Ga naar de inhoud

Beste koffiemachines 2023

Het is zondagochtend, na een heerlijk avondje ontwaak je langzaam en trek je je badjas aan. Op naar de keuken, voor een bakje koffie. Na een paar slokken denk je weer, naja, was dit alles? Het verlangen naar een lekker bakje koffie, is vaak groter dan hetgeen wat je drinkt, vandaar dat koffie ook een van de meest bestelde dranken in de horeca is. Niet omdat je het thuis niet hebt, maar omdat kwaliteit van de machine en de bonen, echt een verschil maken.

Vandaag op Mannnen.nl nemen wij je mee in de beste koffiemachines van 2023. We kijken daarbij naar de mogelijkheden van de koffiemachine, de prijs, de kwaliteit en de duurzaamheid (want ja, dat is ook belangrijk tegenwoordig. Vandaag geven wij antwoord op de vraag: De beste koffiemachines 2023, welke zijn dat?

Beste koffiemachines 2022

Welke koffiemachine kopen in 2023?

1. Philips 2200 serie EP2220/10

Allereerst gaan wij kijken naar de Philips 2200 serie EP2220/10. Deze koffiemachine van Philips mag met recht in het lijstje van de beste koffiemachines van 2023. Dit koffieapparaat heeft onder andere een verse bonenmaler, een echte, ingebouwde melkopschuimer, een hip touchscreen en een koffiekeuze-optie. Met deze koffiekeuze optie, kun je zelf bepalen hoe sterk jij je koffie wilt.

Philips 2200 serie EP2220-10

Ideaal voor het verschil tussen je ochtend bakkie en je middagbakkie. Aan het onderhoud is ook gedacht, door het ingebouwde aquaclean filter, hoef je hem vrijwel nooit te ontkalken. Mocht je er toch aan toe zijn, is het ontkalken een simpel (geautomatiseerd) klusje, waar je weinig tijd / moeite aan kwijt bent. Er zit maarliefst twee jaar garantie op dit mooie apparaatje en met Energielabel A, is hij nog duurzaam ook.

Als wij moeten beslissen, vinden wij dit zeker een aanrader voor ‘beste koffiemachine van 2023’.
Voor 329,- ben je trotse eigenaar van deze Philips, maar heb je voor minimaal 10 jaar overheerlijke koffie, vanuit je eigen koffiemachine.

PHILIPS 2200 SERIE EP2220/10

Geniet van het aroma en de heerlijke smaak van koffie van verse bonen. Dankzij het intelligente koffiezetsysteem heeft elk kopje de perfecte temperatuur.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€279,00)

2. De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.B

Naast Philips, is De’Longhi ook een groot en bekend merk in de koffiewereld. Wij zoomen vandaag in op de De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.B, een hele mond vol, maar dat mag ook wel met al die functionaliteiten. Met recht een 2e plek in de lijst ‘beste koffiemachines 2023’. Deze De’Longhi heeft onder andere een verse bonenmaler, met verstelbare maalgraad.

De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.B

Je kunt twee kopjes tegelijk zetten, er zit een ingebouwde melkopschuimer in en is zelfs via een app beschikbaar. Zet ‘s avonds je bakkie klaar en ‘s ochtends kan je vanuit bed de machine laten lopen. De enige toevoeging vanuit ons zou nog een robotje zijn, die hem zelfs naar je bed komt brengen 😉

Met ruim twee jaar garantie op deze machine, ben je ook nog lange tijd verzekerd van een heerlijk bakje koffie. Deze De’longhi is iets duurder dan onze nummer 1. Voor ongeveer 319 euro koop je hem via Bol.com momenteel.

De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.SB

De De'Longhi Magnifica S ECAM22.110.SB volautomatische espressomachine is geschikt voor zowel verse koffiebonen als gemalen koffie.

3. Krups Arabica Automatic EA8150

Dan gaan we door naar de nummer drie. Weer een nieuw merk. De Krups Arabica Automatic EA8150 is wellicht een wat onbekender merk dan Philips of De’longhi, maar bekendheid heeft niks te maken met een goede koffiemachine.

Krups Arabica Automatic EA8150

Ook deze koffiemachine van Krups bevat een geïntegreerde melkopschuimer, verstelbare maalgraad, verstelbaar watervolume en je kunt ook hier twee bakjes tegelijk zetten. Je kunt met alle verstelbare functies, je perfecte bakje koffie instellen. Zin in een espresso? Doe dan wat minder water en meer koffie. Zit in een ‘slap bakkie’? Doe dan veel water en weinig koffie.

Alles is in te stellen op deze koffiemachine. Daarom zit ‘ie ook in onze top koffiemachines van 2023. Het mooie van deze machine, is de stoompijp voor het opschuimen van melk. Zo voel je je een echte barista! Deze koffiemachine heeft 2 jaar garantie, wat vergelijkbaar is met de bovenstaande koffiemachines. Ook de prijs is vergelijkbaar: voor zo’n 339 euro koop je deze koffiemachine.

Krups Essential EA8150

Krups heeft met deze Automatic EA815 de meest compacte volautomatische espressomachine ter wereld ontwikkeld. Dit zonder enige concessie te doen aan de kwaliteit of mogelijkheden.

4. Nespresso Magimix Inissia M105

Wellicht makkelijk om te vergeten, maar niet alle koffiemachines hoeven 100 opties te hebben. Ikzelf ben een redelijk simpele koffiedrinker. Sterk & zwart zijn mijn eisen. Geen melkopschuimer, geen digitale app, geen koffiemolens die ik zelf moet beheren. Vandaar dat ik deze Nespresso Magimix Inissia ook in de lijst wil hebben. Dit is voor mij de essentie van een koffiemachine. Het zou nog beter zijn, als je zo’n handzaam apparaatje had, waarbij je wel zelf de bonen in kunt zetten, maargoed, je kunt niet alles hebben.

Nespresso Magimix Inissia M105

Deze Nespresso Magimix Inissia is eigenlijk een heel klein apparaatje, waarmee je (met de Nespresso cups), een heerlijk bakje koffie zet. Je kunt eventueel met een losse opschuimer ook nog melk verwarmen (voor je cappuccino), maar dat moet je er wel los bijkopen.

Er zitten verder ook geen luxe opties in. Je zet hem aan, laat hem warm worden, doet je cupje erin en geniet van je bak koffie. Simpel en stijlvol. Niet zo fancy als de bovenstaande koffiemachines, maar doet gewoon wat ‘ie moet doen! De Nespresso Magimix Inissia koop je voor zo’n 89 euro.

Nespresso Magimix inissia

De Inissia is het Nespresso apparaat om de wereld van Nespresso te ontdekken. De Inissia is compact, stijlvol en eenvoudig te gebruiken.

5. BluMill Koffiemachine – Pistonmachine

Als laatste gaan wij (voor mijn part), weer naar een wat onbekender merk. Een tussen modelletje tussen de dure Philips, De’Longhi, Krups en de Nespresso Magimix. Dit is voor degene die het lekker vinden om af en toe een speciaal koffietje te drinken, maar dit niet met regelmaat doet.

BluMill Koffiemachine - Pistonmachine

De BlueMill Koffiemachine kun je 1 kopje koffie tegelijk zetten en het heeft geen instelbare maalgraad, of verstelbare waterregelaar. Waarom hij in onze top 5 staat? Omdat er wel een geïntegreerde melkopschuimer in zit en qua prijsklasse een stuk aantrekkelijker is dan de 3 bovenstaande modellen. Deze koffiemachine schaf je al aan, voor zo’n 129 euro.

De BlueMill koffieapparaat heeft drie handige functies, waarmee je snel aan kan geven wat voor ‘soort’ koffie je wilt. Er zit geen geïntegreerde maler in, dus je dient wel zelf je koffie te malen. Hiervoor zijn er gelukkig ook handige apparaatjes voor. Het voordeel hiervan, is dat je heel snel kunt variëren in koffiebonen / smaken. Neem een sterke boonsoort voor de liefhebber, en een ‘lichte’ variant voor Omie die even op de koffie komt.

BluMill Pistonmachine

Met deze koffiemachine van BluMill zet je koffie als een echte Italiaan. Het koffie apparaat is geschikt voor zowel, cappuccino, espresso en latte machiato, én is voorzien van een automatische melkopschuimer.

Beste koffiemachines 2023

  1. Philips 2200 serie EP2220/10
  2. De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.B
  3. Krups Arabica Automatic EA8150
  4. Nespresso Magimix Inissia M105
  5. BluMill Koffiemachine – Pistonmachine

Wij hebben hiermee een mooie lijst samengesteld met de beste koffiemachines voor 2023. Zo weet jij zeker dat jij een lekker bakje koffie voorgeschoteld krijgt. Met prijsklassen vanaf 90 euro, tot ruim 300 euro, is er ook voor ieder wat wils.

Koffieapparaten 2022

Heb je vragen over de beste koffiemachines 2023? Neem dan gerust contact op. Wij helpen je graag verder in het onderzoek naar de lekkerste koffie! Wil je meer weten over wat leuke reviews? Check dan onze beste houtkool barbecues, beste gasbarbecues, beste elektrische barbecues of ga gewoon lekker op onderzoek uit in onze Lifestyle sectie

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten