Ga naar de inhoud

De verraders Seizoen 1, aflevering 2

Oké, we hebben een week kunnen bijkomen van de eerste verwarrende aflevering van ‘De Verraders’ op RTL. Vorige week werd Gaby Blaaser in de nacht ‘vermoord’ en werd presentator ‘Daan Nieber’ weggestemd als een verrader. Aan het eind van aflevering bleek dat Daan toch een ‘Getrouwe’ was, dus dat de groep een fout heeft gemaakt.

Uitleg ‘De Verraders’

We weten nu iets meer over hoe het spel werkt. Er zijn dus drie verraders aangewezen. Deze verraders mogen elke nacht iemand ‘vermoorden’ (uit het spel stemmen). Hiermee kunnen de verraders dus de groep uiteen spelen. Vervolgens is het aan de groep om erachter te komen wie de verraders zijn.

Elke aflevering is er een stemronde, waarin iedereen op een ‘verrader’ moet stemmen. Het is dus aan de verraders om niet verdacht te worden en de deelnemers tegen elkaar op te zetten, zodat ze elkaar eruit stemmen.

De verraders aflevering 2

Wij starten de aflevering vandaag met de drie verraders (Diederiek Jekel, Holly Mae Brood en Kees Boot die een overleg hebben, wie er vermoord gaat worden. De keuze was tussen de deelnemers van de verraders: Francis van Broekhuizen (operazangeres), Edson da Graça (presentator), Barbara Sloesen (actrice), Gertjan Verbeek (voetbaltrainer), Sinan Can (journalist), Chatilla van Grinsven (basketbal-international), Abbey Hoes (actrice), Steven Kazàn (goochelaar/comedian), Loiza Lamers (model), Kim Lammers (oud-hockey-international), Loek Peters (acteur), Jörgen Raymann (cabaretier/presentator) en Samantha Steenwijk (zangeres).

Er werd besloten om Gertjan Verbeek te ‘vermoorden’. Nogmaals, de logica hiervan ontbrak mij, want Gerjan had geen intentie om een verrader eruit te stemmen en speelde ook geen actief spel in het ontmaskeren van een verrader. Maargoed, misschien dat deze tactiek juist een bewuste keuze is.

De missie van De Verraders

Na de ontbijtscene, waarin de deelnemers erachter kwamen dat Gertjan niet meer terugkwam, begon de aflevering echt. Er moest een missie gedaan worden, om weer 3 zilverstaven te winnen. De groep werd opgedeeld in 3 groepjes van 5 en hadden te maken met drie termen: taphefobie, acrofobie of trypanofobie.

Zonder te weten wat deze termen inhielden, moesten de groepjes aangeven welke term bij hun groepje hoorden. Vervolgens moesten de groepen een opdracht uitvoeren die paste bij de gekozen term.

Taphefobie: Angst om levend begraven te worden. De groep die dit had gekozen, waren Chatilla, Holly Mae, Steven, Abbey en Samantha. Deze groep diende 20 minuten in een doodskist te liggen, die zogenaamd onder de grond lag.

Acrofobie: De angst voor hoogtes. De deelnemers die deze term hadden gekozen, mochten ziplinen uit een hoge toren. Zodra de groep de missie succesvol had volbracht, verkregen ze een zilverstaaf. De groep voor Acrofobie bestond uit Sinan, Francis, Edson, Barbara en Loek.

Daarnaast hadden we de laatste term: Trypanofobie. De angst voor naalden. De deelnemers moesten 1 voor 1 een hokje en moesten ze zogenaamd een prik halen. Echter kregen ze in het hokje te lezen, dat ze vooral ervoor moesten zorgen dat niemand anders een prik wilde. Als dat lukte, verdienden ze een ‘schild’. Met een schild ben je ’s nachts beschermd tegen de moordpartijen door de Verraders in de nacht.

Iedereen voerde de test echter succesvol uit, waardoor niemand een schild verdiende.

Alle missies werden behaald, dus werden er weer 3 zilverstaven verdiend door de groep.

Ronde tafel de verraders

Nu de missies klaar waren, moest er weer vergaderd worden door de deelnemers. Hiermee kwam er dus weer een stemronde, waarmee de deelnemers een ‘Verrader’ moesten ontmakseren. Er gingen diverse verwijten over en weer, maar uiteindelijk vulde iedereen zijn bordje in.

De groep twijfelden heel erg tussen Steven of Edson als verrader. Het meredeel koos uiteindelijk voor Edson, die dus het spel moest verlaten. Edson bleek echter een ‘Getrouwe’ en geen verrader, dus kiest de groep opnieuw verkeerd.

De Verraders hebben nu succesvol 4 van de 15 mensen weggestemd, waardoor het tot nu toe dus erg goed gaat voor de verraders. De ‘Getrouwen’ hebben echter nog geen enkel idee wie De verraders zijn, dus dat geeft reden tot zorg voor de volgende afleveringen.

De aflevering eindigt met het nachtelijke overleg waarin ‘De Verraders’ gaan bepalen wie er vermoord moet gaan worden. Dat zullen wij aan het begin van aflevering 3 achter gaan komen.

Hoe de zilverstaven nu straks verdeeld gaan worden door ‘De verraders’ en ‘De Getrouwe’ is mij nog onbekend. De rol van een ‘Verrader’ tijdens de missies zijn mij ook nog niet duidelijk. Volgende week weer een nieuwe poging!

PS: Je kunt het terugkijken via: https://www.rtlxl.nl/programma/de-verraders 

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten