Ga naar de inhoud

De Verraders Seizoen 1, aflevering 1

RTL 4 heeft een nieuw paradepaardje wat het nieuwe kijkcijferkanon moet worden. De Verraders. Het concept is soortgelijk aan het populaire ‘Wie is de mol’? van de publieke omroep.

De Verraders is een programma waarin 18 (semi) BN’ers strijden om een schat zilver, van maximaal 50 kilo. Per aflevering is er een missie, waarin er dus zilveren staven verdiend kunnen worden.

Uitleg van De Verraders

De groep start met 18 bekende Nederlanders, waarbij presentator Tijl Beckand vooraf aan de aflevering 3 verraders aanwijst, en 15 ‘getrouwen’. Het doel van de ‘getrouwen’ is om erachter te komen wie ‘de verraders’ zijn.

‘De verraders’ moeten proberen 1 voor 1 de ‘getrouwen’ weg te spelen. Het Spel De Verraders eindigt in een finale met 3 BN’ers, die gaan strijden om het zilver. Hoe vaag de uitleg ook klinkt, zo vaag was de eerste aflevering ook…

Deelnemers De Verraders 2021


De deelnemers van De Verraders zijn:

Kees Boot (acteur), Francis van Broekhuizen (operazangeres), Edson da Graça (presentator), Daan Nieber (presentator), Barbara Sloesen (actrice), Gertjan Verbeek (voetbaltrainer), Gaby Blaaser (actrice), Holly Mae Brood (actrice), Sinan Can (journalist), Chatilla van Grinsven (basketbal-international), Abbey Hoes (actrice), Diederik Jekel (wetenschapsjournalist), Steven Kazàn (goochelaar/comedian), Loiza Lamers (model), Kim Lammers (oud-hockey-international), Loek Peters (acteur), Jörgen Raymann (cabaretier/presentator) en Samantha Steenwijk (zangeres).

De verraders in aflevering 1 waren Diederik Jekel, Holly Mae Brood en Kees Boot.

Aflevering 1 De Verraders 2021

Nog voordat de eerste aflevering goed en wel gestart was, hadden ‘De Verraders’ al bepaalt dat Gaby Blaaser het spel moest verlaten. Wat hier de logica achter is, ontbrak mij ook volledig, maar dat leek de bedenkers van De Verraders vast een goed plan.

Vervolgens begon de eerste missie. De missie was om op een lange trap, brieven te verzamelen. Op deze brieven stonden bepaalde codes die ontcijferd moesten worden. De ontcijferde codes kwamen neer op 3 boektitels, die door 2 deelnemers (Jörgen en Francis) gevonden moesten worden in een bibliotheek.

Wat het vreemde was, is dat zowel ‘De Verraders’, als ‘De Getrouwen’, strijden om een zo hoog mogelijke pot. Er is dus geen ‘mol’ om zo te zeggen. En dat is gelijk wat ik zo gek vind. Als zowel ‘De Verraders’ als ‘De Getrouwen’ strijden om een zo hoog mogelijke pot zilver, waar is dan het spannende spelelement? Is het puur een psychologisch spel, dat De Verraders met gesprekken moeten sturen op andere Verraders, of komt er toch nog een leuk ander spelelement in?

Naast Gaby Blaaser die voor de eerste missie het spel moest verlaten, moest presentator Daan Nieber ook het spel verlaten. Daan was een ‘Getrouwe’, dus hebben de verraders succesvol de andere deelnemers op het verkeerde been gezet. De aflevering eindigde met een overleg van ‘De Verraders’, om de volgende deelnemer naar huis te sturen.

Conclusie De Verraders Aflevering 1 2021 RTL4

Al met al vond ik aflevering 1 van De Verraders op RTL 4 niet het meest spannende programma om op zaterdagvond te gaan kijken.

Ik ga het nog een paar kansen geven en zal jullie hier op Mannnen.nl op de hoogte houden!