Ga naar de inhoud

De 10 duurste auto’s van de wereld

Ben jij gek op mooie auto’s? Dan mag je deze blog van Mannnen.nl niet missen. Wij bespreken hier namelijk de top 10 duurste auto’s ter wereld. Voor velen van ons zal het blijven bij kijken (en kwijlen) naar de plaatjes en performance specs… want deze luxe wagens zullen we nooit kunnen kopen. Heb jij wel een flinke portemonnee of lekkere winst gepakt met crypto via Bitvavo? Bekijk dan hier alvast jouw nieuwe droomauto!

Check hier de 10 duurste auto’s in 2022

Wat is de duurste auto ter wereld? Ben jij benieuwd naar de duurste auto van de wereld? In deze blog tellen we af van 10 naar de absolute nummer 1. Er zijn veel luxe automerken en fabrikanten van supercars. Maar welke merken vinden we in onze top 10? Onder andere Bugatti, Rolls Royce, Lamborghini en Ferrari zijn vertegenwoordig. En misschien vinden we Aston Martin, Mercedes en Spyker ook wel terug bij de duurste auto’s ter wereld.

10. Lykan Hypersport (€2,5 miljoen)

duurste auto's

We beginnen met de Lykan Hypersport van W Motors. Deze futuristische superauto is onthuld op de Qatar Motor Show in 2013 en heeft een uniek zwart carbon design. De beroemde Duitse specialist RUF heeft geholpen bij het ontwerp. De dubbele turbomotor levert maar liefst 750 PK en een topsnelheid van 395 km per uur. De acceleratie is buitenaards met 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden. Prijskaartje van deze zeldzame wagen (er zijn maar 7 modellen van gemaakt)? 2,5 miljoen euro!

9. Bugatti Veyron Mansory (€2,87 miljoen)

10 duurste auto's

Op nummer 9 in deze lijst van dure sportwagens vinden we de Bugatti Veyron by Mansory. Normaal is dit al een dure auto, maar Mansory vond dat het wel iets luxer en duurder kon. Zij hebben de Veyron gepimpt en voorzien van een marmeren look, nieuwe bodykit en toffe designs. Heb jij nog 2,87 miljoen ergens liggen? Dan kun je kiezen voor de Linea Vivere of de Linea Vincero. Bekijk hier de details van deze prachtige Mansory Bugatti edities!

8. Ferrari Pininfarina Sergio (€3 miljoen)

duurste ferrari pininfarina sergio

Ferrari mag natuurlijk niet ontbreken in de Top 10 duurste auto’s ter wereld. De Ferrari Pininfarina Sergio is gemaakt ter ere van de in 2012 overleden ontwerper Sergio Pininfarina. Er zijn maar 6 wagens geproduceerd met allemaal een 4,497 cm3 V8-motor. Hierdoor beschikt deze luxe Ferrari over 605 PK en trekt hij in 3 seconden op van 0 naar 100 km/h. Het model is gebaseerd op de Ferrari 458 Spider en de prijs voor deze sportauto ligt rond de 3 miljoen euro.

7. Lamborghini Sian (€3 miljoen)

duurste lamborghini sian

Wat is een lijst met dure luxury cars zonder Lamborghini? Helemaal niks natuurlijk, daarom vinden we de Lamborghini Sian terug in ons overzicht. Het unieke aan dit model is dat het een hybride sportwagen betreft. Vandaar ook de naam Sian, wat een Italiaans dialect voor bliksem is. De Lamborghini Sian is geïnspireerd op de Countach en heeft een 6.5 liter V12 motor. Deze werkt samen met een elektrische motor en levert maar liefst 850 PK. Er worden maar 63 exemplaren geproduceerd wereldwijd en het prijskaartje van deze exclusieve Lamborghini ligt op 3 miljoen.

6. Lamborghini Veneno Roadster (€3,3 miljoen)

lamborghini veneno roadster

Kijk nu, nogmaals een Lamborghini in onze Top 10 duurste auto’s. Dit keer valt de eer aan de Veneno Roadster, ontworpen voor de 50ste verjaardag van het Italiaanse automerk. De Lamborghini Veneno Roadster is, in tegenstelling tot de Sian, geen hybride sportwagen. De 6.5 liter V12 motor levert 750 PK en een topsnelheid van 350 kilometer per uur. Bovendien accelereer je in slechts 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Er zijn slechts 9 Veneno Roadsters geproduceerd en voor de prijs van 3,3 miljoen euro kun jij dit leuke boodschappenautootje aanschaffen. Op dit moment is de Veneno Roadster de duurste Lamborghini ter wereld.

5. Koenigsegg CCXR Trevita (€4 miljoen)

top 10 dure auto

Koenigsegg? Dat zegt je misschien niet zoveel. Logisch, het is immers niet zo’n bekend merk als Lamborghini of Bugatti bijvoorbeeld. Toch blijft Koenigsegg de een na de andere luxe sportauto produceren. De CCXR Trevita is een limited edition Koenigsegg, gemaakt van wit glimmend carbon. De 4.8 liter V8 motor levert maar liefst 1018 PK en een topsnelheid van boven de 400 kilometer per uur. Het prijskaartje mag er ook zijn. Voor zo’n 4 miljoen kun je eigenaar worden van de CCXR Trevita.

4. Mercedes-Benz Maybach Exelero (€6,7 miljoen)

duurste maybach exelero

Kom aan in Mercedes, zoals Frenna zou zeggen. Al gokken wij dat deze Mercedes Maybach Exelero ook voor Frenna iets boven budget ligt. De Maybach Exelero is in 2005 geproduceerd en combineert luxe met hoge prestaties. Met een 6.0 liter V12 motor geniet je van een topsnelheid van 350 km/h en een versnelling van 0 tot 100 in slechts 4,4 seconden. Deze conceptcar is bovendien enorm luxe van binnen. Heb jij nog 6,7 miljoen euro liggen? Dan kun jij (je laten) rondrijden in de Mercedes-Benz Maybach Exelero! Dit is momenteel de duurste Mercedes ter wereld.

3. Bugatti EB110 (€7,5 miljoen)

bugatti eb110

We zijn aangekomen bij de Top 3 van de duurste auto’s ter wereld. We vinden hier de Bugatti EB110, een klassieke sportauto met een V12 motor en 4 turbo’s. De Bugatti heeft de beschikking over 560 PK en accelereert van 0 naar 100 km/u in 3,6 seconden. Deze Super Sport van Bugatti is ontworpen in 1991 (een mooi geboortejaar al zeg ik zelf). Deze ‘klassieker’ staat al jaren tussen de duurste wagens en heeft momenteel een prijskaartje van 7,5 miljoen euro.

2. Rolls-Royce Sweptail (€10,96 miljoen)

duurste rolls royce sweptail

Ah daar hebben we nog een klassieker; de Rolls-Royce. Wie denkt aan luxe, elegantie en mooie auto’s, denkt snel aan Rolls Royce. De Sweptail tilt dit alles naar het allerhoogste level. In tegenstelling tot veel auto’s in deze lijst is het geen ‘racewagen’. De Rolls Royce Sweptail richt zich puur op luxe en dat straalt hij ook uit, van binnen én buiten. Er is maar 1 exemplaar gemaakt en dat maakt deze Rolls-Royce Sweptail extreem zeldzaam. De waarde van de duurste Rolls-Royce? Bijna 11 miljoen euro.

Omdat deze luxe auto een hogere wegligging heeft, heb je hier in ieder geval geen last van porpoising zoals bij Formule 1 wagens.

1. Bugatti La Voiture Noire (€16,5 miljoen)

bugatti duurste auto ter wereld

Maar wat is nu de duurste auto van de wereld? Anno 2022 is dat de Bugatti La Voiture Noire, oftewel de zwarte auto. Het ontwerp is gebaseerd op de Type 57 SC Atlantic. Van de 4 geproduceerde wagens is er destijds 1 verloren geraakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bugatti heeft de La Voiture Noire gemaakt ter vervanging van dit exemplaar. Er is dus maar 1 Bugatti La Voiture Noire ter wereld en dat maakt deze auto extreem waardevol.

De handgemaakte auto heeft een luxe zwart design, maar met 1500 PK haal je ook een waanzinnig snelle auto in huis. De topsnelheid ligt op 420 km/h en de prijs van deze auto is 16,5 miljoen euro. Benieuwd naar de huidige eigenaar van deze duurste Bugatti ter wereld? Niemand anders dan Cristiano Ronaldo!

Stel dat jij elk van deze supercars kon betalen, welke dure auto zou jij dan kopen?

Tips van Mannnen.nl

Vind jij het interessant om meer te lezen over dure auto’s, sneakers of andere verzamelobjecten? Neem dan eens een kijkje in onze blogs over de duurste sneakers, Lego-sets, Horloges en duurste Pokemon kaarten. Ook hebben we de meest succesvolle bioscoopfilms voor je op een rij gezet!

Veelgestelde vragen over de duurste auto’s

Wat zijn de duurste auto merken?

Er zijn veel automerken die dure auto’s produceren. Tot de merken die de allerduurste auto’s ter wereld maken behoren onder andere Ferrari, Bugatti, Lamborghini, Mercedes-Benz Maybach en Rolls-Royce.

Wat is de duurste auto ter wereld?

Op dit moment is de Bugatti La Voiture Noire. Hier is er maar 1 van gemaakt en de prijs van deze auto is 16,5 miljoen euro.

Wat is de duurste Mercedes?

De duurste Mercedes is de Mercedes-Benz Maybach Exelero uit 2005. Deze Maybach kost zo’n 6,7 miljoen euro.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten