Ga naar de inhoud

Wittere tanden

De vraag van vandaag: Hoe krijg je wittere tanden?

Een recent onderzoek heeft laten zien dat onze vrienden uit Amerika elk jaar meer dan 1 miljard dollar!! (ja echt) uitgeven aan middelen tegen gaatjes en aan tandbleekmiddelen. Middelen om je tanden witter te maken dus. De meeste (chemische) producten maken je tanden wel witter, maar beschadigen vooral je bescherming en de glazuur.

Resultaat? Tijdelijk wittere tanden, met gevolg een slecht gebit dat er vele malen slechter uitzag dan voorheen. Wij van Mannnen.nl gaan je wat tips geven hoe jij op een natuurlijke manier, wittere tanden kunt krijgen zonder gekke chemische middelen. Let op: doe altijd goed onderzoek en test zelf wat werkt en wat niet werkt! 

Wij kregen ontzettend veel positieve respons op deze blog begin 2022. Wij zien dat de markt voor wittere tanden steeds groter wordt en zien steeds meer boeven erbij komen. Iedereen probeert een whitening set te voorkopen en vooral de influencers a la 2022 spelen hierop in. Dus dus goed na voordat je zaken gaat aanschaffen via het internet om wittere tanden te krijgen. Wij gaan je in ieder geval proberen te helpen om alle mogelijkheden te bespreken, scroll maar snel door!

mooiere tanden krijgen

Natuurlijk wittere tanden krijgen

Wij gaan niet voor de tandarts spelen, maar echt: POETS JE TANDEN. Het is echt het meest simpele ‘trucje’ om je tanden wit te houden. Wat wij adviseren is om na elke maaltijd (+- 30 min erna) je tanden te poetsen.

Je kunt daarvoor een tandpasta gebruiken met extra whitening producten. Dit zorgt ervoor dat de ‘gelige gloed’ op je tanden verdwijnt. Poets nooit direct na het eten of drinken, want dit kan zorgen voor tanderosie. 

De Whitening tandpasta’s gebruiken ‘natuurlijke’ middelen met een soort ‘schuurmiddeltje’ erin. Hiermee poets je eventuele bruine vlekjes en etensresten weg. Let op: poets wel met mate. Het heeft geen zin om als een gek je tanden te poetsen, want harder poetsen is zeker niet beter. Gebruik gematigde kracht tijdens het poetsen. 

tanden poetsen baking soda

Oil Pulling ofwel: Olietrekken voor wittere tanden

Dit fenomeen was even nieuw voor ons, maar er wordt veel over geschreven/gesproken, vandaar dat wij het ook als tip mee gaan namen voor natuurlijk wittere tanden. Olietrekken is een traditioneel middel, gebruikt door de vroegere Indianen, om de algehele mondhygiëne te verbeteren. 

Hoe werkt olietrekken? Eigenlijk is hiervoor kokosolie het meest populaire product. Je kunt het echter ook met zonnebloem- of sesamolie doen. Pak hiervoor het liefst vaste kokosolie en schep hierin ongeveer 1 eetlepel olie uit. Mocht je het alleen in een vloeibare vorm kunnen krijgen, gebruik dan 2 lepels vloeibare olie. 

Het enige wat je vervolgens moet doen, is voor een periode van 15 tot 20 minuten de olie rond laten gaan in je mond. Let op dat je het natuurlijk niet doorslikt. Je bent eigenlijk je mond / tanden aan het spoelen met deze olie. 

Dit is een manier die niet wetenschappelijk bewezen is, maar de bloggers uit Amerika die het tot nu toe getest hebben, zijn redelijk positief. Het olietrekken met kokosolie verwijdert nare geurtjes en zorgt voor een natuurlijke glans op de tanden. 

wittere tanden krijgen

Tanden poetsen met baking soda

Hoe krijg je wittere tanden? Hierbij tip 3! 

Dit is een veelgebruikte methode om wittere tanden te krijgen. Baking Soda of reinigingszout heeft veel blekende eigenschappen. Het helpt bij verwijderen van vlekken op het tandoppervlakte en ‘schuurt’ je tanden dus schoon.

Je kunt dit middel het best combineren met waterstofperoxide pasta. Beide middelen worden onafhankelijk in de tandheelkunde gebruikt, maar je kunt dit ook zelf samenvoegen tot een natuurlijk tandenbleek middel. 

Neem 1 eetlepel zuiveringszout / baking soda en twee eetlepels waterstofperoxide. Meng het en je krijgt een soort witte pasta, vergelijkbaar met een soort klei. Dit mengsel kun je gebruiken om je tanden te poetsen.

Let op; verwacht geen wonderen als je op een natuurlijke manier je tanden wilt bleken. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Je zou als het goed is na enkele weken verschil moeten gaan zien. Probeer niet te lang / te veel met dit mengsel je tanden te poetsen, want de middelen kunnen ook van invloed zijn op bijvoorbeeld je tandvlees en dat wil je ook niet. 

Je kunt met de bovenstaande middelen ook een mondspoeling maken. Meng dezelfde hoeveelheid (1 op 2 verhouding) met genoeg water om het vloeibaar te maken. Je kunt dan in plaats van poetsen, je mond spoelen. Dit doe je vooral om de bacteriën te doden en minder om je tanden wit te maken. 

tanden poetsen wittere tanden

Fruitschillen gebruiken voor wittere tanden

He wat? Ja. Dat dacht ik ook. In de wondere wereld van het wittere tanden krijgen, zijn wij gestuit op een mooi fenomeen. Het gebruik van fruitschillen voor het creëren van wittere tanden.

Neem de schil van bijvoorbeeld een banaan, sinaasappel of citroen en wrijf (met de buitenkant) zachtjes over je tanden voor ongeveer twee minuten. 

Er is een Amerikaanse vlogger die dit vier weken lang heeft geprobeerd en daadwerkelijke een tint wittere tanden kreeg. Echter kunnen wij dit nergens verifiëren, maar baat het niet, schaadt het niet. De zuren uit deze schil zouden zorgen voor een natuurlijk bleekproces van de tanden. 

Eet knapperige groentes en fruit

De logica achter het eten van knapperige groentes en fruit is dat de tandplak verwijdert wordt door deze ‘harde’ stukken groente en fruit. De wrijving zorgt ervoor dat alle oneffenheden aan de ‘buitenkant’ van de tand weg worden gehaald. 

Ook zijn groentes en fruit gewoon goed voor je algemene gezondheid. Sowieso een win-win situatie dus! De twee vruchten die het meest geadviseerd werden, waren de ananas en de aardbei. Ga dus komend weekend even langs de markt en haal wat groenten. Dit is het testen zeker waard! 

Tandarts wittere tanden krijgen

De meest makkelijke tip is eigenlijk gewoon de de tandarts te bezoeken voor wittere tanden. Alle natuurlijke middelen zijn natuurlijk goedkoop maar kunnen potentieel ook schade opleveren als het niet goed uitgevoerd wordt. Doe dus ook altijd je eigen onderzoek als je zelf iets wilt proberen om wittere tanden te krijgen. 

wittere tanden tandarts

De meeste tandartsen bieden tegenwoordig een polijst mogelijkheid. Dit is de meest snelle en gemakkelijke manier om de gelige gloed van je tanden te krijgen. De ergste invloeden op je tanden zijn koolzuurhoudende dranken, koffie en sigaretten. Stop hier dus ook mee als je echt mooiere tanden wilt hebben. Ga in gesprek met je tandarts, vraag tips aan professionals en start met een gezondere levensstijl. Ga niet blind uit van wat wij typen, maar gebruik het lekker als inspiratie! 

Heb je je tandjes wit maar nog problemen met je baard en haargroei? Check dan wat je moet doen om je baard te laten groeien en welke invloed baardolie heeft. En in deze blog lees je waarom mannen vroeg kaal worden.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten