Ga naar de inhoud

De verraders Seizoen 1, aflevering 5

Zo, aflevering 4 was een heerlijke aflevering. Nu gaan we verder met De Verraders aflevering 5. We eindigden aflevering 4 met Diederick Jekel (verrader) die het spel moest verlaten. Nu waren Holly en Kees nog maar met zijn 2’en en dat moest veranderen volgens Tijl.

Aflevering 5 de verraders

De Verraders aflevering 5 is te zien op RTL, vanaf 10 april. 

Kees en Holly kregen de kans om een nieuwe verrader aan de groep verraders toe te voegen uit de bestaande deelnemers. Dit klonk ze als muziek in de oren. Ze kozen voor een van de sterkste deelnemers: Samantha. Samantha krijgt de keuze om de ‘Getrouwe’ te verlaten en zich aan te sluiten bij De Verraders! 

De verraders mochten niemand vermoorden, omdat ze ervoor kozen Samantha aan te sluiten bij hun verraders groepje. De groep bleef dus bestaan uit 10 man. 7 deelnemers en 3 verraders. 

Samantha kiest ervoor om zich aan te sluiten bij de verraders en dit zorgt voor nieuwe problemen in de groep. De groep hoort dat er een derde verrader bij is gekomen en het spel moet eigenlijk weer van vooraf aan beginnen. Het spel dat gespeeld moet worden is ‘De grote verraders quiz’. Hiervoor moeten de deelnemers naar een locatie navigeren en daar een spel spelen. 

Het zoeken van Tijl was het eerste lastige punt. Om hem te vinden, moesten er vragen om een juiste manier beantwoord worden. De vragen gingen over algemene weetjes. Ze moesten beantwoorden onder andere wat een Flixie was, wie de verrader tussen Matti & Wietze was, welke musical het verhaal van Judas vertelt en over welke BN’er Jan Meeus een biografie schreef. De deelnemers, verdeeld over 3 auto’s, hadden grote moeite om deze vragen juist te beantwoorden. Alle auto’s die bij Tijl aankwamen, zou een zilverstaaf voor de groep verdienen. 

Er waren 2 auto’s die de juiste plek hadden gevonden. Er zijn dus 2 zilverstaven verdiend. Vervolgens ging het gesprek in de terugweg weer om de verraders en werden de eerste verdenkingen weer gedeeld.

Tijdens de bloedstollende ronde tafel, lagen de meeste verdenkingen weer om Steven, maar ook Samantha kreeg opeens veel verdenkingen. Die was veranderd qua gedrag, maar ook probeerden de verraders elkaar tactisch eruit te stemmen. Vooral de ‘oude verraders’ spanden samen tegen de ‘nieuwe verrader’, om hun eigen haggie te redden. 

Uiteindelijk kwam er een spannende stemronde, waarin Steven & Kees de hoofdverdachtes waren. Uiteindelijk kreeg Steven 6 stemmen en moest het spel verlaten. Steven was uiteraard een Getrouwe.  

Samantha gaf de beslissende stem op Steven. Dit terwijl Samantha eerder had gezegd op Kees te stemmen. Hierdoor plaatst ze zichzelf in een slecht daglicht en zet ze de verdenkingen volle bak op haarzelf. We gaan in aflevering 6 zien hoe dit eindigt! 

DE VERRADERS ERUIT

Tot nu toe zijn eruit gestemd:

Aflevering 1: Daan Nieber (getrouwe)
Aflevering 2: Edson da Graça (getrouwe)
Aflevering 3: Sinan Can (getrouwe)
Aflevering 4: Diederick Jekel (verrader)
Aflevering 5: Steven Kazan (getrouwe)

DE VERRADERS VERMOORD

Aflevering 1: Gaby Blaaser
Aflevering 2: Gertjan Verbeek
Aflevering 3: Jorgon Rayman
Aflevering 4: Kim Lammers
Aflevering 5: Niemand

DE VERRADERS KANDIDATEN NA AFLEVERING 5:

We hebben nu dus na aflevering 5 over:

De Getrouwen: Francis van Broekhuizen (operazangeres), Barbara Sloesen (actrice), Chatilla van Grinsven (basketbal-international), Abbey Hoes (actrice), Loiza Lamers (model), Loek Peters (acteur)

De Verraders: Diederik Jekel (wetenschapsjournalist)(eruit gestemd), Holly Mae Brood (actrice), Kees Boot (acteur / comedian), Samantha Steenwijk (zangeres) 

Bekijk ook onze reviews over: