Ga naar de inhoud

De beste massagekussens 2023

Een pijnlijke nek is een van de irritantste zaken in de wereld. Wakker worden met een idee alsof je op een partij bakstenen hebt geslapen. Hoe je dat oplost? Simpel! Met de beste massagekussen natuurlijk. Een massagekussen is niet alleen geschikt voor een pijnlijke nek, maar ook voor een stijve rug of schouders die vast zitten. Vaak komt dit door een verkeerde houding tijdens het slapen, maar je kunt ook heel snel iets verrekken tijdens het sporten, schoonmaken of simpelweg tijdens het bewegen. Ook kan een verkeerde houding tijdens het werk (fysiek of op kantoor), zorgen voor een vastzittend bovenlichaam.

De beste massagekussens gaan dit gedeeltelijk oplossen. Wij gaan je vandaag meer vertellen over de best geteste massagekussens en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een massagekussen.

De Beste Massagekussen 2023

Top 7 massagekussens van 2023

Als we kijken naar de beste massagekussens, kijken wij onder andere naar de prijs (duh, we blijven Nederlanders), naar de massageopties (hoeveelheid) en naar de overige mogelijkheden, zoals hardheid van massage en warmteopties. We hebben diverse verkooppartners onderzocht op aantallen verkoop en op basis van reviews. Daaruit hebben we de volgende top 7 massagekussens van 2023 samengesteld.

Beste massagekussen van onze test; Medisana MC825

We starten met de Medisana MC825. Dit is een uitgebreide massagekussen in de vorm van een massagestoel. De gebieden die het aanpakt, zijn echter vergelijkbaar met die van een massagekussen, vandaar dat wij hem in deze lijst hebben gezet. Voor 140 tot 170 euro kun je deze Medisana MC825 aanschaffen. Dit is ietsjes duurder dan de echte ‘massagekussens’, maar de functionaliteiten zijn ook een stuk beter. Je hebt naast de standaard rug, schouders en nek-massage, ook heup en been massage mogelijkheden. Het bootst een shiatsu massage na, door middel van luchtkussentjes die opgepompt worden.

Ook is er een verwarmde optie van deze massagestoel, waardoor je middels infrarood verwarming op de spieren krijgt. Hierdoor worden de spieren soepeler, waardoor de massage beter aansluit. Als laatste heeft dit best massagekussen, zelfs verstelbare nekmassage mogelijkheden, waardoor hij altijd perfect aansluit bij de pijnlijke plek!

Nummer 2 massage kussen: Relaxius Massagekussen

Als nummer twee een klassiek massage kussen zoals we hem kennen, in de vorm van een U, die je over je schouders, nek en bovenrug kan plaatsen. Dit kussen van Relaxius, is erg scherp geprijst (zo’n 50 euro) en heeft meerdere intensiteit standen. Zo kun je kiezen voor een rustgevende zachte massage, maar ook een hardere intensive massage. Het voordeel van dit Relaxius Massage Kussen is de infrarood welke geïntegreerd is. Dit zie je normaal alleen bij ‘duurdere’ merken, maar in dit kussen van Relaxius zit het dus ook. Als massagevorm wordt er gebruik gemaakt van de Shiatsu-techniek.

Als laatste willen wij graag benoemen dat dit massage kussentje ook ingezet kan worden voor andere gedeelten van het lichaam. Je kunt dus ook besluiten hem om je onderrug te ‘vouwen’, waardoor je daar ook een massage kunt ervaren! Top product voor een scherp prijsje. Daar worden wij van Mannnen.nl blij van!

Nummer 3 beste massagekussen: Beurer MG147

Dit compacte massagekussen heeft weer een andere vorm. Jaja, als we iets onderzoeken, doen we het goed. Dit massagekussen van Beurer heeft de vorm van een klein rechthoekje en masseert in twee verschillende richtingen. Dit is redelijk uniek! Hierdoor krijg je constante verlichting op je pijnlijke plekken. Je hebt twee verschillende massagestanden met diverse intensiteiten. Ook beide dit kussentje zit een warmte mogelijkheid, waardoor je spieren nog lekkerder kunnen ontspannen. Het grote voordeel van dit kussen en waarom die op plek drie staat? De flexibele mogelijkheden.

Dit rechthoekige massagekussen kun je namelijk op elke plek neerleggen waar je maar wilt. Last van de onderkant van je voet? Plaats hem op de grond. Last van je onderrug, plaats hem achter je bureaustoel. De mogelijkheden met dit massagekussen van Beurer zijn enorm! Met recht op onze drie. Voor een prijsje van bijna 55 euro is die ook niet ontzettend duur.

4; Doogo Draadloos Shiatsu Massagekussen

Op nummer vier een merk massagekussen die we nog niet in de lijst hadden, de Shiatsu Massagekussens van Doogo. Waarom deze in de lijst staat? De portable mogelijkheden en eindelijk een draagtas erbij! En dat is zeker een voordeel, want de overige massagekussens hebben dit niet. En het is erg fijn, want zo kun je hem gemakkelijk overal naartoe meenemen! Dit massageapparaat heeft maarliefst 16 verschillende massagemogelijkheden met infrarood. Het heeft de kenmerkende U-vorm en maakt ook gebruik van de Shiatsu massage techniek.

Kies uit 3 verschillende intensiteitsstanden en zet warmtefunctie aan of uit. Dankzij de handige armlussen hoef je het Doogo nek- en schoudermassagekussen nergens aan te bevestigen. Voor slechts 65 euro kun je voortaan pijnvrij door het leven gaan met het Doogo Massagekussentje.

Nummer 5 op de lijst van beste massagekussens: Medisana NM 890

Ook hier weer een product van de massagekussen leverancier Medisana. Dit keer zoomen we in op de NM890. Dit massagekussen is met 85 euro een stuk goedkoper dan de nummer 1 op de lijst, maar heeft ook een stuk minder mogelijkheden. De kenmerkende U-vorm van het massagekussen is ook hier aanwezig. Je legt het kussen in je nek en houdt hem stevig op zijn plek met de lange handvaten. Vervolgens pas je handmatig de intensiteit aan om de massage steviger of zachter te maken. Het apparaat beschikt over twee kleine massagekussens naast je nek, zodat je meer dan alleen de achterkant van je nek masseert.

De infrarood warmtefunctie zorgt dat je spieren warm blijven, wat vooral fijn is in de koude wintermaanden. Ook met deze vorm kun je overige lichaamsdelen laten masseren. Het enige ‘nadeel’ van dit massagekussen, is dat het op stroom loopt. Hierdoor ben je altijd afhankelijk van een stopcontact wat in de buurt nodig is. Even een massage in de wildernis zit er dus niet bij.

Nummer 6: Duerté – Voetmassage Apparaat

Huh, waarom een voetmassage in de lijst van massagekussens? Nou omdat je nu toch eenmaal op deze pagina bent voor ontspanning en we willen je dit gewoon niet onthouden. Wil je eindelijk van die zeurderige vriendin/vriend/partner af die elke avond haar/zijn voeten gemasseerd wilt hebben? Dan moet je dit Duerte Voetmassage Apparaat echt kopen! Voor slechts 70 euro heb je elke avond een heerlijke voetmassage klaar staan. Met maar liefst 18 verschillende massageknoppen is dit een redelijk uniek kussen.

Want de meeste voetmassage apparaten hebben er maar vier. Met 18 verschillende drukpunten, krijg je altijd een lekkere massage op de juiste plek. Je kunt dit kussen, naast het gebruik voor de voetmassage ook op andere plekken gebruiken, maar wij raden deze echt aan als je puur voor de voetmassage gaat. Er zit ook nog verwarming in, dus voor een klein prijsje heb je jaren plezier!

Nummertje 7 van de massage kussen lijst: Sanbo WL30 Draadloos Shiatsu Massagekussen

Een nummer 7 maar alsnog net in onze toplijst. Dit draadloze massageapparaat maakt gebruik van de Shiatsu Massage techniek en kost 60 euro. Er zit infrarood in, zitten meerdere massageknoppen in en heeft de kenmerkende U-vorm. Hierdoor, net zoals de overige in deze lijst, ook op meerdere plekken inzetbaar. Het grote voordeel van dit massagekussentje is de portable oplossing. Hierdoor kun je dus overal gebruik maken van een massage.

Neem hem mee naar de camping en geniet van het zonnetje, terwijl je heerlijk gemasseerd wordt! Met 8 massageknoppen iets minder dan andere concurrenten in dit lijstje, maar qua prijs-kwaliteit verhouding met recht op onze laatste plek in de top 7!

Dat was onze lijst met de Beste Massagekussens van 2023. Nu gaan we even iets dieper in op wat een massagekussen eigenlijk doet of wat het is. Een massagekussen helpt om gespannen spieren los te maken. Deze gespannen spieren leiden vaak tot een slechte lichaamshouding. Let er maar eens op of u uw schouders hoger optrekt als u gespannen bent. Bekijk ook eens onze andere Beste Lijstjes, zoals die over Koffiemachines, Videodeurbellen, Robotstofzuigers en Opblaasbare Jacuzzi!

Beste Massage kussen

Overige info omtrent de beste massage kussens

Je kunt jouw houding verbeteren door de spieren in je nek en rug los te maken. Op de lange termijn kan een slechte houding leiden tot andere lichamelijke problemen.

Spanningshoofdpijn kan ontstaan als gevolg van langdurige spierspanning in de nek. De pezen in je nek raken geïrriteerd, wat zich uitbreidt naar de rest van jouw hoofd. Je kunt jouw hoofdpijn verlichten door de spieren te ontspannen met een massagekussen dat speciaal voor de nek is ontworpen.

Je zult merken dat je veel beweeglijker bent als je spieren ontspannen zijn. Jouw spieren, net als jij, bewegen soepeler.

Een massage kan je ook helpen te herstellen na een inspannende training. Massage bevordert de toevoer van zuurstof naar de spieren door de bloedsomloop te stimuleren. Het helpt ook om gifstoffen uit de spieren te verwijderen. Deze gifstoffen zijn de oorzaak van spier ongemakken de volgende dag na een training.

Een spierherstellende massage zorgt er ook voor dat je minder kans loopt om een blessure op te lopen.

Massagekussens voor de rugleuning
Breng je overdag veel tijd door op het werk of achter de computer? Of verricht je zware lichamelijke arbeid? De rug is meestal de eerste plaats waar je pijn voelt.

Een rugmassage kussen is ontworpen om de rug aan te pakken en de houding te verbeteren. Voor ongemakken in de onderrug is de massage werking in combinatie met de warmtefunctie geweldig. Het zorgt ervoor dat het bloed vrijer naar de onderrug stroomt, waardoor een betere lymfedrainage en algehele ontspanning mogelijk worden.

Rugmassage Kussens zijn vaak klein en compact, en kunnen gemakkelijk achter je rug worden opgeborgen wanneer je in een stoel zit. Op deze manier kun je jouw houding verbeteren terwijl je ook aan de conditie werkt. Heb je trouwens al eens gehoord over Needle Spiking? Echt Sharon schreef daar een mooie blog over!

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten