Ga naar de inhoud

Baardolie

Baardolie voor mannen is een heuse trend tegenwoordig. Waar vroeger een echte man vrijwel niets deed aan lichaamsverzorging, is het tegenwoordig niet meer weg te denken uit de ochtendroutine. Ik ben tegenwoordig ook in de weer met crèmes, olie, luchtjes en ga zo maar door. Vandaag gaan we het met jullie hebben over baardolie.

Check ook direct onze tips voor een vollere baard! 2023 wordt het jaar dat jij die dikke baard gaat krijgen! Net als de mannen op de foto van onze homepage. Een volle baard, zonder vlasjes en zonder stoppeltjes. En 1 van de dingen die je daarvoor nodig hebt, is baardolie! Wij gaan je vandaag allemaal tips en trucjes aanleren, waaronder het gebruik van baardolie. 2023 wordt het jaar dat je eindelijk van die stoppeltjes af komt, en een dikke baard krijgt. Lets Go! Wij laten je alles weten over het gebruik van baardolie, het nut van baard olie, waar je het kunt kopen en ga zo maar door. Veel plezier op onze blog!

Voordelen baardolie

Wat is baardolie

We gaan allereerst even in op de vraag wat baardolie is. Vaak bestaat de basis van baardolie uit amandelolie, jojoba olie, kokosolie, argon olie, olijfolie, avocado olie of zonnebloemolie. Dit zijn allemaal zogenaamde ‘Carrier Oliën’, die helpen om de olie over te dragen op de huid. Wat zit er nog meer in baardolie?

Vaak bevat baardolie ook minimaal iets van Vitamine E. Vitamine E in de baardolie zorgt voor meer glans en voorkomt gespleten haarpuntjes. Daarnaast bevat vrijwel elke baardolie een geur-element, om naast de voedende waarde, ook een aangename geur te verspreiden. Waar vroeger alles neutraal moest, heb je momenteel de gekste geuren die de ronde doen.

Waarom Baardolie Gebruiken?

Waarom baardolie gebruiken? Baardolie wordt door mannen gebruikt bij baardirritatie of bij een kriebelbaard. Baardolie bezit diverse verschillende voedende oliën die in de haarzakjes van de baard trekken. De verzachte oliën, kalmeert de geïrriteerde haardzakjes, waardoor je geen kriebelbaard meer hebt. Waarom Baardolie gebruiken? Om de  baard irritatie te verminderen. Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld aftershave, of een potje Nivea wat je gebruikt na het schermen. Met baardolie kun je de irritatie voorkomen, en dus zorgen voor een betere groei en gezondere huid!

Voordelen Baardolie gebruiken

Naast dat baardolie een geïrriteerd baardhuid voorkomt, heeft het gebruik van baardolie meer voordelen. Door het gebruik van baardolie voorkom je de komst van baardroos. Baardroos ontstaat door een droge huid en droge baardhaartjes, wat je dus voorkomt met baardolie. Weet je wat trouwens perfect bij een mooi baardje? Een mooie zonnebril en een horloge

Baardolie

Je baard krijgt een mooie glans en je stimuleert de haargroei ook, door het hebben van een gezond hoofdhuid. Het grootste voordeel van baardolie is dat het dus verzacht, zorgt voor minder irritatie, de groei bevorderd en ook nog eens lekker ruikt. Wie wilt dat nou niet?

Geïrriteerde huid door baard

De irritatie van een baard komt door een gebrek aan talg-olie voor de steeds langer wordende haarwortels van de baard. De huid onder de baard wordt steeds droger en dat zorgt allereerst voor kriebels. Daarnaast kunnen de krullende baardhaartjes in de huid prikken, waardoor er nog een extra dimensie aan irritatie bij komt. Baardolie voorkomt dit en zorgt voor een gezonde baardgroei en huid.

Hoe baardolie gebruiken

Het gebruik van baardolie is niet lastig. Het ligt allereerst aan de verpakking van de baardolie, maar over het algemeen komt baardolie in handige druppelvorm. Je hebt slechts enkele druppels nodig om de baard te voorzien van olie.

Wij adviseren altijd baardolie te gebruiken na het wassen/douchen, zodat alle vuile resten uit de baard zijn. Vervolgens sprenkel je 4 of 5 druppels op je handen en breng je dit gelijkmatig aan over je baard. Mocht je een grotere/langere baard hebben, adviseren wij ook het met een kammetje direct te stijlen. Door te kammen na de olie, zorg je voor een gelijkmatige spreiding van de olie, maar kun je ook de vorm van de baard beïnvloeden.

Baardolie gebruiken

Baardolie of baard balsem

Wij hebben het eigenlijk standaard over baardolie, maar een andere manier om de baard te verzorgen, is baard balsem. Baard balsem is een dikkere variant van baardolie en heeft een romige, dikkere consistentie. Baard balsem plakt daarnaast ook minder en is minder vettig, dus krijgt vooral de voorkeur bij baarddragers met een vette huid.

Baard Balsem wordt verder op precies dezelfde manier gebruikt als baardolie. Je neemt met je vinger een klein stukje balsem uit het potje, verdeeld deze over je handen en mengt het gelijkmatig in je baard. Vervolgens kam je je baard direct, zodat de balsem gelijkmatig verspreid wordt. Mooie witte tanden, baardje, bril op en flaneren maar! 

Wat is de beste baardolie?

Er zijn tegenwoordig veel merken baardolie te koop. Maar welke is jouw geld waard? Wij hebben een aantal goede baardolies voor je op een rijtje gezet.

Zo, dat was de basisinformatie over het gebruik van Baardolie. Wil je meer lezen over hoe je een baard moet laten groeien? Daar schreven wij bij Mannnen ook over! 

We gaan nog even dieper in op de meest gestelde vragen over Baardolie!

Wat is Baardolie?

Vaak bestaat de basis van baardolie uit amandelolie, jojoba olie, kokosolie, argon olie, olijfolie, avocado olie of zonnebloemolie. Dit zijn allemaal zogenaamde ‘Carrier Oliën’, die helpen om de olie over te dragen op de huid.

Wanneer moet je baardolie gebruiken?

Baardolie wordt door mannen gebruikt bij baardirritatie of bij een kriebelbaard. Baardolie bezit diverse verschillende voedende oliën die in de haarzakjes van de baard trekken. De verzachte oliën, kalmeert de geïrriteerde haardzakjes, waardoor je geen kriebelbaard meer hebt.

Hoe gebruik je baardolie?

Wij adviseren altijd baardolie te gebruiken na het wassen/douchen, zodat alle vuile resten uit de baard zijn. Vervolgens sprenkel je 4 of 5 druppels op je handen en breng je dit gelijkmatig aan over je baard.

Wat is het verschil tussen baardolie en baardbalsem?

De ingrediënten van baardolie en baardbalsem zijn hetzelfde. Olie geeft echter een iets vettige look. Baardbalsem is wat dikker en smeer je echt in de baard. Je kunt de balsem vergelijken met een soort Niveau voor je huid.

Waarom baardolie gebruiken?

Door het gebruik van baardolie voorkom je de komst van baardroos. Baardroos ontstaat door een droge huid en droge baardhaartjes, wat je dus voorkomt met baardolie.

Wat is de beste baardolie?

De beste geteste baardolie is die van Gillette en die van Rituals. Je kunt deze beide in de winkel kopen. Ze kosten rond de 20 euro per flesje.

Waar koop ik baardolie?

Baardolie koop je bij de grote drogisterijen, kappers en vooral online. De beste baard-olies zijn vooral online te bestellen, zodat ze de prijs laag kunnen houden.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten