Ga naar de inhoud

Duurste NFT ter wereld – top 10

In de online wereld van tegenwoordig, zijn NFT’s de laatste trend. Voor wie het gemist heeft, een NFT is een Non-Fungible Token. Dat zegt je waarschijnlijk ook nog niks, maar eigenlijk kan je het zien als een digitaal schilderij. Er wordt een digitale afbeelding gemaakt, waarvan jij alleen de eigenaar kan zijn. Anderen mogen dan officieel deze afbeelding niet meer gebruiken, omdat deze afbeelding van jou is.  We gaan je vandaag meenemen in de Duurste NFT’s ter wereld, net zoals wij hebben geschreven over de Duurste Pokemon Kaarten en de Duurste Lego’s. Vandaar dus over de Duurste NFT’s ter wereld. Onder deze top 10, vind je meer informatie over NFT’s en hoe je een account kunt aanmaken, om NFT’s te maken, te kopen of te verkopen! 

De duurste NFT’s

We starten met een top 10 van de duurste NFT’s ons bekend. Wellicht is de lijst niet 100% zuiver, want de handel in NFT’s gaat als een razende momenteel. Mensen handelen namelijk vooral in NFT’s, met het idee dat het meer waard gaat worden. Het gaat dus niet zozeer om het bezit van een mooie afbeelding, maar vooral om de insinuatie dat het wellicht meer waard gaat worden. Vandaar dat NFT’s ook wel de nieuwe crypto worden genoemd. Er wordt veel in gehandeld, soms met heel veel winst (dat hoor je natuurlijk altijd), maar ook veel mensen die geld verliezen. Ga dus niet all-in op iets wat je niet kent. Lees eerst lekker verder op de blog! 

Nummer 10 Duurste NFT – Beeple’s Crossroad

We beginnen deze lijst met de nummer 10 op de lijst Duurste NFT’s. Dat is de Beeple’s Crossroad NFT. Deze Beeple Crossroad werd in 2020 verkocht voor maarliefst 6,6 miljoen euro. En ja, dat lees je goed. 6,6 miljoen euro voor een digitale afbeelding. De NFT werd verkocht op de NFT exchange Nifty Gateway, een soort beurs voor NFT’s. Beeple is nogal een bekende in de NFT wereld en deze zul je ook vaker langs zien komen in deze lijst. Ze werken namelijk ook samen met ontzettend grote merken, zoals Nike, Louis Vuitton en Madonna. Je kunt de Beeple Crosscroad NFT hier zien.

Nummer 9:  CryptoPunk #7804

De CryptoPunk NFT is een redelijk unieke NFT in dit wereldje. Hij werd verkocht voor maarliefst 6,7 miljoen euro. De CryptoPunk NFT heeft een zeldzame Alien Look, die een pijp rookt. Zo op het eerst gezicht zou ik denken, wat moet je ermee, maar hij werd verhandeld voor maar liefst 4200 ethereum. De meeste NFT’s worden namelijk gekocht met Crypto’s. Hij is voor het laatst dus verkocht voor 6,7 miljoen euro, maar hij staat nu weer te koop voor 12,6 miljoen euro. Mocht je dus nog een NFT nodig hebben, kan je hem nu kopen! Alle details en de foto’s zijn te vinden via deze link

Nummer 8 op de lijst van duurste NFT’s: CryptoPunk #3100

Weer een Cryptopunkje, deze werd voor maarliefst 7,76 miljoen euro, omgerekend 4300 Ethereum. Dit is ook de eerste en enige keer dat deze verkocht werd. Naast de belangrijkste de skin, heeft het ook een hoofdband, wat maar een paar van de Punks hebben. Dat het maar 1 attribuut heeft, is schijnbaar ook belangrijk voor de prijs van een NFT. Hij werd ongeveer 5 jaar geleden voor het eerst gemaakt en verkocht. 

Nummer 7: CryptoPunk #4156

Ja, weer een cryptopunk. En niet de laatste in deze lijst. Deze is toentertijd verkocht voor 10,26 miljoen euro! Dit was echter geen beste investering. Hij werd 4 jaar geleden verkocht voor dat bedrag, maar de afgelopen jaren is hij diverse malen doorverkocht. Nooit meer voor het bedrag van 10,26 miljoen, maar voor bedragen van 3 miljoen. Een verlies van 7 miljoen draaien op een NFT kan dus zomaar gebeuren. Alle info over Cryptopunk 4156 is te lezen via deze website over NFT’s. Momenteel staan de NFT niet te koop, dus moet je je biedingen nog even op zak houden! 

 Nummer 6 duurste NFT: CryptoPunk #7523

Ja, weer een Cryptopunkje. We verraden ook vast, nummer 5 is ook een Cryptopunk NFT. Deze 7523 werd verkocht voor een mooi bedrag van 11,75 miljoen euro! Een half jaar geleden, is er zelfs nog een bod op geweest van 65 miljoen (wat het bijna de duurste NFT zou maken), maar dat bod werd voordat het geaccepteerd was, weer ingetrokken. Je kunt NFT’s namelijk kopen als een soort veiling. Je kunt online je bod indienen, en dan dient de eigenaar het te accepteren. In de tijd dat hiertussen zit, kun je je bod dus weer intrekken, wat bij deze Cryptopunk 7523 is gebeurt. Ook deze NFT is deel van de Alien Collectie, heeft het een oorbel en een klein mutsje. Dan denk je, wat moet ik met deze info? Maar de attributen maken dus namelijk de prijs. Hoe unieker, hoe hoger de prijs vaak. 

Duurste NFT ter wereld

Nummer 5: CryptoPunk #5822

Dan gaan we naar de laatste Cryptopunk, nummer 5822. De laatste en duurste van deze lijst. Cryptopunk afbeeldingen zijn eigenlijk digitaal, geautomatiseerde kunstwerken. Iedereen zou dit dus potentieel kunnen maken. De uniekheid, maken de prijs, zoals hierboven al vermeld. Deze NFT bevat een alien skin, wat dus uniek is en een bandana. Ik snap niet waarom dit zo duur moet zijn, maar wellicht snap ik deze hele hype ook niet zo goed. Deze CryptoPunk NFT 5822 werd verkocht voor maarliefst 23 miljoen euro. Er zijn diverse hogere biedingen op geweest, maar deze zijn niet geaccepteerd. Voorlopig blijft deze Cryptopunk 5822 dus hangen op nummer 5 van de Duurste NFT ter wereld lijst. 

Nummer 4; Human One

Als je goed naar alle teksten hebt gelezen, wat je natuurlijk doet op deze blog, heb je de naam Beeple al eens voorbij zien komen. In 2021 werd deze Human One NFT verkocht voor 28 miljoen euro. Wat deze NFT zo bijzonder maakt, is dat de NFT veranderd kan worden door de eigenaar. Je kunt dus vandaag een bepaalde achtergrond hebben en morgen weer een ander. Dit is vrij uniek in de NFT wereld, wat het ook maakt dat de Human One NFT op de nummer 4 staat op de lijst met Duurste NFT’s. Alle info over de Human One NFT vind je hier

Duurste NFT ter wereld; nummer 3 – Clock

Eigenlijk 1 van de gekste NFT’s in mijn gedachte. De Clock NFT is namelijk verkocht voor maarliefst 56 miljoen euro. Dat is sowieso al gek, maar niet het gekst. Deze NFT is namelijk gemaakt, als steun voor de verdedigen van Wikileaks eigenaar Julian Assange. Toen hij opgepakt werd in 2019, werd deze NFT gecreëerd en werd het geld ingezet, om Julian te helpen in de juridische strijd. Het bedrag werd ook gezamenlijk betaald. Meer dan 100.000 mensen hebben een klein gedeelte gedoneerd, wat gezamenlijk dus tot het bedrag van 56 miljoen euro kwam. Een ongelofelijk hoog bedrag. Maar wat dan nog gekker is; de NFT zelf is niks meer dan een klok die oploopt. Net zolang dat hij vast zit, loopt deze klok op. Er is dus letterlijke een digitale klok verkocht voor 56 miljoen euro. 

Duurste NFT

Duurste NFT ter wereld; nummer 2 – The First 5000 Days

Weer die Beeple. Die mocht aardig binnen zijn gelopen onderhand. Beeple creëerde de NFT The First 5000 days en verkocht deze voor maar liefst 69 miljoen euro. Bij heel veel NFT’s is de eigenaar onbekend. Bij The First 5000 Days is dit niet onbekend. De eigenaar is namelijk Vignesh Sundaresan, een investeerder die een groot deel van zijn fortuin verdiende door te investeren in crypto. Hij dacht waarschijnlijk; wat ik met Crypto kan, kan ik ook met NFT’s. The First 5000 days werd voor 69 miljoen euro verkocht tijdens een veiling in 2021. Deze NFT is wel tof; het is een soort collectie van honderden kunstwerken. Het ziet er vanaf afstand niet uit, maar met inzoomen creëer je een hele vette afbeelding. Moet je wel even 69 miljoen aftikken, maar dan heb je ook wat. Alle info lees je hier

Duurste NFT ter wereld: The Merge

The Merge is de duurste NFT ter wereld. Deze duurste NFT werd verkocht voor, schrik niet, 91,8 miljoen euro! We gaan dus bijna de magische grens over van 100 miljoen euro. Dat gaan niet meer lang duren denk ik.  Delen van de NFT werden verkocht op Nifty Gateway aan 28.893 verzamelaars, die samen 312.686 verschillende eenheden kochten van het kunstwerk. De startprijs van deze NFT, was 575 euro en elk uur werd deze prijs hoger. Die prijs liep dus constant op en iedereen kon hem kopen. Voor een relatief klein bedrag, zou je dus eigenaar kunnen zijn van de duurste NFT ter wereld. De NFT zelf? Een zwarte achtergrond met 3 witte bollen. Ja, dat is het. Ben je dus een keer in een creatieve bui? Probeer dan zelf eens een NFT te maken, dan ben je wellicht de nieuwe miljonair! 

Alle info over The Merge NFT is hier te vinden: https://www.niftygateway.com/collections/pakmerge

Nu gaan we even door met wat algemene informatie over NFT’s, de Duurste NFT ter wereld, wat je ermee kunt, hoe je ze kunt kopen, verkopen of zelf maken? Lees snel verder! 

Top 10 duurste NFT’s

The Merge NFT – 91,8 miljoen euro
The First 5000 Days – 69 miljoen euro
Clock – 56 miljoen euro
Human One – 28 miljoen euro
Cryptopunk 5822 – 23 miljoen euro
Cryptopunk 7523 – 11,7 miljoen euro
Cryptopunk 4156 – 10,2 miljoen euro
Cryptopunk 3100 – 7,7 miljoen euro
Cryptopunk 7804 – 6,7 miljoen euro
Beeple’s Crossroad – 6,6 miljoen euro

Top 10 duurste NFT’s

 1. The Merge NFT – 91,8 miljoen euro
 2. The First 5000 Days – 69 miljoen euro
 3. Clock – 56 miljoen euro
 4. Human One – 28 miljoen euro
 5. Cryptopunk 5822 – 23 miljoen euro
 6. Cryptopunk 7523 – 11,7 miljoen euro
 7. Cryptopunk 4156 – 10,2 miljoen euro
 8. Cryptopunk 3100 – 7,7 miljoen euro
 9. Cryptopunk 7804 – 6,7 miljoen euro
 10. Beeple’s Crossroad – 6,6 miljoen euro
Wat is een NFT?

NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Alles wat digitaal is wordt daarmee een soort onvervangbaar digitaal kunstwerk.

Waar staat NFT voor?

Een non fungible token (NFT) is een uniek bestand dat staat opgeslagen op een digitaal kasboek, ook wel blockchain genoemd.

Hoe maak je een NFT?

Een NFT is eigenlijk niks meer dan een digitaal kunstwerk. Je start dus met het creëren van je eigen kunstwerk. Vervolg kan je deze uploaden op een Blockcain, zoals bijvoorbeeld Ethereum. Nu dien je je creatie om te vormen tot NFT, dit kan op websites zoals Rarible-Marktplaats. 

Wat is de duurste NFT?

De duurste NFT momenteel is de The Merge NFT, welke verkocht werd voor 91,8 miljoen euro. 

Auteur

 • Maarten

  Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

  Bekijk Berichten