Ga naar de inhoud

Zo zorg je ervoor dat je de beste prijs krijgt voor jouw motor

Heb je besloten om je motor te gaan verkopen? Dan wil je natuurlijk de beste prijs voor het voertuig ontvangen. Maar het verkopen van een motor is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Waar moet je precies op letten en hoe zorg je ervoor dat je de beste prijs krijgt? Met de onderstaande tips kun je in elk geval je voordeel doen.

Onderhoud en reparaties

Goed onderhoud is essentieel voor het behoud van je motor. Waarschijnlijk hoeven we jou dat als fervent motorrijder niet te vertellen. Maar uiteindelijk krijgt elke motor wel eens te maken met gebreken. Het is zaak om mankementen direct te laten verhelpen en zichtbare schades zo veel mogelijk te verhelpen. Een potentiële koper ziet die minpuntjes immers ook en dat kan de prijs flink drukken. De gouden regel is dus om eerst langs de werkplaats te gaan, voordat je de motor verkopen gaat. Zorg er tevens voor dat je schriftelijke bewijzen hebt voor het uitvoeren van reparaties. Bewaar ze bij het onderhoudsboekje van je motor.

motorbike

Verken de markt

Zorg ervoor dat je zelf goed weet wat er te koop is en tegen welke prijs. Dit geldt overigens niet alleen voor de verkoop van een motor, maar voor elk denkbaar voertuig dat je te koop aanbiedt. Ook als je bijvoorbeeld een caravan verkopen wilt, ga je immers zelf eerst op onderzoek uit om te weten welk bod acceptabel zou zijn. Door je goed in te lezen, ben je goed op de hoogte van de gangbare tarieven en kun je direct spijkers met koppen slaan.

Proefrit

Met name bij de verkoop van een motor is het heel belangrijk dat de nieuwe eigenaar er letterlijk en figuurlijk een goed gevoel bij heeft. De ene motor is de andere niet en je moet er natuurlijk wel goed mee overweg kunnen. Daarom kun je van een potentiële koper verwachten dat hij vraagt om een proefrit te mogen maken. Wees hierop voorbereid, maar wees ook op je hoede. Je hebt immers niet de garantie dat het een bonafide koper betreft. Stel altijd voor om zelf als duopassagier mee te rijden. Doet de koper hier moeilijk over, dan kan dit een signaal zijn dat je met een oplichter te maken hebt. Je kunt er ook voor kiezen om de hulp van een andere motorrijder in te roepen, die meerijdt.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten