Ga naar de inhoud

De Verraders Seizoen 2, aflevering 1

We zijn van start gegaan met het gloednieuwe seizoen van De Verraders, Seizoen 2, aflevering 1. We gaan je vandaag meenemen in het gloednieuwe seizoen! Wil je de regels nog eens doornemen? Check dan onze blog omtrent De Verraders Seizoen 2. Hier leggen we alles uit omtrent verraders, getrouwe, de zilverprijs en het spelconcept van De Verraders. Wil je De Verraders seizoen 2, aflevering 1 bekijken? Dan heb je een Videoland account nodig, of je kijkt elke vrijdag live via RTL! 20;00 zal elke nieuwe aflevering te zien zijn.

We beginnen met een lijst van deelnemers;

Deelnemers De Verraders Seizoen 2, aflevering 1

 • Giel De Winter
 • Jamie Westland (Verrader)
 • Stelle Bergsma
 • Esmee van Kampen
 • Babette van Veen
 • Carolina Duikhuizen
 • Ortal Vriend (Verrader)
 • Robbie Kammeijer
 • Stefano Keizers (Verrader)
 • Sylvia Geersen
 • Toine van Peperstraten
 • Aran Bade
 • Frank van der Lende
 • Frank Evenblij
 • Joep Sertons
 • Dionne Slagter
 • Irene Moors
 • Steven Brunswijk

WAAR STRIJDEN DE VERRADERS OM?

De uiteindelijke winnaar(s) verdelen een pot van maximaal 50 kilo zilver. Als wij nu naar de huidige zilverkoers kijken, is dit zo’n 752 euro per kilo, dus totaal 37600 euro (maximaal). Per proef / opdracht kunnen de deelnemers zilverstaven winnen en hoe meer zilverstaven, hoe hoger de pot.

De Verraders Seizoen 2, aflevering 1

We beginnen de aflevering in een treincoupé. In de coupe ontmoeten de deelnemers elkaar voor het eerst. Ze reizen af naar landgoed Kasteel Erenstein in Zuid Limburg. In de treincoupé kan al 6 kilo zilver behaald worden. De opdracht is simpel; in elke coupe hangen foto’s en de deelnemers moeten in de juiste coupe gaan zitten (waar hun foto hangt).

Op dit moment zijn er nog geen verraders aangewezen, dus het is ieder voor zich. De trein stopt twee keer en bij elke stop, moeten de juiste getrouwe in de juiste coupe gaan zitten, klinkt simpel toch? Dat dachten wij ook! Eenmaal buiten is er 1 minuut om te overleggen, maar direct is er paniek en schreeuwen alle deelnemers naar elkaar. De Verraders Seizoen 2, aflevering 1 is begonnen!

Er heerste enige chaos, maar toch werden er flinke slagen geslagen. Tijdens de 2e stop hadden de deelnemers 2 minuten om naar de juiste coupe te gaan, met hun koffers en inboedel. Na 2 minuten zat iedereen en ook nog eens in de juiste coupe. De eerste zilverstaven zijn binnen!

Daarna komt Tijl binnen om het goede nieuws te brengen. De eerste 6 zilverstaven zijn behaald. Daarna meld Tijl dat de groep opgesplitst gaat worden in twee groepen. De Verraders en De Getrouwen. De Verraders krijgen de kans om elke nacht iemand te vermoorden. Je kunt dit alleen tegengaan door een ‘schild’ te winnen. Dit schild beschermt je tegen de nachtelijke moordpartijen van De Verraders.

Elke dag wordt er ook iemand weggestemd. Dit is de kans dat ‘De Getrouwen’, de Verraders kunnen wegstemmen. Het is dus aan De Verraders om zichzelf niet ‘verdacht’ te maken, zodat ze zo lang mogelijk in het spel kunnen blijven. Als er een verrader in de finale zit, wint hij automatisch de geldpot. Zitten er alleen maar Getrouwen in de finale, dan splitten zij de geldprijs.

Dan komt het bloedstollende moment aan de rond tafel. Hier gaat Tijl de groep opsplitsen. Iedereen dient zijn ogen dicht te doen, en als Tijl je aanraakt, ben je een verrader. Niemand weet van elkaar wie verrader of getrouwen is.

Uiteindelijk worden de volgende mensen gekozen als verrader:

 • Stefano Keizers – Verrader
 • Jamie Westland – Verrader
 • Ortal Vriend – Verrader

We starten dus maar met drie verraders. Ik had er toch meer verwacht, op een groep van 18 man. Dan begint eigenlijk het gekibbel en het gepraat. Wie is het nou, wie wordt er verdacht en wie is het absoluut niet. Het is nergens op gebaseerd, maar dit spel is eenmaal het leukste; de grote mindfuck van De Verraders Seizoen 2, aflevering 1.

Vervolgens komt een volgende opdracht. Een redelijk simpele. Tijdens een diner moesten de drie verraders ervoor zorgen dat ze naast elkaar kwamen te zitten. Dat was alles. De overige deelnemers moesten een korte speech geven. Ik vond dit eigenlijk een beetje onzinnig, maargoed, de aflevering moet toch gevuld worden. 20 minuten later was die stuk afgelopen en waren de verraders naast elkaar gaan zitten, waardoor er toch weer wat extra zilver in de pot kwam! (Twee extra kilo) Ook moesten de gasten tijdens het diner, een ketting afgeven aan degene die ze verdachte. Vrijwel iedereen kreeg wel een ketting, maar Stella kreeg er veruit het meest. Aran had er ook drie, opvallend, want ze zijn beide Getrouwe.

Als je nacht valt, is het tijd voor De Verraders om de eerste Getrouwe te vermoorden. Jamie, Stefano en Ortal kwamen samen en bij het nachtelijke overleg, werd er gekibbeld over wie er als eerste Vermoord ging worden. Wie dat is? Dat horen we volgende week bij De Verrader Seizoen 2, Aflevering 2.

Wil je nou meer lezen over De Verraders? We hebben al eerst geschreven over De Verraders Seizoen 1 en over het Videoland seizoen! Lees, zodra de nieuwe aflevering geweest is, hier ook alles over de overige afleveringen:

De verraders seizoen 2, aflevering 1

De verraders seizoen 2, aflevering 2

De verraders seizoen 2, aflevering 3

De verraders seizoen 2, aflevering 4

De verraders seizoen 2, aflevering 5

De verraders seizoen 2, aflevering 6

Auteur

 • Maarten

  Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

  Bekijk Berichten