Ga naar de inhoud

Kaal worden: wat kun je als man doen tegen haaruitval?

Kijk eens goed om je heen. Overal waar je bent, zie je kale(nde) mannen. Het is geen geheim dat veel mannen vroeg of laat te maken krijgen met haaruitval. Mannelijke kaalheid komt voor bij ongeveer 70% van de mannen. 25% hiervan krijgt er al mee te maken voor hun dertigste.

Misschien herken jij het wel bij jezelf; je haar wordt steeds dunner, je inhammen worden groter en je haargrens verdwijnt steeds verder naar achter. Hoewel kale mannen een stoere en mannelijke uitstraling hebben, snap ik dat je er misschien iets tegen wil doen. Maar wat kun je als man doen tegen kaal worden? Ik leg het je uit in deze blog op Mannnen.nl!

kaal worden

Waarom worden mannen kaal?

Kaal worden overkomt veel mannen en het is niks om je voor te schamen. Het accepteren van kaler worden zal in het begin lastig zijn. Maar onthoud, er zijn enorm veel vrouwen die zo’n kale kop juist aantrekkelijk vinden. Ben je benieuwd waarom mannen kaal worden?

Mannelijke kaalheid is in de meeste gevallen erfelijk. Het gen dat zorgt voor haaruitval wordt overgedragen van moeder op kind. Worden de mannen aan die kant van je familie vroeg kaal? Dan is de kans groot dat jou dit ook staat te wachten.

Mannelijke kaalheid, ook wel alopecia androgenetica genoemd, wordt veroorzaakt door een teveel aan het hormoon DHT. Dihydrotestosteron is een mannelijk hormoon dat de haarfollikels verzwakt en laat afsterven. Dit heeft als gevolg dat er steeds minder haar groeit op je hoofd. Deze vorm van erfelijke kaalheid zorgt bij mannen voor grotere inhammen, dunner wordend haar en die bekende kale plek rond je kruin.

Stress en slechte verzorging ook een mogelijke oorzaak

Bij de meeste mannen heeft kaal worden dus te maken met erfelijke aanleg en hormonen. In sommige gevallen heeft het echter te maken met een slechte lichamelijke en geestelijke verzorging. Nee, dit heeft niks te maken met het gebruik van gel of het dragen van een pet.

Wel met ernstige tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Daarnaast kan stress en spanning ervoor zorgen dat je tijdelijk meer haaruitval hebt. Dit noemen we alopecia areata. Neemt de stress af, dan zullen deze kale plekken ook weer ‘genezen’.

Beste behandeling tegen kaal worden?

Staat een kaal hoofd jou echt niet en wil je iets doen tegen haaruitval? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar de beste haarverlies behandeling. Een vaak voorgeschreven middel tegen haaruitval is Finasteride. Dit medicijn tegen kaal worden kan haarverlies stoppen en de hergroei van haar stimuleren. Het werkt als volgt;
Finasteride verhindert dat een enzym, 5-alpha-reductase genaamd, testosteron omzet in DHT. DHT is een hormoon dat de haarfollikels kan laten slinken en veroorzaakt haaruitval bij mannen die er gevoelig voor zijn. Door deze omzetting te verhinderen, vermindert Finasteride de hoeveelheid DHT in het bloed en de hoofdhuid.

Belangrijk om te weten bij haarverlies medicijnen zoals Finasteride, is dat het geen wondermiddelen zijn. Ben je kaal, dan zorgt het er niet magisch voor dat je een volle bos krijgt. Wel kan het er bij beginnend haarverlies voor zorgen dat het haaruitval stopt en de dikte van haar toeneemt. Bij zo’n 80% van de gebruikers is het haarverlies gestopt en bij 66% is hergroei van het haar gezien. Dit allemaal in een periode van 6 tot 12 maanden na starten met Finasteride.

Blue Miracle Haarserum

Droog en beschadigt haar? Last van dun haar en op zoek naar de juiste verzorging die bewezen effectief de haargroei stimuleert? Met onze 100% vegan bewezen formule is de Blue Miracle haarserum dé haarverzorging om het haar zijn glans, zachtheid en stevigheid weer terug te geven.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€24,95)

Bij Mannnen.nl lees je wat je kunt doen tegen kaal worden als man zijnde. Natuurlijk lees je hier veel meer over gezondheid en lifestyle. Bekijk bijvoorbeeld eens deze blogs over je baard laten groeien, hoe je baardolie gebruikt en welke zonnebril bij jouw hoofd past. Want laten we eerlijk zijn, een kale kop met een strakke baard en zonnebril doet toch ieders hart sneller kloppen.