Ga naar de inhoud

Beste gasbarbecue 2023

Ik heb het al met jullie gehad over de beste houtskool bbq en de beste elektrische bbq, maar vandaag gaan wij het hebben over de beste gasbarbecue van 2023. Dit is als wij het vergelijken met de andere type barbecues, ook een van de populairste in Nederland, afgaande van het aantal zoekopdrachten per jaar.

Op ‘Gas bbq’ wordt 8600 keer per maand op gezocht. op ‘elektrische bbq’ 7300 keer per maand en ‘houtskool bbq’ 4900 keer per maand. Vandaag gaan wij het dus hebben over de meest populaire barbecue in Nederland: De Gas Bbq. En niet zomaar een gas bbq, nee de beste gas bbq 2023 (volgens ons onafhankelijke onderzoek natuurlijk 🙂

Wil je een up to date overzicht van de beste gasbarbecues van 2023? Bekijk het dan direct via onze partner. Wij hebben 5 van onze favoriete barbecues samengesteld, zodat jij de beste keuze kunt maken. We kijken onder andere naar prijs en kwaliteit. Soms is goedkoop duurkoop, maar soms is een goede barbecue ook niet prijzig. Wij gaan je helpen met het onderzoek, lets go!

Beste gasbarbecue van 2023

Wat is een gasbarbecue?

Een gasbarbecue is een barbecue waarbij het warmte-element bestaat uit een gasbron die branders aanstuurt. Een gas bbq is het best te vergelijken met een gasfornuis die je buiten kunt neerzetten.

Met diverse branders kun je de vlam controleren. De vlam volle bak open betekent dus veel warmte, minder grote vlammen zorgen voor minder warmte, zo simpel is het. In tegenstelling tot een gasfornuis, heeft een barbecue een deksel. Deze deksel gebruik je om een soort ‘mini-oven’ te creëren van je barbecue.

Hierdoor creëer je een warmteverdeling over de gehele barbecue, wat zorgt voor gelijkmatige garing van je vlees, vis of groenten. Hoe je verder een barbecue gebruikt mag je ergens anders lezen, want wij gaan nu in op de beste gas bbq’s van 2023.

Beste gas bbq van 2023

We beginnen vandaag eigenlijk de bekendste gasbarbecue leverancier van de wereld, de Weber. Wij starten direct met (in onze ogen) de beste gas bbq van 2023: De Weber Spirit E-215 GBS Zwart. Met twee branders is dit een heerlijk instapmodelletje voor een prima prijs.

Weber gas bbq

Vanaf 500 euro ontvang je de goedkoopste variant en de duurste variant met meer branders en foefjes gaat voor zo’n 1500 euro weg. De gasbbq van Weber heeft een thermometer erop zitten om de warmte goed te controleren en biedt ruimte voor om te barbecueën voor ongeveer 10 personen. Wij zeggen: Kopen!

Weber Spirit E-225

De Weber Spirit E-225 gasbarbecue past perfect op een patio of balkon, waardoor nu echt iedereen kan profiteren van het gemak van barbecueën.

GAS BARBECUE TIP 2: BORETTI GAS BBQ

Onze eerste tip voor je gasbarbecue in 2023 was een Weber, nu gaan we over op de Boretti. Ik ben echt een fan van deze barbecues. Op houtskool of gas, ze zien er echt fantastisch uit. Deze matzwarte gas bbq van Boretti is te koop vanaf 400 euro en is binnen 2 werkdagen in huis.

Boretti gas bbq tip 2021

De barbecue heeft met zijn overal klep een perfecte warmtecirculatie en het 4mm dikke staal behoudt zijn warmte perfect. Deze Boretti Addizio Gasbarbecue heeft maarliefst 3 branders en je kunt erop barbecueën voor wel 15 personen.

Het totale barbecue-oppervlakte is 81cmx52cm en met de afneembare afvalbak kun je eenvoudig het vet en de etensresten weghalen. Dat maakt het schoonmaken wel zo leuk en gemakkelijk! Je kunt de Boretti Gas Barbecue kopen via onze partner.

Boretti Addizio

De Boretti Addizio is de ideale barbecue voor een terras en tuin. De BBQ beschikt over 3 gasbranders en is daardoor geschikt voor grote groepen.

TIP 3: Weber Gasbarbecue Q1200

Onze derde tip om in 2023 een gas barbecue te kopen is de Weber Q1200. Dit simpele tafelmodelletje is een echter aanrader om op een warme zomeravond lekker te eten, zonder veel gedoe. Je kunt hem op de eettafel kwijt en sluit hem aan op een kleine gasfles.

Gasbbq

Deze gas barbecue van Weber heeft slechts 1 brander en een oppervlakte van 40cm bij 20cm, maar is perfect voor die gezellige avondjes. Je hoeft niet de hele tijd op te staan om bij het vlees te kijken, maar kunt vanuit je luie stoel blijven zitten hoe je diner gemaakt wordt, perfect!

De Q is gemaakt van gietaluminium en bevat een handig druipbakje voor het vet en de afvalresten. Je koopt de Q al vanaf 269 euro en dat is ook gelijk onze goedkoopste tip om een gasbarbecue te kopen. Je koop het via onze partner Allesvoorbbq.nl.

Weber Q 1200

De Weber Q1200 Black is lekker compact en geschikt voor kleine tuintjes. Met een gewicht van zo'n 17 kilo is deze barbecue makkelijk te verplaatsen en op te slaan

BESTE GAS BBQ 2023 TIP 4:

Oke, nu gaan we een prijsklasse verder maar ik wil hem jullie niet onthouden. Deze heb ik zelf ook (ja, dat zeggen alle ‘verkopers’) en hij werkt echt als een tiet. De Passion Grills van de Fonteyn is te koop vanaf 350 euro maar is echt een bakbeest.

Met ruim 4 branders op het hoofdgedeelte en een sideburner (voor bijvoorbeeld de satésaus), heb je ruimte om je halve buurt uit te nodigen.

Gasbarbecue Tip 2021

De roosters van de barbecue bestaan uit hoogwaardig gietijzer (lekker voor de duurzaamheid) en de barbecue bestaat verder uit 4mm dik metaal. Dit zorgt voor een goede warmtecirculatie.

De gasbarbecue zit op vier zwenkwielen, waardoor het verplaatsen erg gemakkelijk is. Naast ruimte voor de gasfles in het midden van de barbecue, heb je ook nog ruimte om links en rechts barbecue-accessoires op te ruimen. Dit bakbeest is binnen 3 werkdagen thuis afgeleverd en zorgt er voor een omkijker in je tuin. Je koopt deze Passion Gasbbq via onze parter Bol.

Passion Grills

Met deze Indiana BBQ heb jij een robuuste eyecatcher in de tuin staan. De Passion Grill heeft robuuste gietijzeren roosters, 4 branders en een zijbrander.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€599,00)

 TIP 5: De Skottelbraai (gasbarbecue)

Mijn laatste tip om het barbecueseizoen 2023 voor geopend te verklaren, is de skottelbraai. Eerlijk gezegd had ik hier nog nooit van gehoord (jaja, jongere generatie), maar mijn ouders pakte hem vorige zomer erbij en ik was verkocht.

Gas barbecue tip 2021

De Skottelbraai loopt op gas en was niet weg te slaan van de camping vroeger. Zodra de Gasbarbecue ‘Skottelbraai’ erbij gepakt werd, wist je dat je vader ging bakken. En bij ons op de camping vroeger was dat echt vanalles. Macaroni, Aardappeltjes, Gehakt, alles ging erop. En dat was me toch een partijtje lekker.

Sindsdien steel ik hem af en toe van mijn ouders en heb ik bepaald dat dit ook een tip moet worden.

De Skottelbraai is super eenvoudig, vergelijk het met een grote pan die je buiten kunt neerzetten en waar je alles op bakt. Je maakt grote eenpansgerechten. De pan was je vervolgens eventjes af met de hand en alles is weer als nieuw. Geen gedoe met lastiger branders, warmtezones et cetera.  1 pan en bakken maar!

De Skottelbraai is te koop vanaf ongeveer 150 euro via onze partner Coolblue en is binnen 1 werkdag in huis. Wil je jezelf het leven gemakkelijk maken deze zomer? Koop een braai!

Skottelbraai

De Cadac Paella Braai pan is ideaal voor thuis of voor op de camping. De gasbarbecue heeft een hoofdbrander met een vermogen van 3 kilowatt.

Beste gas bbq 2023

We hebben nu dus een mooi overzichtje gemaakt van de beste gas bbq 2023. Nog even een resume, voor degene die het alweer vergeten zijn:

  1. Weber Spirit E-215 GBS Zwart
  2. BORETTI GAS BBQ
  3. WEBER GASBARBECUE Q1200
  4. Passion Grills
  5. SKOTTELBRAAI (een klassieker)

HOE SLUIT JE EEN GASFLES AAN OP DE GASBARBECUE?

Wij hebben je net enkele tips gegeven om een gasbbq te kopen, maar willen je ook nog even wat praktische zaken meegeven zoals het aansluiten van een gasfles op een gasbarbecue. Een Gas bbq is vrij makkelijk aan te sluiten.

Stap 1: Bekijk eerst welke gasfles je nodig hebt.

Stap 2: Koop een slang met gasdrukregelaar. Dit is belangrijk om te barbecueën. Met de gasdrukregelaar kun je je gasfles aan of uit draaien (en dat is redelijk belangrijk 😉

Stap 3: Sluit allereerst de slang aan op de barbecue. Kijk goed naar het soort opening (nippel of schroef). Als de slang is aangesloten aan de barbecuekant, draai je hem in de gasfles. Je hoort dan een kleine pssst. Dit betekent dat het gas begint met lopen.

Bewaar je gasfles altijd koel en droog en rechtop!

Test de barbecue door de brander op het laagst te zetten en druk op de ontsluiting. Je zou nu een vlammetje moeten zien door de branders

Nu rest ons niks anders dan je veel eet & grillplezier te wensen! Succes! 

Veelgestelde vragen rondom de Beste Gas BBQ 2023

Wat is de beste gas bbq 2023?

De beste geteste gasbarbecue van 2023 voor ons is de De Weber Spirit E-215 GBS Zwart. Het perfecte instapmodel voor 2 tot 4 personen. Zoek je een duurdere variant, dan raden wij de Boretti Addizio Gasbarbecue aan!
Boretti gas bbq tip 2022

Welk gas voor mijn gasbarbecue?

Over het algemeen ligt het aan je gasfles, welke je moet vullen. Maar over het algemeen werken alle gasbarbecues met butaangas of propaangas. Dit is hetzelfde soort gas als wat je voor de terrasheater gebruikt. Dit is ook het meest gebruikte gas voor camping soorten. Met butaangas of propaangas zit je dus in 90% van de gevallen goed.

Hoe lang kan je barbecueen met gas?

Als je een volle gasfles hebt van 5 kilo gas, kan je hier tot wel 150 uur mee barbecueën. Een gemiddelde barbecue-sessie duurt zo’n 2 tot 3 uur. Je zou dus tussen 50 en 75 keer kunnen barbecueen met 1 volle fles gas.

Welke Gas Barbecue is het goedkoopst?

Als we kijken naar een ‘normaal’ model gasbarbecue, is de Alice’s Garden Gasbarbecue het goedkoopst. Deze kun je al kopen voor 99,- euro. Normale modellen beginnen vanaf 300 euro.

Waar beoordelen jullie gas bbq’s op?

Wij beoordelen Gas Barbecues op prijs, materiaal, aantal branders, kwaliteit en uithoudingsvermogen. Dit zijn de belangrijkste zaken voor een gas bbq.

PS: Na het barbecuen last van vieze tanden? Check onze tips voor wittere tanden en check ook gelijk even welke kleuren voedsel invloed hebben op jouw gestel!  Of bekijk de beste bbq boeken!

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten