Ga naar de inhoud

De 10 succesvolste bioscoopfilms

Ben jij een echte filmliefhebber en ga je regelmatig naar de nieuwste films in de bioscoop? Dan ben je vast wel benieuwd naar de bioscoopfilms met de hoogste opbrengst. Wat zijn de blockbusters van Hollywood die gigantisch veel geld in het laatje hebben gebracht? In deze blog op Mannnen.nl delen we de Top 10 meest succesvolle films ooit gemaakt!

meest succesvolle films

Avengers Endgame meest succesvolle bioscoopfilm

Voordat we naar onze hele Top 10 meest succesvolle films gaan kijken, verklappen we alvast de nummer 1. Avengers Endgame uit 2019 is namelijk de film die het meest heeft opgeleverd in de bioscopen. De totale opbrengst aan entreegelden bedraagt maar liefst $2.797.800.564. Ja je leest het goed, bijna 3 miljard dollar voor de meest succesvolle bioscoopfilm. Aangezien de productie van de film 356 miljoen heeft gekost, is er flink winst gemaakt. PS: Met Kerst ook een leuke film kijken? Check onze top 11 leukste kerstfilms op Netflix 2023

Top 10 meest succesvolle films ooit

Benieuwd naar de complete lijst met bioscoopfilms met de hoogste opbrengst? Hieronder tellen we van 10 naar 1 in onze lijst met meest succesvolle films ooit. Check snel of jouw favoriete film er tussen staat.

10. Frozen II – $1.450.026.933

Frozen was een groot succes onder kinderen én volwassenen. We kennen allemaal wel iemand die uit volle borst meezingt met Let It Go. Deel 2 heeft meer opgebracht dan deel 1 van Frozen en komt hierdoor op plek 10 in de lijst met meest succesvolle films. Elsa en Anna haalden in totaal $1.450.026.933 op. Toch is dit niet de succesvolste Disney-film.

9. Furious 7 – $1.515.047.671

Zelf ben ik groot fan van de Fast & Furious films. Snelle auto’s, veel actie en knappe actrices… een goed concept voor een hoge opbrengst in de bioscoop. Furious Seven uit 2015 is de meest succesvolle van al deze films met een opbrengst van $1.515.047.671. Dwayne Johnson, Vin Diesel en Paul Walker schitteren in Furious 7. Nu zie ik je al denken hoe dat kan, want Paul Walker is in 2013 overleden bij een auto-ongeluk. De scenes die hij niet zelf heeft kunnen spelen zijn overgenomen door zijn broers (Caleb en Cody).

8. The Avengers – $1.518.812.988

Ook Marvel films zijn altijd immens populair. Veel mensen willen graag een superheld zijn en daarom trekt The Avengers veel kijkers. Deze Amerikaanse actiefilm uit 2012 is het zesde deel, na Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor en Captain America. Met een bioscoopopbrengst van $1.518.812.988 behoort The Avengers tot de meest succesvolle films ooit gemaakt. Maar vergis je niet, dit is zeker niet de laatste Marvel actiefilm in ons overzicht. We zullen Samuel L. Jackson, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Chris Evans en Mark Ruffalo nog vaker tegenkomen.

7. The Lion King – $1.656.943.394

Maar eerst terug naar Disney. Want de live-action remake van The Lion King uit 2019 haalde maar liefst $1.656.943.394 op in de bioscoopzalen. De originele film uit 1994 was natuurlijk al een heerlijke film, waarbij je zowel een traantje wegpinkt als puur geluk ervaart. De levensechte animatie-beelden in combinatie met stemmen van Seth Rogen, Beyoncé en James Earl Jones waren het recept voor succes. Net als het origineel heeft The Lion King remake miljoenen mensen wereldwijd weten te bereiken. En dat bracht veel geld in het laatje.

6. Jurassic World – $1.670.400.637

Jurassic Park is een film die we waarschijnlijk allemaal al eens hebben gezien. De Jurassic Park reeks bestaat uit boeken en films, waarvan Jurassic World uit 2015 het meeste geld heeft opgebracht. Deze sciencefiction film heeft maar liefst $1.670.400.637 verdiend voor de makers Universal Studios. Dinosaurussen zullen altijd populair blijven, onder kinderen en volwassenen, en daarom zijn ze op dit moment bezig met een zesde Jurassic Park film. Zal dit net zo’n succes worden als Jurassic World?

5. Avengers: Infinity War – $2.048.359.754

Kijk daar hebben we weer een Avengers film. Infinity Wars is de derde film uit de Avengers-reeks en de 19e film van Marvel. Dit is de eerste film uit onze lijst met meest succesvolle films ooit die meer dan 2 miljard heeft opgebracht. $2.048.359.754 om precies te zijn. Avengers Infinity War is uitgebracht in 2018 en beeldt het verhaal uit van de Avengers die het opnemen tegen Thanos, die alle zes Infinity Stones wil verzamelen. Een heerlijke film voor alle Marvel- en superhelden-fans.

4. Star Wars: The FOrce Awakens – $2.068.223.624

Op plek 4 in deze lijst met meest succesvolle bioscoopfilms vinden we Star Wars Episode VII The Force Awakens uit 2015. Misschien had je meer Star Wars films verwacht in deze lijst, maar dit is toch echt de enige. Hier is echter wel een goede verklaring voor. Vroeger waren de prijzen voor bioscoopkaartjes lager en was de totale opbrengst dus lager. Hierdoor zie je veel nieuwe films in dit overzicht terug. The Force Awakens heeft $2.068.223.624 opgebracht en is 10 jaar na Episode III in premiere in Los Angeles

3. Titanic – $2.187.463.944

Gelukkig vinden we niet alleen nieuwe films terug in deze lijst met meest succesvolle films. Een echte klassieker als Titanic mag natuurlijk niet ontbreken. Deze film is gebaseerd op de ramp met de Titanic en is een zeer geliefde film bij veel kenners. Ondanks dat deze film al in 1997 uitgebracht is, heeft Titanic een opbrengst van $2.187.463.944 binnengeharkt. Heel netjes! Leonardo DiCaprio en Kate Winslet schitteren in deze prachtfilm en My Heart Will Go On van Céline Dion maakt het plaatje helemaal af.

2. Avatar – $2.789.958.507

De in 2009 uitgebrachte film Avatar mocht zich lang de meest succesvolle bioscoopfilm noemen. Met een opbrengst van $2.789.958.507 is dit één van grootste blockbusters ooit. Op de premièredag haalde de film al ruim 27 miljoen dollar op. Deze sciencefictionfilm beschrijft het verhaal van Jake Sully, een oorlogsveteraan die met enkele anderen naar Pandora wordt gebracht. Een planeet die bewoon wordt door de Na’vi. De rest van het verhaal kennen de meeste filmliefhebbers onder ons wel! Avatar nog nooit gezien? Zorg dan dat je deze binnenkort echt even kijkt.

1. Avengers: Endgame – $2.797.800.564

Zoals in het begin van deze blog op Mannnen.nl al gezegd; Avengers Endgame is de meest succesvolle film ooit. Superheldenfilms brengen meer en meer geld op, waarbij de $2.797.800.564 van deze film de hoogste opbrengst ooit is. Zoals de titel al doet vermoeden is Avengers Endgame de laatste film uit de Avengers-reeks. Het is de vierde Avenger film en de 22e van Marvel Cinematic Universe. Lukt het de Avengers om samen met o.a. Captain Marvel en Ant-Man om Thanos definitief te verslaan?

Dit zijn de films met de hoogste opbrengst

Verrast door deze top 10 meest succesvolle films, of had je deze bioscoopfilms wel in dit rijtje verwacht? Zoals je ziet gaat er flink wat geld om in de filmwereld. Producties worden steeds duurder en uitgebreider, maar de opbrengsten stijgen ook enorm. Het gros van deze films in deze lijst is namelijk in de afgelopen jaren uitgebracht.

Wil jij je geld liever niet uitgeven in de bioscoop? Dan kun je ervoor kiezen om een thuisbioscoop te bouwen. Vind jij het leuk om dit soort top 10 lijstjes te lezen? Bekijk dan ook eens de duurste sneakers ooit verkocht en de duurste horloges ter wereld.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten