Ga naar de inhoud

Welke zonnebril past bij mijn gezicht?

De zomer komt eraan en dat betekent: tijd om te flaneren! Voor mannen is de zonnebril een ultieme accessoire om je outfit compleet te maken. Echter is wel belangrijk om te kijken naar de vorm van je gezicht bij de keuze van een zonnebril.

Ps: Check ook gelijk even of je beach-ready bent. Een extra setje bankdrukken kan zeker geen kwaad denken wij! 

Zo kun je met een smal gezicht beter een ander soort zonnebril kiezen dan bij een breed gezicht. Hetzelfde geldt voor een langwerpig of een kort gezicht. Wij gaan je vandaag helpen met het vraagstuk: Welke zonnebril past bij mijn gezicht?

De zomer van 2022 staat weer voor de deur dus deze blog is relevanter dan ooit! Wil jij stralen op dat strandje, flaneren over de boulevard of gewoon veilig autorijden met een opkomend zonnetje? Shop dan nu je zonnebrillen via onze website. Wij gaan je eerst helpen om te onderzoeken welke zonnebril bij je gezicht past. Scroll snel verder en kom erachter bij onze blog: Welke zonnebril past bij mijn gezicht!

Welke zonnebril past bij mijn gezicht (1)

Zonnebril zomertrends 2024

Hoewel het dragen van een zonnebril in de eerste plaats de ogen beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon en andere deeltjes die de ogen kunnen binnendringen, kan het ook je look transformeren en zorgen voor een geweldig fashion statement op een heldere, zonnige dag.

Het kiezen van een stijlvolle zonnebril lijkt misschien moeiteloos, maar het is niet altijd gemakkelijk om de juiste zonnebril te kiezen voor je gezichtsvorm, haarkleur en huidskleur en deze te matchen met jouw outfit!

Het kan gemakkelijk zijn om de verkeerde vorm, kleur of ontwerp te kiezen en te eindigen met een zonnebril die niet perfect bij jouw gezicht en kleding past.

Wat voor type gezicht heb ik?

Om antwoord te geven om de vraag welke zonnebril het best bij je gezicht pas, moet je natuurlijk eerst weten wat voor type gezicht je hebt. Soms kun je het al achterhalen door simpelweg in de spiegel te kijken, maar wij mannen zijn soms redelijk simpel en hebben een uitleg nodig. Bij dezen: 

Het meest simpele is om op een stift of potlood te pakken en een stuk karton of een spiegel. Het zou ook kunnen met (oude) lippenstift van je vriendin, maar of ze hier blij mee is, is een tweede.

Wat we vervolgens gaan doen is het gezicht tekenen op karton. Dit kan je zelf doen, maar je kunt hierbij ook even hulp vragen aan je vriend. Mocht je het zelf willen doen, druk dan je gezicht tegen de spiegel of het karton aan en volg de omtrek van je hoofd.

Probeer dit zo nauwkeurig mogelijk te doen. Als je klaar bent, doe een stapje achteruit en het moet al snel duidelijk worden wat voor type gezicht je hebt. Heb je meer hulp nodig? Check dan even dit filmpje op YouTube

Nu weet je dus of je een rond, vierkant, langwerpig of kort gezicht hebt en dit heb je nodig om de perfecte zonnebril uit te kiezen! 

Rechthoekige zonnebril

Beste zonnebril voor ronde gezichten

Voor de brede gezichten, kun je het best een donkere zonnebril kiezen. Je moet het ‘bolle’ effect weg proberen te werken en daar zijn donkere monturen ideaal voor. De donkere glazen geven een versmallend effect aan het gezicht, waardoor het iets meer naar de ‘ovale’ kant gaat. Ideaal om dat bolle koppie te verbergen dus! Als je een ongelijkmatig breed gezicht hebt, kies dan een montuur waarbij de hoogte minder is dan de breedte (kies dus voor een rechthoekig montuur).

De zonnebrillen die wij adviseren bij een rond gezicht zijn: Oversized donkere zonnebril, vierkante zonnebril of een pilotenbril (niet te rond).

Het doel bij het kiezen van de juiste zonnebril is om een ‘verlengend effect’ aan het gezicht te geven. Om dit te doen, zouden donkere monturen ideaal zijn. De donkere glazen versmallen het gezicht en geeft een illusie van een ovale vorm.

Als je een ongelijkmatige gezichtsvorm hebt, kies dan een montuur waarvan de hoogte minder is dan de breedte. Oversized, vierkante, rechthoekige en cat-eye zonnebrillen compenseren de rondheid.

Welke zonnebril past bij mij (1)

Hoe kies je de juiste zonnebril voor je gezichtsvorm – Ronde gezichtsvorm

Wil je inspiratie qua zonnebrilmonturen voor ronde gezichten? Google dan eens de volgende monturen! 

  1. Willow cat-eye bamboe zonnebrillen
  2. Oxford vierkante houten zonnebrillen
  3. Challenger wayfarer zonnebrillen
  4. Leo aviator zonnebrillen. 

Kies monturen die breder zijn dan het gezicht of die iets oversized zijn, zodat ze de ‘zachte’ lijnen in evenwicht brengen en je gezicht langer of dunner laten lijken. Vermijd ronde glazen en smalle monturen; die zorgen er juist voor dat de rondheid geaccentueerd wordt. 

3. Beste zonnebril voor ovale gezichten

Het ovale gezicht is eigenlijk het standaard gezicht. Het ovale gezicht is perfect voor vrijwel elke type zonnebril, zolang het maar niet ‘te’ oversized is. 

Als je een ovaal gezicht hebt, is het doel bij het kiezen van de juiste zonnebril om de harmonieuze verhoudingen van het gezicht te benadrukken. Waar je wel op moet letten is dat je geen zonnebril kiest die te breed is voor het gezicht of die oversized lijkt.

Zorg ervoor dat het montuur niet boven de wenkbrauw uitkomt. Qua glazen kun je alle kanten op, maar wij adviseren wat lichtere glazen. Gespiegeld glas is sowieso uit en past misschien bij een 15-jarige puber, dus probeer voor lichtbruin of lichtgroen te gaan. Lekker inspelen op die hippere zonnebril trends! 

Zonnebril bij vierkant gezicht (1)

Hoe kies je de juiste zonnebril voor je gezichtsvorm – Ovale gezichtsvorm

De zonnebril die wij adviseren bij een ovale gezichtsvorm is een zonnebril zonder opvallendheden of een te groot formaat. Je wilt een smooth look creëren, dus kies voor een vlot montuurtje. Je kunt lekker inspelen op zonnebril trends, zoals een bamboe zonnebril, een ‘hippie-zonnebril’ of een klassieke wayfarer.

4. Beste zonnebril voor vierkante gezichten

Heb je een vierkant hoofd of een Blokhoofd, dan moet je kiezen voor een rond of ovaal montuurtje. Dit gaat helpen om de balans van het hoofd te herstellen. Je wilt je hoofd minder ‘blokvorming’ eruit laten zien maar meer ovaal. Durf eens uit de band te springen! 

Hoe de juiste zonnebril voor je gezichtsvorm te kiezen – Vierkante gezichtsvorm

Wij adviseren een bril die qua breedte zeker niet groter is dan de breedte van het hoofd. Kies dus niet voor oversized. Kies ook niet voor een zonnebril die ‘hard’ is en rechthoekig. Je wilt een zonnebril met ronde glazen of ovale glazen. Kies dus voor een wat grotere hippiemodel, een ovale look of een kleine rechthoekige zonnebril (zonder dik montuur). 

Zonnebril bij rond gezicht (1)

5. Beste zonnebril voor hartvormige gezichten

Heb je een hartvormig gezicht? Gefeliciteerd! Je hoort tot de uniekste mensen in Nederland, maar dat maakt het niet makkelijker om een passende zonnebril te vinden. Het smalste punt bij een hartvormig gezicht is de kaaklijn en het breedste gedeelte de hersen kant.

Je wilt dus dat je zonnebril die breedte gaat tegenwerken. De ideale zonnebril voor een hartvormig gezicht zijn schuine monturen, vierkante monturen en felgekleurde montuurtjes! Je wilt die afleiding creëren, dus ga los met kekke montuurtjes en gekleurde glazen! 

Zo, nu hopen wij antwoord gegeven te hebben op de vraag: Welke zonnebril past bij mijn gezicht. Wil je meer weten over het kiezen van de juiste zonnebril? Stuur gerust een mailtje, dan helpen wij je verder op pad! De zonnebril matcht natuurlijk perfect met een mooi getrimd baardje en een fit lichaam

Weekendje weg met vrienden? Vergeet je zonnebril niet om je mannenweekend kleding helemaal af te maken!

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten