titular chiming modes. De wijzerplaat die de tijd aangeeft is van roségoud en is voorzien van gouden cijfers van Breguet. De andere wijzerplaat is zwart, voorzien van 18 karaats gouden indexen en cijfers. De band is zwart en gemaakt van krokodillenleer.

top 5 duurste horloges
Breguet Grande Complication Marie-Antoinette

1. Breguet Grande Complication Marie-Antoinette – €28 miljoen

Tijd voor de nummer 1 van onze lijst met duurste horloges ter wereld; de Breguet Grande Complication Marie-Antoinette. Breguet is een Frans horlogemerk opgericht in 1775 door Louis Breguet. De Grande Complication Marie-Antoinette is een zakhorloge met een waarde van maar liefst 28 miljoen euro.

Het verhaal achter dit Breguet zakhorloge is wel erg mooi. Marie-Antoinette was namelijk groot liefhebber van Breguet en een stille aanbidder wilde haar verleiden met een horloge van dit merk. In 1783 liet deze aanbidder een horloge maken door Breguet, met daarin zoveel mogelijk goud en zoveel mogelijk complicaties. Het Breguet Grande Complication Marie-Antoinette horloge was echter pas 34 jaar naar haar overlijden klaar. Je kunt dit horloge tegenwoordig in het L.A. Mayer Museum bewonderen, waar hij wordt bewaard nadat hij in 2007 is teruggevonden na diefstal eind twintigste eeuw.

Wat is jouw favoriete horloge?

De kans dat wij ooit zo’n duur horloge in bezit hebben is natuurlijk erg klein. Maar stel dat je wel een groot budget had, welk merk zou jij dan kopen? Zelf ben ik erg blij met mijn Breitling Chronomat 44 B01. Hoewel dit horloge qua prijs natuurlijk niet in de buurt komt van de modellen in dit lijstje, heeft hij voor mij een hoge (sentimentele) waarde. Mocht ik ooit de Staatsloterij winnen dan staat een Rolex Day Date of Audemars Piguet Royal Oak op mijn verlanglijstje! Maar voor nu moet ik het gewoon doen met goedkope horloges in mijn thuisbioscoop, wat ik bekijk via mijn Jacuzzi in de tuin.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten