Ga naar de inhoud

Supersola: zelf stroom opwekken met plug & play zonnepanelen

Denk jij erover na om zonnepanelen te laten plaatsen, maar kijk je op tegen de investering en installatie. Je kunt tegenwoordig ook eenvoudig zelf zonne-energie via het stopcontact gebruiken om stroom op te wekken. Dit doe je met de Supersola Plug & Play zonnepanelen. Benieuwd hoe deze zonnepanelen met stekker werken en hoe je ze gebruikt? In dit artikel op Mannnen.nl vertellen we je alles!

supersola zonnepaneel met stekker

Het merk Supersola

Voordat we je meer gaan vertellen over de Plug & Play zonnepanelen en hoe je deze kunt gebruiken, delen we eerst wat meer informatie over het merk Supersola zelf. Dit is hun missie:

We leven in een tijd waar energie moet veranderen. Van fossiel naar duurzaam en van grote bedrijven naar zelf opwekken. Maar afhankelijkheid van energiebedrijven maakt verandering moeilijk.

Willen we écht verduurzamen dan moeten we dat zelf doen. En we kunnen dit zelf. We ruilen afhankelijkheid in voor vrijheid.

Wij willen dat jij zelf kan bepalen over je eigen energie.. Ons zonnepaneel is een kant-en-klaar product. Zo wordt zonne-energie zelf opwekken toegankelijk en eenvoudig.

– Zo kan je hem zelf aansluiten en ben je niet meer afhankelijk van een installateur.
– Wek je volledig zelfstandig je energie op.
– En weet je 100% zeker dat jouw energie duurzaam is.

Zo gaan we onze maatschappij veranderen en verduurzamen.

Jij bepaalt.

Hoe werken deze plug & play zonnepanelen?

Deze Plug & Play zonnepanelen van Supersola werken in de basis hetzelfde als normale zonnepanelen. Zonnepanelen wekken elektriciteit op door gebruik te maken van fotovoltaïsche cellen, ook wel zonnecellen genoemd. Deze cellen bevatten halfgeleidermaterialen, meestal silicium, die in staat zijn om zonlicht om te zetten in elektrische stroom

Dit doen de Supersola zonnepanelen met stekker ook, alleen de installatie is een stuk makkelijker. Je kunt dit namelijk helemaal zelf doen en hebt geen installateur nodig. Je hoeft geen aanpassingen te doen in de meterkast én kunt meerdere panelen met elkaar verbinden. Steek de stekker in het stopcontact en je kunt beginnen met besparen op je energierekening. In deze 3 stappen kun je eenvoudig Supersola zelf plaatsen:

supersola zelf plaatsen

Zonnepanelen met stekker hebben een eigen omvormer. Deze omvormer zet elektriciteit om in stroom. De stroom die hier uitkomt, is direct bruikbaar voor (huishoudelijke) apparaten. Let wel op, je kunt maximaal 3 Supersola’s aansluiten op 1 groep in je meterkast.

En in de meterkast?

In de meterkast wordt het stroom verdeeld over verschillende groepen in je huis. Dit zorgt ervoor dat er geen kortsluiting ontstaat. Hier komt de elektriciteit binnen die geleverd wordt door je energieleverancier. Met de Supersola zonnepanelen wek je zelf zonne-energie op en dit komt ook binnen in je meterkast. Vervolgens wordt deze stroom gebruikt door je huishoudelijke apparaten. En verbruik je dus minder stroom van je leverancier = besparen op energiekosten.

Alle aangesloten apparaten gaan elkaar compenseren. Een gemiddelde wasmachine verbruikt ongeveer 130 kWh per jaar. Het zonnepaneel wekt gemiddeld 325 kWh per jaar op (in Nederland). Als je het verbruik en opbrengst met elkaar verrekent, hou je 200 kWh over. Deze stroom kun je weer gebruiken voor andere apparaten. Zo kun je met deze stroom zowel de wasmachine (130 kWh), wifi router (72 kWh) als de computer (56 kWh) een heel jaar gebruiken.

Het verschil tussen reguliere zonnepanelen en zonnepanelen met stekker

Je kunt zelf stroom opwekken met zowel reguliere zonnepanelen als met de Plug & Play zonnepanelen van Supersola. De panelen werken hetzelfde en wekken op identieke wijze stroom op. Het verschil zit hem in de installatie. Normale zonnepanelen worden vaak op schuine daken geplaatst en moeten worden geïnstalleerd door een gespecialiseerd bedrijf. Ook moet een installateur een extra groep in de meterkast plaatsen.

Zonnepanelen die je kunt aansluiten met een stekker (zoals die van Supersola) zijn ontworpen om gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Zonder dat hiervoor technische kennis is vereist. Dit type paneel wordt geleverd om direct in een stopcontact te steken. Dit maakt ze ideaal voor mensen die graag zonne-energie willen opwekken, maar geen dure installatie willen laten uitvoeren, zelf geen technische kennis hebben of niet lang willen wachten.

Plug en play zonnepanelen zijn makkelijker te verplaatsen dan reguliere zonnepanelen. Dit maakt ze zeer geschikt als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Stekkerklare zonnepanelen kun je zelf op een plat dak plaatsen. (zoals je schuur, garage, carport etc.). Ook kun je ze in de tuin leggen.

verschil reguliere zonnepanelen en supersola zonnepanelen

De voordelen en nadelen van Supersola zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van Supersola en wat zijn juist de nadelen? We hebben de belangrijkste plus- en minpunten op een rijtje gezet.

Voordelen

– Geschikt voor ieder plat dak
– Je kunt ze simpel zelf installeren, geen monteur voor nodig
– Makkelijk uit te breiden met meerdere panelen
– Makkelijk mee te nemen bij een verhuizing
– 5 jaar garantie

Nadelen

– Vooral geschikt als bijstroom.
– Bij meer dan 3 panelen heb je ook een aparte stroomgroep nodig
– Erg grote panelen

Zoals je merkt zitten er voor- en nadelen aan vast aan Supersola. Wanneer het niet nodig is om in de gehele energiebehoefte te voorzien zijn plug & play zonnepanelen ideaal. Je hebt geen ingewikkeld legplan nodig, dure omvormer of een installateur. Gewoon de stekker in het stopcontact en gaan!

Wat kost een Supersola zonnepaneel met stekker?

Je kunt de Supersola zonnepanelen met stekker bestellen via hun eigen website of kopen bij Praxis. De kosten voor een los zonnepaneel zijn 699 euro. Je kunt ook kiezen voor de aanbieding van 3 Plug & Play Supersola panelen. Je bespaart 147 euro en betaalt 1950 euro in plaats van 2097,-.

Als extra aanschaf heb je een adapter nodig. Ongeacht hoeveel panelen je hebt, je hebt 1 adapter nodig. Deze kost gelukkig slechts 30 euro.

Supersola reviews en ervaringen

Wij van Mannnen.nl hebben deze zonnepanelen met stekker getest, maar zijn natuurlijk ook benieuwd naar de ervaringen van andere consumenten in Nederland. Op Trustpilot zijn verschillende Supersola reviews te vinden van echte gebruikers. Op basis van 115 reviews (januari 2024) scoort Supersola een 4,0 van de maximale 5 sterren.

supersola reviews ervaringen

Wij van Mannnen.nl hebben een aantal Plug & Play zonnepanelen vergeleken en kwamen uit bij Supersola. Het merk biedt een kant-en-klaar zonnepaneel die je rechtstreeks op het stopcontact kunt aansluiten. Zo wordt zonne-energie zelf opwekken toegankelijk voor (bijna) iedereen en eenvoudig te installeren.

– Binnen 15 minuten zelf geïnstalleerd zonder gereedschap
– Direct 10% besparing op je energierekening
– Wek volledig zelfstandig je eigen duurzame energie op
– Per stuk te kopen en aan elkaar aan te sluiten

Doe de Supersola daktest

Benieuwd of jouw dak geschikt is voor de Supersola panelen met stekker? Op hun website kun je de daktest doen: in 4 vragen kunnen ze bepalen of Supersola geschikt is op of rondom jouw huis. Geef aan waar je de zonnepanelen wil plaatsen, zoals een plat dak, schuin dak of schuur. Vul vervolgens in hoe groot (m2) deze plek ongeveer is bij benadering. Daarna geef je aan uit hoeveel personen je huishouden bestaat (hoeveel stroom in kWh je verbruikt). De laatste vraag is of er binnen 10 meter afstand een stopcontact aanwezig is (of gemaakt kan worden).

Heb jij nog meer vragen over de Supersola Plug & Play zonnepanelen? Bekijk hier de veelgestelde vragen!

supersola

De Supersola kun je binnen 15 minuten zelf installeren, je kunt starten met één paneel en uitbreiden wanneer je zelf wilt en je neemt de zonnepanelen gewoon mee als je gaat verhuizen.

Doe De Daktest
supersola.com (€699)

Op Mannnen.nl delen we natuurlijk meer artikelen over het besparen op energie en andere kosten. Zo lees je hier de top 3 vaste lasten waar je op kunt besparen en delen we hier tips voor energie besparen in huis. Wil jij je woning verduurzamen? Dan helpen deze technische snufjes je bij het verduurzamen.