Ga naar de inhoud

Een auto voor mannen kopen

Wanneer je een fervente autoliefhebber bent wil je graag een echte auto rijden. Afhankelijk van het doel waarvoor je de auto nodig hebt is er altijd een geschikte auto voor jou. Van gezinsauto tot hobby auto er zijn genoeg mogelijkheden voor een sportieve auto. Daarnaast is het aanbod ook erg groot net als dat er veel aanbieders zijn. Op Mannnen.nl lees je meer over een auto voor mannen kopen. Wat is jouw lievelingsmerk?

auto voor mannen

Aanbieders van auto’s

Als het gaat om de aanbieders van auto’s zijn er twee verschillende partijen waarbij je jouw nieuwe occasion kunt kopen. Zo kun je een occasion kopen van een autohandelaar welke een erkend bedrijf heeft. Maar kun je ook een occasion kopen van een particuliere verkoper.

Het aanschaffen van je nieuwe auto bij een erkend bedrijf biedt meer zekerheid, aangezien deze ook garantie bieden op de aankoop. Maar de particuliere verkoop biedt een ruimer aanbod aan klassiekers. Maar wanneer de koop niet bevalt of dat de auto slechter is dan gedacht, kun je niet meer terug naar de verkoper.

Een gezinsauto kopen

Wanneer je graag een dikke auto wilt rijden maar deze ook moet dienen als een gezinsauto, dan zijn er een paar mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een sportieve station auto, van een station zijn ook vanuit de fabriek geleverde sport varianten op de markt gebracht. Bijvoorbeeld een station met een dikke 6 cilinder welke een paar honderd pk levert. Met deze auto kun je snel de kinderen naar school brengen, daarnaast is het ook een lekkere sportieve daily. 

Ook zou je voor een sedan kunnen gaan, een sedan biedt net zo veel ruimte voor het gezin alleen geeft een kleinere kofferbak. Ook een sedan is te verkrijgen in een sportieve uitvoering, net als de station uitvoering. Van zowel de station kun je er ook voor kiezen of je een handbak of een automaat auto wil rijden.   

Of toch een hobby auto voor mannen?

En als je ruimte hebt voor een echte hobby auto kun je alle auto’s wel als hobby auto nemen. De meest gangbare auto om te hebben voor de hobby is een sportieve hatchback. Een sportieve hatchback is geleverd met een viercilinder blok welke meer als 100pk levert, het voordeel van een hatchback is dat deze heel licht zijn.

Door het gewicht en vermogen verhouding is een hatchback lekker snel. Naast dat deze hatchback er in een sportieve viercilinder te krijgen is, kun je deze hatchback ook als zescilinder krijgen. Deze zescilinders gaan al snel richting de 200pk.

Afhankelijk van het bouwjaar en het model variëren de pk’s per vier- of zes cilinders. Wanneer je een hatchback voor het jaar 2000 neemt zijn deze lichter met minder vermogen dan na 2000. Als je kijkt naar de Golf GTI heeft de derde generatie viercilinder maximaal 150pk, terwijl de vierde generatie maximaal 180pk heeft uit een viercilinder.  

Auto blogs op mannnen.nl

Ben jij gek van auto’s en lees je hier graag over? Dan ben je bij Mannnen.nl aan het juiste adres. Naast deze blog over het kopen van een auto voor mannen, delen we ook informatie over luxe auto’s en Formule 1. Zo kun je in deze blog alles over porpoising in Formule 1 lezen, vind je hier wat de duurste auto’s ter wereld zijn en lees je hier meer over elektrische auto’s.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten