Ga naar de inhoud

Bespaar geld voor een nieuwe auto met een goedkope autoverzekering

Kijk je al uit naar je volgende auto? Zoek je online regelmatig naar occasions, passend bij je persoonlijke smaak op het gebied van auto’s? De aankoop van je volgende auto komt dichterbij, door maandelijks te besparen op je autoverzekering. Vaak sluiten consumenten hun autoverzekering direct af bij de aankoop van hun voertuig. Er wordt vervolgens nooit meer gekeken, of de lopende autoverzekering ook na twee of drie jaar nog steeds de beste keuze is. Mogelijk is het aanbod bij andere verzekeraars aantrekkelijker geworden, door de lagere premie die je hiervoor betaalt. In dit artikel lees je hoe je geld bespaart door bewust jaarlijks voor de goedkoopste autoverzekering te kiezen. 

Online tool voor het vergelijken van autoverzekeringen 
Een nieuwe autoverzekering afsluiten begint bij het vergelijken van het aanbod van verschillende verzekeraars. Je hoeft de diverse opties niet handmatig op een rijtje te zetten; gebruik hier een online tool voor. Op basis van de gegevens die je invoert over je auto, je leeftijd en bijvoorbeeld woonplaats, bepaalt de tool welke premie de verschillende verzekeraars bieden. Je kunt de goedkoopste autoverzekering vaak direct afsluiten vanuit zo’n tool. 

Tip: gebruik deze tools niet alleen voor het vergelijken van autoverzekeringen. Mogelijk kun je maandelijks nog meer besparen door ook je inboedel-, opstal- en bijvoorbeeld zorgverzekering jaarlijks te vergelijken.

Zoek naar een dekking die past bij jouw situatie 
Wanneer je een nieuwe auto op een openbare parkeerplek in de drukke stad parkeert aan het eind van de dag, is de kans op schade veel groter dan wanneer je de auto op je eigen terrein in een garage stalt. Het maakt dat de dekking voor de één niet per definitie de beste dekking voor iemand anders hoeft te zijn. Zet de dekking van een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een allrisk autoverzekering op een rijtje en bepaal op basis hiervan welke dekking het beste past bij jouw situatie. Door voor een WA-verzekering met beperkt casco te kiezen in plaats van voor een allrisk autoverzekering houd je veel geld over. 

Verschillende aanvullende verzekeringen 
Je kunt de basisverzekering voor je auto met verschillende aanvullende verzekeringen combineren. Denk bijvoorbeeld aan een inzittendenverzekering, of denk aan een rechtsbijstandverzekering voor verkeersconflicten. Het afsluiten van deze aanvullende verzekeringen leidt vaak tot een onnodig hoge premie, daar waar de extra dekking lang niet altijd relevant is. Denk aan een auto die je voornamelijk alleen gebruikt; de inzittendenverzekering maakt de kosten voor je auto onnodig hoog. 

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten