Ga naar de inhoud

DEZE UITRUSTING HEB JE NODIG IN DE BOUW

Bouwwerkzaamheden zijn een van de meest fysieke banen die er zijn. Het vereist veel kracht en uithoudingsvermogen om een dag ter plaatse door te komen, maar het is ook belangrijk dat je goed uitgerust bent voor het werk. Dit betekent dat je alles wat je nodig hebt in je gereedschapstas hebt en zelfs het kleinste apparaat niet vergeet. De volgende lijst bevat alle benodigdheden die iedereen die in de bouw werkt dagelijks nodig heeft!

uitrusting bouw

Een goede werkbroek

Een goede werkbroek heren is essentieel voor elke man in de bouw. Het materiaal moet sterk en duurzaam zijn, zonder losse draden of rafels. In het ideale geval is het waterdicht, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je nat wordt als het regent. Het is ook belangrijk dat ze geen scheuren of gaten hebben, omdat deze letsel kunnen veroorzaken. Het is belangrijk dat ze comfortabel en toch duurzaam zijn. De beste broeken zijn na gebruik makkelijk schoon te maken.

Een vest met hoge zichtbaarheid

Je moet altijd veilig werken in een bouwplaats. Je moet daarom een goed zichtbaar vest dragen, vooral als het donker is of als je werkt in de buurt van verkeer. Heb je er nog geen? Dan is het raadzaam om er meteen een aan te schaffen. Een goed vest moet licht, reflecterend en waterdicht zijn. Het moet ook comfortabel, duurzaam en ademend zijn. Op deze manier kan die lang meegaan!

bril met geharde glazen

Geharde glazen zijn een must voor elke bouwvakker. Ze beschermen je ogen tegen stof, vuil en andere dingen die je ogen kunnen beschadigen. Ze zijn ook geweldig om UV-stralen buiten te houden. Deze kunnen namelijk schadelijk zijn voor je ogen. Als je in een gebied werkt waar veel stof, vuil of puin rondvliegt, dan helpt deze bril om die deeltjes uit je ogen te houden.

Geharde glazen worden verstevigd door het zeer snel op te warmen en vervolgens weer af te koelen. Op deze manier wordt de interne structuur sterker dan normaal glas.

Ademende en comfortabele laarzen

Je moet comfortabele, ademende en waterdichte laarzen dragen. Je staat de hele dag op je voeten en het is belangrijk dat je schoenen niet alleen duurzaam zijn, maar ook comfortabel zitten. Het is ideaal als ze een goede grip hebben, zodat je over het dak kunt lopen zonder eraf te vallen. Tijdens koude dagen of in de winter is het essentieel dat ze goed geïsoleerd zijn, zodat je voeten niet bevriezen als je buiten werkt bij temperaturen onder nul graden Celsius.

Veiligheidshelm

Een veiligheidshelm of bouwhelm is essentieel voor bouwvakkers. Een ongeluk zit in een klein hoekje wanneer je actief bent in de bouw. Het beschermen van je hoofd is dus erg belangrijk. Je hebt de keus uit verschillende soorten bouwhelmen, zoals een goedkopere helm van HDPE of een duurzame veiligheidshelm van ABS.

Verder heb je de keus uit modellen met een bril, ventilatiegaten en een 4-, 6- of 8-punts binnenwerk (voor comfort). Afhankelijk van jouw type bouwwerkzaamheden en persoonlijke voorkeuren selecteer je een helm om je hoofd te beschermen tegen vallende voorwerpen.

Naast de hierboven genoemde bouw uitrusting heb je klein materiaal nodig. Denk hierbij aan een potlood, stanleymes en rolmaat. Ook een waterpas is natuurlijk altijd handig om op zak te hebben.

Wil jij meer handige blogs lezen? Op Mannnen.nl lees je tips over o.a. waar je op moet letten bij het kopen van een huis, de beste videodeurbellen en de beste robotstofzuigers.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten