Ga naar de inhoud

De verraders Seizoen 1, aflevering 3

Zo, we weten nu hoe het spel werkt he? Niet? Pff, nog in vogelvlucht dan:

  • Van de totaal 18 deelnemers worden er 3 verraders aangewezen.
  • De verraders (Diederik, Holly Mae en Kees) mogen elke nacht iemand ‘vermoorden’, om verdenkingen op de verraders te voorkomen (tactisch stemmen dus)
  • Elke aflevering is er een stemronde, waarin ‘de verraders’ eruit gestemd kunnen worden door de overige deelnemers (de ‘getrouwe’). De getrouwe kunnen echter ook door ‘De Verraders’ op het verkeerde been zijn gezet, en een getrouwe eruit stemmen.
  • Per aflevering zijn er schilden te winnen tijdens de missies. Deze schilden beschermen je ’s nachts tegen de verraders. Je kunt dan niet vermoord worden

Aflevering 3 de verraders

We starten de aflevering met het nachtelijke overleg van de verraders. Hierin zien wij Holly Mae Brood, Diederik Jekel en Kees Boot overleg plegen over welke ‘Getrouwe’ er vermoord dient te worden. Ik zou persoonlijk kiezen voor iemand die enigszins doorheeft wie een verrader is, maar dit kan juist de verdenkingen groter maken. De verraders proberen steeds een ‘random’ iemand eruit te stemmen, waardoor er geen verband gevonden kan worden, redelijk slim! 

In aflevering 3 zien wij dat Jorgon Rayman als eerste vermoord wordt. Vervolgens dient er een spel gespeeld te worden waarin paspoppen herkend moesten worden, aan de hand van kleding. Elke verrader moet zichzelf herkennen in een paspop, die aangekleed is door overige kandidaten. Dit spel werd nagenoeg vlekkeloos gespeeld, alleen Steven herkende zichzelf niet. Met het spel werden uiteindelijk twee zilverstaven verdiend. 

Vervolgens kwam er een spannend mentaal spel aan te pas. Sinan had zijn pijlen volle bak gericht op Diederick Jekel. Sinan probeerde de gehele groep te overtuigen dat Diederick een verrader was, maar moest dit zelf bekopen. De groep was verdeeld tussen Sinan en Diederick, maar toch ook bleef Steven een verdachte. Uiteindelijk kwamen de stemmen neer op Steven, Sinan en Diederick. Loisa had de laatste en beslissende stem in handen en stemde Sinan eruit. Achteraf bleek dat Sinan een getrouwe was, dus had de groep het weer aan het verkeerde eind. 

Diederick lijkt nu wel ontmanteld als verrader en er moeten vreemde dingen gebeuren wilt Diederick de volgende stemming overleven. 

Bekijk De Verraders aflevering 3 direct terug via RTL4. 

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten