Ga naar de inhoud

Verduurzaam je huishouden met deze technische snufjes

We houden natuurlijk allemaal van technische snufjes, en al helemaal wanneer deze de aarde een handje kunnen helpen! Duurzaamheid is een onderwerp waar steeds meer huishoudens zich mee bezighouden. In dit artikel zullen we je meer vertellen over verschillende technische snufjes waarmee je je huishouden kunt verduurzamen.

De slimme thermostaat

Om te beginnen kan een slimme thermostaat absoluut niet ontbreken in een duurzaam huishouden. De slimme thermostaat biedt jou de kans om ruimtes binnen je woning los van elkaar te verwarmen. Daarnaast kun je met een slimme thermostaat een timer op je verwarming zetten, waardoor deze niet onnodig aan blijft staan. Verder kun je de slimme thermostaat van een afstand via je smartphone bedienen, waardoor je de verwarming uit en aan kunt zetten wanneer je niet thuis bent. Ben je net de deur uit en per ongeluk vergeten om de verwarming uit te zetten? Maak je geen zorgen: met je smartphone kun je deze vanuit de auto nog uitschakelen.

duurzaamheid

Zonnepanelen en zonne-energieopslag

Verder heb je natuurlijk zonnepanelen die je op het dak van jouw woning kunt bevestigen. Zonnepanelen bieden jou de kans om in jouw woning gebruik te maken van groene energie. Wanneer je daarbij ook een zonne-opslagsysteem installeert, kun je overtollig energie dat afkomstig is uit de zonnepanelen opslaan. Zo kun je deze energie gebruiken wanneer de zon niet meer schijnt. Super handig en duurzaam dus!

Slimme verlichting

De slimme technologie die we tegenwoordig allemaal kennen, kun je ook toepassen op de verlichting in jouw woning. Met slimme verlichtingssystemen kun jij de verlichting in jouw woning van een afstandje bedienen, en programmeren. Je kunt bijvoorbeeld het licht feller, en minder fel zetten, maar je kunt het licht bijvoorbeeld ook warmer, of juist minder warm maken. Het grote voordeel hier is dat je op deze manier natuurlijk energie kunt besparen. Mocht je vergeten zijn om het licht uit te doen? Dan pak je gewoon de app erbij, en zet je via je telefoon het licht weer uit.

Elektrisch rijden

Een andere manier om het milieu een handje te helpen, is door elektrisch te gaan rijden. Zo zal je de CO2-uistoot van je huishouden beperken. Je kunt natuurlijk voor een elektrische auto gaan. Een andere manier om jezelf elektrisch voort te bewegen, is de elektrische fiets. Er zijn enorm veel verschillende stoere modellen waar je uit kunt kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de beste elektrische fiets van qicq.nl, en vindt een fiets die bij je past.

Bespaar water

Er zijn ook technologische snufjes die je kunnen helpen bij het verminderen van waterverbruik in huis. Je kunt bijvoorbeeld een irrigatiesysteem installeren die de waterafgifte aanpast op basis van de weersvoorspellingen en de bodemvochtigheid van je tuin. Ook zijn er waterbesparende douchekoppen en slimme toiletten te koop die er voor kunnen zorgen dat je minder water verbruikt. 

Kortom, je kunt met slimme verlichting en de slimme radiator al een hoop energie besparen. Verder kun je met zonnepanelen je eigen groene energie opwekken. Om de CO2-uitstoot van je huishouden te verkleinen, kun je een e-bike online kopen en om water te besparen zijn er ook meerdere technische snufjes op de markt te vinden. 

Vond je dit een leuke blog? Check dan ook onze blog over Mo Bicep!

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten