Zelf moodboard maken

Het creëren van een leuk huis is een lastige klus voor de meeste mensen. Wat daarbij kan helpen, is het maken van een moodboard. Een moodboard is een plek waarin je al je inspiratie kan samenvoegen, om zodoende tot een leuke inrichting te komen.

Moodbord app

Online moodboard maken

Er zijn veel mensen die tegenwoordig alles online doen. Daar behoor ik ook toe. Een online moodboard maken is tegenwoordig ontzettend simpel en er zijn veel gratis tools die hiervoor gebruikt kunnen worden. Wij geven je een kort overzicht van de beste online moodboard tools.

Online Moodbord maken via Pinterest

De bekendste online moodboard applicatie is Pinterest. Pinterest is een soort social mediakanaal, waarbij je een profiel kunt maken en andere vrienden of bekenden kunt volgen. Je kunt het echter ook volledig profiel afschermen, zodat jij in alle vrijheid zelf je borden kunt maken.

Op Pinterest kun je diverse ‘Borden’ aanmaken voor diverse ruimtes in je huis. Vervolgens kun je op Pinterest zoeken op onderwerpen, die je kunt toevoegen aan je eigen moodboard. Een soort online zoekmachine met foto’s, waarbij je elke foto kunt toevoegen aan je eigen bord. Super gemakkelijk een online moodboard maken dus!

Online moodboard maken via Canva

Een nieuwe en iets minder bekende tool voor het maken van een moodboard, is Canva. Canpa is een moodboard app waarbij je gratis je moodboard kunt maken. Canva werkt erg gemakkelijk met het slepen van afbeeldingen naar je eigen bord, waarbij je gebruik kunt maken van een erg complete galerij van Canva.

Je kunt ook erg gemakkelijk andere mensen uitnodigen om te werken aan jou bord. Zo kun je je vrienden, vriendin of ouders uitnodigen om mee te helpen aan jou moodboard. Makkelijk toch? Vele handen maken licht werk. Ik ben in ieder geval fan van de moodboard app Canva.

Online moodboard maken

Online moodboard maken via Gomoodboard

Dit is onze laatste tip voor het maken van een online moodboard. GoMoodboard is een gratis tool die je kunt gebruiken voor het maken van een creatiebord. Je kunt hier eigen foto’s uploaden en gemakkelijk slepen op een wit canvas. Je kunt ook voorgeselecteerde foto’s selecteren, aan de hand van je stijl. Dit is een van de grootste pluspunten van GoMoodboard.

Een echt moodboard maken

Hoewel er steeds meer in het leven online moet, is het creëren van een moodboard ook een leuke bezigheid offline. Pak een groot wit papier, zoals een A2 of een A3 en leg deze voor je op de tafel neer. Ga vervolgens aan de slag met diverse magazines over woontrends en interieur en begin met knippen! Wij adviseren altijd om het per kamer te doen. Maak dus een verschillend moodboard voor de woonkamer, slaapkamer, badkamer etc.

Moodboard maken
Aan de hand van een vol moodboard met stijlen en afbeeldingen die je leuk vind, kun je aan de slag gaan met shoppen. Onze tip is om niet een ‘te druk’ moodboard te maken, want je kunt nooit alle stijlen in 1 kamer stoppen. Matig dus niet in het maken van een moodboard, maar wel met het shoppen!

Een online moodbord maken is dus een eitje! Ga aan de slag met de bovenstaande tips en maak van je huis een thuis!

Vond je dit nou een leuke blog? Kijk dan gerust verder! Wij hebben tips om fitter te worden, gezonder te eten, maar ook hoe jij een thuisbioscoop kunt maken. Alles lees je op Mannnen.nl! 

beste robotstofzuiger 2022
Lifestyle

Beste robotstofzuiger 2022

Beste robotstofzuiger 2022 Stofzuigen, het is geen lastig huishoudelijk klusje maar wel één die we liever uitbesteden. Gemak dient de man en daarom is de

Lees verder »