Ga naar de inhoud

TWEEDEHANDS AUTO KOPEN?

Wil je binnenkort een nieuwe auto kopen, maar lijkt het je een beter idee om voor een fijne occasion te gaan? Dan is het een leuke zoektocht naar een auto die bij je past. In deze blog op Mannnen.nl lees je waar je op kunt letten als je besluit om een tweedehands auto te kopen. Verder lees je welke voordelen eraan het afsluiten van pechhulp zitten. Soms kan het handig zijn om een auto die al wat ouder is niet volledig te vertrouwen. Dan is pechhulp er in ieder geval als je een keer pech krijgt onderweg. Dit scheelt je uiteindelijk weer geld.

tweedehands auto kopen

Waar moet je op letten bij kopen tweedehands auto?

Ben je op zoek naar de auto occasion van je dromen? Dan is het verstandig om een aantal zaken in je achterhoofd te houden, voordat je de aankoop doet. Zo is het slim om eerst na te gaan of de auto wel gekeurd is en of er geen verborgen gebreken aan zitten. Het zou erg zonde zijn als je na een paar weken of maanden al merkt dat je genept bent en de auto een grote beurt of dure reparatie nodig heeft.

Dit kun je checken door te vragen naar de onderhoudspapieren. Een andere goede tip is om altijd een proefrit te maken. Dan merk je meteen of de auto goed rijdt, of er geen lampjes branden en of je niets hoort of voelt trillen of haperen.

Vertrouw je een particuliere verkoper niet? Dan kun je er altijd voor kiezen om je occasion bij een gecertificeerde garage te kopen. Neem ook iemand mee die verstand heeft van auto’s om te kijken of je waar krijgt voor je geld. Bijvoorbeeld een mooie Babe 😉

Voordelen pechhulp bij occassion

Heb je een tweedehands auto gekocht? Dan kan het handig zijn om pechhulp af te sluiten. Dit heeft veel voordelen, namelijk dat je direct wordt geholpen als je een keer met pech langs de weg komt te staan. Verder kun je vaak zelf een garage in je buurt uitkiezen, waar je de auto kunt laten repareren.

Ga je wel eens met de auto op vakantie? Dan kun je ook pechhulp inschakelen als je in een ander Europees land bent. Dan heb je ook nog eens de kans dat je ander vervoer krijgt in het buitenland. Bovendien is een jaarabonnement niet duur, waardoor het de moeite zeker waard is om je voor pechhulp aan te melden.

Meer over auto’s lezen op Mannnen.nl? Kijk dan ook eens naar onze blogs over parkeren bij een vliegveld, de duurste auto’s ter wereld en een auto kopen voor mannen!