Beste robotstofzuiger 2022

Stofzuigen, het is geen lastig huishoudelijk klusje maar wel één die we liever uitbesteden. Gemak dient de man en daarom is de robotstofzuiger tegenwoordig zo immens populair. Niet meer zelf met de stofzuiger door het huis, maar laat de robot dit doen. Ondertussen kan jij lekker genieten van de beste kerstfilms op Netflix of een actiefilm kijken in jouw thuisbioscoop. Op Mannnen.nl hebben we robotstofzuigers van verschillende merken getest. Bekijk hier de beste robotstofzuiger van 2022 inclusief goedkoopste aanbieding!

beste robotstofzuiger 2022

Wij hebben de beste robotstofzuigers getest

Wij snappen je wel hoor. Je hebt wel iets beters te doen dan stofzuigen. Daarom hebben we speciaal voor jou de robot stofzuigers van bekende merken in Nederland getest. Hier is onze selectie met de 5 beste robotstofzuigers 2022 uit gekomen. De beste robotstofzuiger vind je hieronder, maar eerst vertellen we je iets meer over onze test.

Een robot stofzuiger is een automatische stofzuiger die de (woon)kamer voor je reinigt. Het aanbod is echter zeer groot en de prijsverschillen misschien nog wel groter. Er zijn wifibots die je met een app kunt besturen, robotstofzuigers speciaal voor tapijt en zelfs dweilrobots. Dus hoe vind jij de Beste Koop robotstofzuiger? Wij hebben alle modellen getest op factoren zoals;

– Gebruiksgemak
– Stofzuig-resultaat
– Prijs
– Extra functionaliteiten
– Duurzaamheid

top 5 beste robotstofzuiger

Benieuwd naar onze bevindingen? Hieronder vind je de Top 5 Beste Robotstofzuigers 2022 op basis van prijs en kwaliteit. Lees snel verder en ontdek alle voordelen en nadelen van deze automatische stofzuigers.

1. CleanWise d2

De beste robotstofzuiger van 2022 is de CleanWise D2, die opvalt vanwege zijn superieure prijs/kwaliteitsverhouding. Deze automatische stofzuiger is zeer compleet en krijgt enkel lovende recensies van consumenten. De stofzuiger heeft een sterke zuigkracht, komt goed in de hoekjes en maakt bovendien weinig geluid. De CleanWise D2 is een alles-in-1 robotstofzuiger, hij kan namelijk stofzuigen, vegen en dweilen.

De CleanWise D2 stofzuiger kan ongeveer 2 uur stofzuigen en is te koppelen met een smartphone app. Deze slimme stofzuiger herkent zijn routine en rijdt na het opladen zelf weer terug naar de plek waar hij was gebleven. Dit model is slechts 7,8 cm hoog en past daardoor goed onder lage meubels. Uit onze test komt de CleanWise D2 als beste robotstofzuiger naar voren. Dit is de Beste Koop gezien zijn lage prijs en uitstekende prestaties.

2. Eufy robovac 35C

Op plek 2 in onze Top 5 beste robotstofzuigers 2022 vinden we de Eufy Robovac 35C. Dit is een zeer betaalbare stofzuiger; hij kost namelijk minder dan 200 euro. Toch betekent dit niet dat de Robovac 35C ‘goedkoop’ is. Dit model biedt namelijk veel luxe functies en is zeer goed in het stofzuigen van jouw woning. Je kunt de robotstofzuiger eenvoudig bedienen met de EufyHome App. Door hem te koppelen met Amazon en Google kun je zelfs spraakcommando’s naar de stofzuiger sturen.

De Eufy Robovac 35C is slechts 7,25 cm hoog en daardoor geschikt voor lage meubels. Hij werkt goed op verschillende ondergronden, zoals tegels, houten vloeren, laminaat en tapijt. Als de accu leeg is rijdt hij zelf terug naar zijn oplaadstation. Waarom is dit dan niet de allerbeste robotstofzuiger? Een dweilfunctie ontbreekt helaas en daardoor moet je dus zelf nog regelmatig de vloer dweilen.

3. irobot roomba 965

Op plek 3 van ons onderzoek naar de beste robotstofzuiger vinden we de iRobot Roomba 965. Deze slimme stofzuiger combineert handige functies met een strak design. De Roomba 965 is geschikt voor elk type vloer en eenvoudig te bedienen met een smartphone app. Het AeroForce® 3-staps reinigingssysteem levert tot 5x meer zuigkracht en garandeert een stofvrije woning. De Roomba 965 werkt 90 minuten en laadt zichzelf vervolgens automatisch op, om vervolgens het reinigen zelfstandig voort te zetten.

De optische sensoren detecteren vuil in huis en de afgrondsensoren zorgen ervoor dat de iRobot Roomba 965 robotstofzuiger niet van de trap valt. Helaas heeft dit model geen dweilfunctie, dit zal je dus zelf moeten blijven doen. De Roombo 965 stofzuiger heeft een AeroForce filter en vangt 99% van alle allergenen, pollen en stofdeeltjes op.

4. Xiaomi roborock s6 pure

In onze top 5 beste robotstofzuigers mag de Xiaomi Roborock S6 Pure niet ontbreken. Uniek kenmerk van deze stofzuiger is de lange batterijduur. Hij kan maar liefst 150 minuten stofzuigen zonder te stoppen. Naast zuigen kan de Roborock S6 Pure van Xiaomi ook dweilen en reinigt jouw vloer dus perfect. De Roborock S6 Pure kan ongeveer 250 vierkante meter schoonmaken op 1 batterij en is te bedienen met een mobiele app. Je kunt hem gebruiken op alle vloertypen.

Minpunt is echter de hoogte van 10 centimeter, door de grote batterij. Hierdoor past hij misschien niet onder alle meubels (zoals een lage tafel) door. Kijk dus eerst of jouw interieur geschikt is voor de Xiaomi Roborock S6 Pure robotstofzuiger. De Xiaomi beste robotstofzuiger is verkrijgbaar in zwart en wit.

5. blaupunkt bluebot xboost

We eindigen onze beste robotstofzuiger test met de Blaupunkt Bluebot XBOOST. Deze slimme stofzuiger heeft een dweilfunctie en HEPA-filter om stofdeeltjes, pollen en allergenen op te ruimen. Je kunt de Blaupunkt robotstofzuiger bedienen met een app op je mobiele telefoon. Ben jij fan van smart-home en spraakbesturing? Je kunt de Bluebot XBOOST ook koppelen met Alexa en Google Assistent. Door zijn hoogte van 7,6 cm kan de stofzuiger onder lage meubels door om jouw hele vloer te stofzuigen.

Met een volle batterij kan de Blaupunkt robotstofzuiger 120 minuten zijn werk doen. Daarna moet hij zichzelf opladen en dat duurt helaas bijzonder lang. De accu is na 5 uur pas volledig opgeladen. Vanwege dit (grote) minpunt vinden we de Blaupunkt Bluebot XBOOST niet terug op een hogere notering in deze robotstofzuigers test.

Robotstofzuiger kopen? Let hier goed op

Een (nieuwe) robotstofzuiger koop je niet impulsief. Voordat je zo’n aankoop doet is het belangrijk om goed te bepalen wat jouw wensen en benodigdheden zijn. Omdat het aanbod robotstofzuigers zo groot is, kan het lastig zijn om de beste robotstofzuiger te vinden voor jouw woning. Om jou te helpen hebben we een korte koopgids opgesteld waarin we de belangrijkste zaken bespreken.

Drempelhoogte

Controleer altijd de hoogte van de drempels in huis. Een robotstofzuiger heeft namelijk een maximale hoogte waar hij overheen kan manoeuvreren. Als de robot niet over een drempel kan, kan hij niet in de volgende ruimte komen om te stofzuigen. Zonde als hij continu in de woonkamer blijft, maar de keuken niet kan bereiken. Meet de drempelhoogte in huis, die vaak tussen de 0,5 en 2 centimeter ligt, en controleer of de robotstofzuiger hier geschikt voor is.

Systematische of willekeurige schoonmaakroute

Bij het kopen van een robotstofzuiger is het ook handig om op de schoonmaakroute te letten. Deze automatische stofzuigers hebben namelijk verschillende routines voor het stofzuigen. Zo zijn er modellen met een systematische schoonmaakroutine en modellen met een willekeurige schoonmaakroute. Robotstofzuigers met een systematische schoonmaakroute onthoudt waar hij gebleven is en reinigt nauwkeuriger. Deze modellen zijn vaak wel duurder. De stofzuigers met een willekeurige route hebben geen vast patroon. Ze zijn goedkoper, maar de kans bestaat dat ze stukken vergeten te stofzuigen.

Geluid in decibel

Kijk ook goed naar de geluidsproductie van de robotstofzuiger. Sommige modellen maken namelijk behoorlijk wat lawaai en dit kan vervelend zijn als je thuis aan het werk bent. Laat je hem stofzuigen wanneer je even weg bent, dan is wat meer geluid natuurlijk geen probleem. Hoe lager het aantal decibel (dB), hoe stiller de stofzuiger is. De duurdere merken zijn vaak stiller in vergelijking met goedkope robotstofzuigers.

Robotstofzuiger hoogte

De hoogte van een robotstofzuiger is ook belangrijk, zeker wanneer je veel lage meubels in huis hebt staan. Als de stofzuiger te hoog is, blijven er veel plekken vies aangezien hij niet alle plekken kan bereiken. Robotstofzuigers met een hoogte rond de 7 centimeter passen vaak wel onder alle meubels door. Er zijn echter ook modellen met een hoogte van 10 of meer centimeter. Deze komen moeilijker onder lage meubels, zoals een tv-meubel of kastje.

Bediening met app

Wil je gewoon een simpele en goedkope robotstofzuiger of zoek jij de beste robotstofzuiger met wifi aansluiting? Als je veel waarde hecht aan domotica en Smart Home oplossingen dan is het handig als je jouw robotstofzuiger kunt koppelen aan Alexa of Google Assistent. Je kunt jouw robotstofzuiger bedienen met een smartphone app of met spraakcommando’s. Waarschijnlijk zijn deze slimme functies niet voor iedereen even belangrijk, maar toch handig om even te checken elke integratiemogelijkheden een model biedt.

beste robotstofzuiger test

Batterijduur en opladen

Een robotstofzuiger heeft als groot voordeel dat hij zonder draad werkt. Kijk echter wel even goed hoe lang hij werkt op een volle batterij én hoe lang het volledig opladen weer duurt. Heb je een groot huis, dan heb je wel een lange accuduur nodig om de vloer helemaal te stofzuigen. Is de batterij leeg? Dan moet de robotstofzuiger weer opgeladen worden. Er zijn modellen die bij een lege accu zelf naar hun oplaadstation rijden en als ze opgeladen zijn weer verder gaan met stofzuigen waar ze gebleven waren. Dit is natuurlijk ideaal.

In de specificaties vind je ook altijd hoe lang het duurt voordat de stofzuiger is opgeladen. Bij sommige merken en modellen duurt dit namelijk aanzienlijk langer dan bij anderen. De beste robotstofzuigers bieden een lange batterijduur en laden zichzelf automatisch in korte tijd weer helemaal op.

Geschikt voor alle vloeren?

De meeste robotstofzuigers kunnen elk type vloer stofzuigen, maar vaak presteren ze wel beter op bepaalde vloeren. Op basis van de vloer in jouw woning kun je een robotstofzuiger kopen die hierop het best presteert. Heb je verschillende vloeren in huis, zoals bijvoorbeeld laminaat beneden en boven tapijt? Dan is een allround robotstofzuiger een uitstekende keus. Heb je maar 1 soort vloer liggen? Kies dan de stofzuiger die het best werkt op dat type vloer.

Door rekening te houden met het vloertype zorg je ervoor dat de robotstofzuiger zo goed mogelijk zuigt én langer meegaat. Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen; harde vloeren, zachte vloeren, vloerbedekking, stenen vloeren en tapijt of vloerbedekking.

Dweilfunctie

Heb jij een houten vloer? Dan zal je deze regelmatig handmatig dweilen. Maar wat nu als de beste robotstofzuiger jou ook dit klusje uit handen kan nemen? Ja er zijn tegenwoordig robotstofzuigers met dweilfunctie verkrijgbaar. De standaard modellen hebben dit niet, maar de toppers uit de markt kunnen jouw vloer dweilen en stofzuigen tegelijkertijd. De meest geavanceerde robotstofzuigers hebben een waterreservoir en dweilen jouw vloer automatisch.

Ben jij op zoek naar de beste robotstofzuiger 2022? Gebruik onze robotstofzuiger test en koopgids om de Beste Koop te vinden. Zo houd je jouw vloeren vuil- en stofvrij zonder zelf handmatig te hoeven stofzuigen.

beste robotstofzuiger 2022
Lifestyle

Beste robotstofzuiger 2022

Beste robotstofzuiger 2022 Stofzuigen, het is geen lastig huishoudelijk klusje maar wel één die we liever uitbesteden. Gemak dient de man en daarom is de

Lees verder »