Baardolie

Baardolie voor mannen is een heuse trend tegenwoordig. Waar vroeger een echte man vrijwel niets deed aan lichaamsverzorging, is het tegenwoordig niet meer weg te denken uit de ochtendroutine. Ik ben tegenwoordig ook in de weer met crèmes, olie, luchtjes en ga zo maar door. Vandaag gaan we het met jullie hebben over baardolie. Check ook direct onze tips voor een vollere baard

Voordelen baardolie

Wat is baardolie

We gaan allereerst even in op de vraag wat baardolie is. Vaak bestaat de basis van baardolie uit amandelolie, jojoba olie, kokosolie, argon olie, olijfolie, avocado olie of zonnebloemolie. Dit zijn allemaal zogenaamde ‘Carrier Oliën’, die helpen om de olie over te dragen op de huid. Wat zit er nog meer in baardolie?

Vaak bevat baardolie ook minimaal iets van Vitamine E. Vitamine E in de baardolie zorgt voor meer glans en voorkomt gespleten haarpuntjes. Daarnaast bevat vrijwel elke baardolie een geur-element, om naast de voedende waarde, ook een aangename geur te verspreiden. Waar vroeger alles neutraal moest, heb je momenteel de gekste geuren die de ronde doen.

Waarom Baardolie

Waarom baardolie gebruiken? Baardolie wordt door mannen gebruikt bij baardirritatie of bij een kriebelbaard. Baardolie bezit diverse verschillende voedende oliën die in de haarzakjes van de baard trekken. De verzachte oliën, kalmeert de geïrriteerde haardzakjes, waardoor je geen kriebelbaard meer hebt. Waarom Baardolie gebruiken? Om de  baard irritatie te verminderen.

Voordelen Baardolie gebruiken

Naast dat baardolie een geïrriteerd baardhuid voorkomt, heeft het gebruik van baardolie meer voordelen. Door het gebruik van baardolie voorkom je de komst van baardroos. Baardroos ontstaat door een droge huid en droge baardhaartjes, wat je dus voorkomt met baardolie. Weet je wat trouwens perfect bij een mooi baardje? Een mooie zonnebril en een horloge

Baardolie

Je baard krijgt een mooie glans en je stimuleert de haargroei ook, door het hebben van een gezond hoofdhuid. Het grootste voordeel van baardolie is dat het dus verzacht, zorgt voor minder irritatie, de groei bevorderd en ook nog eens lekker ruikt. Wie wilt dat nou niet?

Geïrriteerde huid door baard

De irritatie van een baard komt door een gebrek aan talg-olie voor de steeds langer wordende haarwortels van de baard. De huid onder de baard wordt steeds droger en dat zorgt allereerst voor kriebels. Daarnaast kunnen de krullende baardhaartjes in de huid prikken, waardoor er nog een extra dimensie aan irritatie bij komt. Baardolie voorkomt dit en zorgt voor een gezonde baardgroei en huid.

Hoe baardolie gebruiken

Het gebruik van baardolie is niet lastig. Het ligt allereerst aan de verpakking van de baardolie, maar over het algemeen komt baardolie in handige druppelvorm. Je hebt slechts enkele druppels nodig om de baard te voorzien van olie.

Wij adviseren altijd baardolie te gebruiken na het wassen/douchen, zodat alle vuile resten uit de baard zijn. Vervolgens sprenkel je 4 of 5 druppels op je handen en breng je dit gelijkmatig aan over je baard. Mocht je een grotere/langere baard hebben, adviseren wij ook het met een kammetje direct te stijlen. Door te kammen na de olie, zorg je voor een gelijkmatige spreiding van de olie, maar kun je ook de vorm van de baard beïnvloeden.

Baardolie gebruiken

Baardolie of baard balsem

Wij hebben het eigenlijk standaard over baardolie, maar een andere manier om de baard te verzorgen, is baard balsem. Baard balsem is een dikkere variant van baardolie en heeft een romige, dikkere consistentie. Baard balsem plakt daarnaast ook minder en is minder vettig, dus krijgt vooral de voorkeur bij baarddragers met een vette huid.

Baard Balsem wordt verder op precies dezelfde manier gebruikt als baardolie. Je neemt met je vinger een klein stukje balsem uit het potje, verdeeld deze over je handen en mengt het gelijkmatig in je baard. Vervolgens kam je je baard direct, zodat de balsem gelijkmatig verspreid wordt. Mooie witte tanden, baardje, bril op en flaneren maar! 

Zo, dat was de basisinformatie over het gebruik van Baardolie. Wil je meer lezen over hoe je een baard moet laten groeien? Daar schreven wij bij Mannnen ook over! 

beste robotstofzuiger 2022
Lifestyle

Beste robotstofzuiger 2022

Beste robotstofzuiger 2022 Stofzuigen, het is geen lastig huishoudelijk klusje maar wel één die we liever uitbesteden. Gemak dient de man en daarom is de

Lees verder »