Beste kerstfilms op Netflix 2021

Kerst staat bijna voor de deur en dat is natuurlijk de uitgelezen kans om eens lekker je chillpak aan te trekken en te kijken naar heerlijke kerstfilm op Netflix. Pak de warme chocolademelk erbij, trek een zak chips open (of restjes van het kerstdiner) en start met genieten. Het liefst natuurlijk in je eigen thuisbioscoop, maar anders gewoon op de bank met je TV. Vandaag nemen wij je mee in de beste kerstfilms op netflix van 2021!

Beste kerstfilms 2021

Kerstfilms Netflix 2021: Top 10

1. Home for Christmas (Serie)
Wij starten met een serie die voor ons echt een kans verdiend. Mocht je een vriendin hebben, scoor je hier ongetwijfeld punten mee. Nummer 1 op onze lijst is de serie: Home for Christmas. Er staan momenteel twee seizoenen online en je kunt je hiermee de hele kerstvakantie wel mee vermaken (of 2 goede bingewatch-dagen). De serie is vergelijkbaar met een slechte romcom a la Bridget Jones of Love Actually, maar dan in de kerstmis vibe. Helemaal lekker om in de mood te komen!

2. Holidate
Deze film is een kersttopper an sich. Ook toen het geen kerst was vond ik dit oprecht een leuke film! De film met in de hoofdrollen Emma Roberts (Hallo <3) en Luke Bracey nemen je mee in de zoektocht naar een geschikte partner voor het kerstdiner. Vooral voor alle singles die altijd weer die vraag krijgen ‘Wanneer neem je nou een vriend/vriendin mee?’. Een grappige film om eens lekker in die kerstmood te komen! Holidate staat al langere tijd op netflix, maar wordt altijd erg vaak bekeken tijdens kerst. Met recht nummer twee in onze Kerstfilm Top 10 op Netflix!

3. Just Another Christmas
Geen zin in kerst? Top. Jorge snapt je. Jorge is de hoofdrolspeler in deze grappige kerstfilm en vind kerst geen flikker aan. En soms kunnen wij dat wel begrijpen. Een film die inzoomt op de overdaad aan feestdagen en hoe zwaar het leven is als je hier niet van houdt. Verwacht geen romantische film. Just Another Christmas neemt je op een grappige manier mee in het verhaal van een man die niks met feestdagen heeft. Herkenbaar he? 😉

film kijken netflix kerst

4. Christmas Made to Order
Oké, je hebt romantisch en je hebt romantisch, maar veel cheesier dan deze film wordt het niet in de kerst. Stel je voor de genoeg geld hebt (maar nog geen vriendin) en je last-minute voor de hele familie een kerstdiner moet organiseren. Dan huur je iemand in om het feest voor je te organiseren. En natuurlijk is deze ‘iemand’ een bloedmooie vrouw waar een kleine romantische klik mee opbloeit. De rest kun je wel raden. Het hele verhaal is al 1000 keer verfilmd, maar met Kerst zijn dit soort cheesie kerstfilms toch net wat lekkerder!

5. Happiest Season
Een van de nieuwste kerstseries in de lijstje. De film Happiest Season is een ‘taboedoorbrekende’ film als je dat zo mooi moet zeggen. Het gaat over lesbisch koppel die elkaar ten huwelijk willen vragen tijdens het kerstfeest van een van de ouders. Echter weten die ouders nog niet dat hun dochter lesbisch is. Een mooi (grappig) verhaal met ook een kern van serieusheid. Qua cijfers nog niet erg populair, maar zeker het kijken waard!

6. De Familie Claus
He wat? De familie Claus? Jazeker! Een Nederlandse Kerstfilm op Netflix. Een vervolg zelfs. Dit tweede deel van de gezellige Nederlandse Kerstfilm komt binnenkort online en is een leuke afwisseling als je een keer wilt switchen van de Amerikaanse films.

kerstfilms netflix 2021

7. The Princess Switch: Switched Again
Een vervolg op The Princes Switch. En wat is dit een heerlijke film voor kerst 2022 zeg. Alles wat jij verwacht van een heerlijke kerstfilm, heeft dit. Een cheesy film tussen deftige mensen, mensen uit de middenklasse, hoe ze samen komen en de eeuwige liefde vinden. Wil je er een lekker filmdagje van maken? Check dan eerst deel 1 en dan deel 2. Heerlijk veel romantisch drama in anderhalf uur film gepropt. Wij hebben der zin in!

8. Office Christmas Party
Humor, drank en mannen (en een mooie vrouw). Wat heb je nog meer nodig? Deze grappig en vooral gezellige kerstfilm laat zien hoe een ouderwetse kerstborrel uit de hand kan lopen. En dat kennen wij allemaal wel… Extreem flauw, slechte humor en ontzettend top op naar te kijken op een brakke eerste kerstdag.

9. How the Grinch Stole Christmas
In een lijst met kerstfilms op netflix 2022 moet natuurlijk ook een ‘enge’ film zitten. Wij hebben gekeken en een lijstje zonder The Grinch kan natuurlijk niet. Op nr.9 in onze lijst staat deze film met Jim Carrey in de hoofdrol. Een chagrijnig monster wilt kerstmis stelen. Blijft hij zo negatief of voelt hij uiteindelijk ook de liefde van kerst? Een heerlijke kerstfilm om met de familie te kijken (en de kleine kinderen te laten schrikken)

kerstmis netflix

10. The Polar Express
Als laatste, en vooral voor de wat jongere kijkers (of de mensen die van animatie houden) staat The Polar Express op de lijst. Vrijwel alle kerstcliches zitten in deze animatiefilm, die zich voornamelijk afspeelt in een trein (naar natuurlijk De Noordpool). Tom Hanks speelt de hoofdrol in deze film die al afkomstig is uit 2004. Het is en blijft een heerlijke film om eens lekker te kijken tijdens kerst.

Zo breng jij kerst 2021 door

Nu je het lijstje compleet hebt, kunnen wij je niets anders dan hele fijne kerstdagen wensen. Geniet van de leuke mensen om je heen, geniet van elkaar en van al het lekkere eten en drinken. Het lijstje met De Beste Kerstfilms 2021 zie je hieronder nogmaals:
1. Home for Christmas (Serie)
2. Holidate
3. Just Another Christmas
4. Christmas Made to Order
5. Happiest Season
6. De Familie Claus
7. The Princess Switch: Switched Again
8. Office Christmas Party
9. How the Grinch Stole Christmas
10. The Polar Express

Met kerst wil jij er natuurlijk ook gelikt uitzien. Check even hoe jij achter het perfecte pak komt, welk horloges je erbij aan moet doen en bestel gelijk even een opblaasbare jacuzzi. Waarom? Omdat het het beste cadeau is om met Kerst te geven aan je geliefden (en je er zelf ook nog wat aan hebt).