Ga naar de inhoud

baard laten groeien

Elke man heeft baardgroei, al zal de een blijer zijn met de groei dan een ander. Waar de een binnen enkele weken een volle baard kan laten groeien, heeft de ander maanden nodig voor een schamel baardje. Wij gaan je helpen (voor zover dat mogelijk is), om een mooie(re) baard te creëren! Wij gaan je vandaag vertellen hoe jij je baard kan laten groeien!

Mooie baard laten groeien

Tips voor Om een baard te groeien

De allereerste tip voor een mooie baard is simpelweg geduld. Hoe langzaam het ook gaat, elke man gaat op een gegeven moment een baard laten groeien. De baardgroei komt op gang tijdens de pubertijd, bij de ene man begint dit vanaf een jaar of 12, maar de gemiddelde leeftijd van de baardgroei begint op 15.

De baardgroei wordt onder andere bepaalt aan de hand van genen, voedingspatroon en simpelweg erfelijke aanleg. Je broer kan bijvoorbeeld een volle baard hebben, maar jij niet.

Invloed op een mooiere baard

Je kunt invloed hebben op een mooiere baard door allereerst op je voeding en gezondheid te gaan letten. Eiwitrijke producten zoals kwark, ei, vis, kipfilet en andere voeding met veel proteïne. Gezonde noten zoals walnoten en ongezouten pinda’s kunnen ook bijhelpen aan het groeien van een mooiere baard.

Daarnaast kan het sportieve effect ook helpen in het kweken van een mooi baardje. Door sporten, maak je op een natuurlijke manier testosteron aan, wat van grote invloed is op de groei. Testosteron en baardgroei gaan dus hand in hand. Wil je dus een volle baard, start dan met een gezonde levensstijl, met proteïnerijk eten en begin met sporten!

Het schema om een mooie baard te kweken

Maar hoe lang gaat het nou duren om die baard eindelijk op je gezicht te verkrijgen? Dat verschilt dus zoals je hierboven kunt lezen. Je kunt wel de volgende maatstaven aanhouden en houdt rekening met jeuk!

 1. Stop met scheren. De allersimpelste tip naast geduld hebben. Pak het mesje voor minimaal 1 week niet meer op. Let ook gelijk op je voeding en je sportiviteit.
 2. Bekijk de baardgroei. Is die al aanwezig? Top! Komen er slechts op enkele plekjes wat haar, blijf dan rustig. Bij de een groeit de baard nou eenmaal harder dan de ander.
 3. Rond de 2e week krijg je waarschijnlijk jeuk en dit is bij veel mensen al een breekpunt. Je kunt de jeuk van je baard echter verlichten door gebruik te maken van baardshampoo. Dit klinkt gek om te kopen voor die paar haartjes, maar het zorgt echt voor verlichting van de jeuk door een baard!
 4. Rond de 3e week heb je hopelijk al zich op een beginnend baartje. Je ziet waar er haar groeit, waar haar niet groeit en waar het harder groeit dan andere plekken. Dit is de tijd om te starten met trimmen. Door het trimmen oog je een stuk verzorgder, maar scheer je de (nog) kale plekken niet gelijk weer kaal. Trim met minimaal 5mm, zodat je je werk niet gelijk ongedaan maakt. Heb je een hardere baardgroei? Pak dan 9 of 12 mm.
 5. Rondom de 4e week moet je toch echt wel een klein (stoppel)baardje gekweekt hebben. Dit is ook het moment om je baardlijn te bepalen. Je kunt overal de baard laten staan, maar dit is vaak niet wat je uiteindelijk wilt. Pak een scheermesje en bepaal tot waar jij de baard wilt laten staan. En let op, eenmaal geschoren, mag je het proces weer van voor beginnen. Let dus goed op tot waar jij je gladscheert.
 6. Hydrateren! Daar gaan we weer. De baard begint nu lekker door te komen en nu is het van belang om je baard te gaan verzorgen. De baardshampoo heb je al, maar nu is het van belang om je baard te gaan verzorgen. Gebruik dus verzorgende producten, zoals een baardolie, om de baard mooier te krijgen en in balans te houden.
 7. Oké, week 5 of 6, ligt eraan hoe hard het gaat. Dit is tijd dat er echt wel een baardje moet gaan staan. Nu heb je ook door waar je een volle baardgroei hebt, en waar minder. Dit is ook het moment om dus verder te bepalen welke style jij wilt. Heb je bijvoorbeeld alleen groei rondom je mond, kies dan voor een getrimd baardje rondom de mond. Heb je alleen haar bij je kin, kies dan voor een sik. Heb je een volle baard, dan mag je het zelf bepalen! Je kunt helemaal losgaan met de verschillende stijlen.
 8. Week 7. Bezoek een barbier. En ja doe het echt. Schaam je niet omdat je niet zo’n volle baard als je collega of vriend hebt. Je kunt zoveel aan je baard doen als je wilt, een barbier of mannenkapper heeft echt verstand van baarden en kan hem mooi bijknippen, wassen en verzorgen zoals een man dat verdient.
baard groeien tips

Zo groei je een mooie baard

Je hebt nu de meeste tips om een mooie baard te groeien. Het belangrijkste naast geduld en lifestyle is je aanleg. Helaas is kan niet iedereen de volle baard krijgen, maar een strak stoppelbaartje is echt voor elke man haalbaar! Stop met scheren en groei een mooie baard! Een echte man met baard moet zich natuurlijk ook bij de Barbecue kunnen laten gelden. Check onze tips voor de beste houtskool, gas of elektrische barbecues! 

Ben je helemaal klaar om fresh 2024 in te gaan? Met onze tips om de beste baard te laten groeien kom jij daar zeker uit! Wij helpen anders graag met het groeien van een baard. Neem gerust contact op via de Mannnen en ga nooit meer baardloos het leven in. De mannen helpen je met het baard laten groeien!

Je baard goed verzorgen

Om je baard te laten groeien is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Hieronder hebben we de beste baardverzorgingsproducten voor je geselecteerd.

Nog wat veelgestelde vragen omtrent een baard laten groeien

Hoe laat je een baard groeien?

Je start met het niet-meer scheren. Vervolgens let je op je voeding, je sport en kweek je testosteron. Testosteron zorgt voor meer baardgroei. Na 5 weken, kan je starten met trimmen en baardverzorging! Mooie baard laten groeien

Hoelang duurt het om een baard te laten groeien?

Bij een gemiddelde man kost het tussen de 2 en 3 weken voor een gemiddelde stoppelbaard. Hoe langer je wacht, hoe voller de baardgroei. Als je een normale baardgroei hebt, heb je binnen 12 weken een mooi baardje.

Hoe kan je je baard sneller laten groeien?

Door meer eiwitten te eten en te sporten, kweek je meer testosteron. Testosteron is van positieve invloed op jaar baard. Daarnaast is goede huidverzorging en regelmatig trimmen, belangrijk voor een snellere baardgroei.

Hulpmiddelen om baard te laten groeien

Je kunt hulpmiddelen gebruiken om je baard te laten groeien. Denk daarbij aan gezond, eiwitrijk eten, sporten, baard-olie gebruiken en een baardroller.

Auteur

 • Maarten

  Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

  Bekijk Berichten