Ga naar de inhoud

Top 3 vaste lasten waar mannen op kunnen besparen

Geld uitgeven kan heel fijn zijn, maar onnodig geld uitgeven kan juist een onrustig gevoel geven. Nederlandse mannen zijn dan ook dol op besparen, maar of dit altijd op de juiste dingen gebeurt? Mensen zoeken uren en soms dagen naar de scherpste deal qua tickets, om vervolgens niet te focussen op de vaste lasten. Dit is zonde want besparen op de vaste lasten lijkt soms per maand niet de moeite waard, totdat je het daadwerkelijk gaat doen.

besparen op vaste lasten

Het helpt vaak al voor de motivatie wanneer je de bedragen optelt voor een jaar. Deze rekensom laat vaak al zien dat er een complete vakantie bespaard kan worden. Welke vaste lasten bij mannen de top 3 vormen qua besparen? Lees snel verder.

Lekker blijven bellen met sim only

Een item wat tegenwoordig écht onmisbaar is, is de smartphone. We bellen, mailen en appen wat af. Maar de kosten hiervan kunnen behoorlijk oplopen. Telefoons zijn tegenwoordig vaak van zodanige kwaliteit dat ze de standaard twee jaar looptijd van een abonnement makkelijk overleven. Het is dan zeer verleidelijk om dan voor een nieuw toestel te gaan, maar deze nieuwe eigenschappen zijn vaak helemaal niet zo’n verbetering meer ten opzichte van voorgangers.

De kosten kunnen echter wel flink dalen. Wanneer je een sim only abonnement neemt op je oude toestel, is dit al snel een besparing van een paar tientjes in de maand. Dit telt leuk op wanneer je uitgaat van 12 maanden in een jaar, dus houdt sim only in je achterhoofd voordat je weer een nieuwe telefoon koopt.

Besparen op verzekering

Verzekeringen zijn ook een vaste last waar vaak op bespaard kan worden, en de zorgverzekering bij uitstek. Deze is ook maar één keer per jaar over te sluiten, dus het is aan de raden ook je kans te grijpen wanneer dit kan. Er zijn trucjes die de zorgverzekering snel naar beneden kunnen halen, zelfs zonder dat je over hoeft te stappen.

Een voorbeeld hiervan? Je premie voor een jaar in één keer betalen, je eigen risico omhoog zetten of een heel ander pakket kiezen. De besparing? Soms wel honderden euro’s per jaar! Euro’s waar je hele leuke dingen mee kan doen en de investering in bijvoorbeeld een nieuwe auto snel mee hebt terugverdiend.

Ook op je auto kosten kun je besparen

De auto is in veel gezinnen een onmisbaar item en tevens de trots van veel mannen. Toch is het ook een grote kostenpost die ieder jaar wel toe lijkt te nemen. Van de belasting tot de verzekering, en dan hebben we het nog geen eens over de brandstof gehad. Het kan dan ook behoorlijk lonen om je eens te verdiepen in de verschillende mogelijkheden tot besparen hierop.

Het kan in sommige gevallen tegenwoordig al voordeliger zijn om een nieuwe auto aan te schaffen of te gaan voor private lease. Wanneer je een dure diesel inruilt voor een elektrische, dan zul je al zien dat de maanlasten echt aanzienlijk dalen.

Kortom, het uitzoekwerk is wellicht niet heel leuk maar de besparing van bijvoorbeeld een sim only abonnement vervolgens wel. Geld waar wij mannen wel raad mee weten. En de laatste tip, vergeet die ook vooral niet. Want die kan zelfs een nieuwe auto opleveren, wanneer je dit argument goed gebruikt bij je partner. En dat wil toch iedere man?

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten