Ga naar de inhoud

Tijd voor een carrièreswitch!

Je haalt steeds minder plezier uit de baan die je op dit moment hebt. Dat is jammer, want jouw werk is een heel groot deel van jouw leven. Daarnaast gaan we steeds later met pensioen, waardoor je nog wel even moet doorwerken. Daarom is het tijd voor een carrièreswitch om alles uit jouw werkleven te halen!

Waarom zou je het doen?

Je vraagt je af: ik ben al veel te oud, waarom zou ik nu nog al die moeite doen om een nieuwe carrière te beginnen? De switch die je dan gaat maken is immers niet binnen een dag gemaakt en je moet er een hoop voor opofferen. Toch kan het een goed idee zijn. Stel dat jij al sinds jongs af aan een droom had, maar die niet hebt waargemaakt omdat je je te veel hebt laten leiden door familie, vrienden en andere externe factoren. Het is zonde als je deze droom dan laat varen terwijl je er nog zo gepassioneerd over bent.

Daarnaast heeft doen van wat je leuk vindt een positief effect op jouw lichamelijk en mentale gezondheid. Niemand wil elke dag met tegenzin naar werk gaan. Je brengt wekelijks een hoop uren door op werk en als je het werk niet leuk vindt, kijk je er vaak al ver van tevoren tegenop. Ga dus lekker die wmo consulent opleiding volgen die je altijd al hebt willen volgen en creëer de carrière die je wilt hebben.

carrièreswitch

Een opleiding volgen

Vaak helpt het om een opleiding te volgen die jou een stapje dichterbij jouw doel brengt. Het is niet altijd nodig, afhankelijk van de branche waar je in wilt werken, maar het kan je in ieder geval erg vooruit helpen. Allereerst krijg je nieuwe kennis en krijg je te maken met nieuwe ervaringen en mensen die je wellicht niet zou ontmoeten zonder de opleiding te volgen. Daarnaast hoef je niet gelijk weer vijf dagen in de week naar school te gaan zoals vroeger.

Je kunt namelijk deeltijd naar school gaan en voornamelijk in de avonduren en/of tijdens de weekenddagen naar school gaan. Hierdoor is het alsnog mogelijk om doordeweeks te blijven werken en geld te blijven verdienen. Naar school gaan is immers duur. Gelukkig kun je gebruik maken van het STAP-budget. Dit is een subsidie van de overheid. Best handig, toch?

Volg dus jouw dromen en maak een carrièreswitch. Ontwikkel jezelf door te leren. Ga bijvoorbeeld terug naar school en volg een cursus leiderschap. Benieuwd naar het aanbod? Kijk op de site van de Bestuursacademie! Check ook hoe je een strak baardje krijgt, past goed bij je sollicitatiegesprek!

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten