Ga naar de inhoud

Parkeren bij een vliegveld – De beste plek voor jouw auto

Het is weer bijna die tijd van het jaar; de vakantieperiode. Dit betekent dat jij waarschijnlijk al druk aan het oriënteren bent voor een vakantiebestemming. Of je nu met het gezin op de vakantie gaat of met je vrienden een mannenweekend gaat boeken, er zal het een en ander geregeld moeten worden.

Als jij met het vliegtuig op vakantie gaat dan wil je jouw trotse bezit in de vorm van je auto natuurlijk op een veilige locatie parkeren. In dit artikel vertellen wij meer over het parkeren bij een vliegveld. Zo kan jij gemakkelijk een mooie parkeerplaats voor je auto vinden en reserveren.

parkeren vliegveld opties

De verschillende parkeervormen

Het parkeren bij een vliegveld kan op drie verschillende manieren. Iedere parkeermethode heeft een ander proces, met kenmerkende voor- en nadelen.

Parkeren op loopafstand

De wellicht bekendste manier van parkeren is het parkeren op loopafstand. Hierbij parkeer je jouw auto en ga je vervolgens te voet door naar de luchthaven. Makkelijker gaat het niet worden!

Indien jij liever niet hebt dat iemand van de parkeerplaats in jouw auto rijdt, als je bijvoorbeeld een nieuwe auto hebt gekocht, dan is dit de beste optie. Na het parkeren houdt je namelijk je autosleutels op zak en zodoende blijft je auto altijd staan waar je hem gelaten hebt.

Deze veilige en betrouwbare manier van parkeren kent echter een prijskaartje en is doorgaans de duurste parkeeroptie bij een luchthaven.

Parkeren met een shuttleservice

Een andere veel gebruikte manier van parkeren rondom een vliegveld is het welbekende shuttle parkeren. Hierbij parkeer je jouw auto en vervolgens wordt je met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. Bij terugkomst wordt je ook weer netjes opgehaald.

Dit is normaal gesproken de goedkoopste manier van parkeren, mede omdat het wat tijdsintensiever is dan de andere parkeermethodes.

Let op dat er verschillen kunnen optreden tussen de verschillende parkeeraanbieders. Bij de een houdt je je sleutels op zak en bij de ander moet je deze inleveren en kan er eventueel in je auto gereden worden om deze te verplaatsen.

Valet parkeren

Last but not least; parkeren met een valetservice. Dit is een luxe en comfortabele manier van parkeren. Hierbij parkeer je jouw auto direct bij de luchthaven en hier wordt deze overgenomen door een chauffeur. Deze chauffeur parkeert jouw auto en brengt deze bij terugkomst ook weer terug naar de luchthaven.

Bij valet parkeren is het dus noodzakelijk dat iemand anders in je auto rijdt, dit persoon parkeert immers je auto. Deze luxueuze manier van parkeren zit qua prijs tussen

Parkeren bij een vliegveld vergelijken

Nu ben je vast benieuwd hoe je deze parkeermogelijkheden vindt en hoe je een parkeerplaats kan regelen. Dit is zeer eenvoudig via een online vergelijkings- en boekingsplatform zoals Vliegen en Parkeren. Hier kan je de parkeermogelijkheden bij alle welbekende luchthavens vergelijken en direct online reserveren. Een Schiphol parking of een Eindhoven Airport parking zijn dus zo geregeld.

Het werkt eenvoudig; je selecteert de juiste luchthaven en reisdata en vervolgens krijgt je het beschikbare parkeeraanbod te zien. Hier kan je gemakkelijk sorteren en filteren om zodoende de gewenste parkeerplaats makkelijker te vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een valet parking Schiphol dan kan je filteren op de valet mogelijkheden.

parkeren bij een vliegveld

Jouw parkeerplaats online reserveren

Heb je het vergelijkingsproces doorlopen en heb je de gewenste parkeerplaats gevonden? Weet dan dat dergelijke platformen je een reserveringsbevestiging en parkeervoucher versturen per mail. Hierop staat normaal gesproken alle informatie omtrent het parkeren, zo kan je dus voorbereid op reis gaan.

Over de parkeertarieven kan er geen hele specifieke informatie gegeven worden. De prijzen variëren namelijk op basis van een flink aantal variabelen, denk aan de reisperiode, de parkeermethode en de duur van je reis.

Hoe dan ook, kies voor de beste plek voor jouw auto. Jouw kostbare bezit verdient een mooie plek dus het is aan te raden voor die betrouwbare parkeerplek te gaan en niet de goedkoopste. Op het vliegveld heb je geen 24/7 Maccie. Hier een overzicht van waar wel!

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten