Ga naar de inhoud

Online moodboard maken

Het creëren van een leuk huis is een lastige klus voor de meeste mensen. Wat daarbij kan helpen, is het maken van een moodboard. Een moodboard is een plek waarin je al je inspiratie kan samenvoegen, om zodoende tot een leuke inrichting te komen. Wij van Mannnen.nl willen je in 2023 helpen met een nieuwe look, een nieuwe feel, alles om het tijdperk na corona feestelijk in te luiden! En dat start natuurlijk allemaal met een op maat gemaakt online moodboard. Wil geven je vandaag wat tips, trucs en ideeën om het perfecte moodboard te maken. Of je hem nu offline, of online moodboard maken. De Mannnen helpen je!

Online Moodboard maken

Online een moodboard maken

Er zijn veel mensen die tegenwoordig alles online doen. Daar behoor ik ook toe. Een online moodboard maken is tegenwoordig ontzettend simpel en er zijn veel gratis tools die hiervoor gebruikt kunnen worden. Wij geven je een kort overzicht van de beste online moodboard tools. Ook krijg je direct linkjes, zodat jij je zoektocht verder kan voltooien. Want nee, je hier kunt geen online moodboard maken, maar wij vergelijken wel de beste opties voor jou, voor het mooiste online moodboard!

Online Moodbord maken via Pinterest

De bekendste online moodboard applicatie is Pinterest. Pinterest is een soort social mediakanaal, waarbij je een profiel kunt maken en andere vrienden of bekenden kunt volgen. Je kunt het echter ook volledig profiel afschermen, zodat jij in alle vrijheid zelf je borden kunt maken.

Op Pinterest kun je diverse ‘Borden’ aanmaken voor diverse ruimtes in je huis. Vervolgens kun je op Pinterest zoeken op onderwerpen, die je kunt toevoegen aan je eigen moodboard. Een soort online zoekmachine met foto’s, waarbij je elke foto kunt toevoegen aan je eigen bord. Super gemakkelijk een online moodboard maken dus! Bekijk hier wat voorbeelden van Online Moodboards via Pinterest.

Online moodboard maken via Canva

Een nieuwe en iets minder bekende tool voor het maken van een online moodboard, is Canva. Canva is een moodboard app waarbij je gratis je moodboard kunt maken. Canva werkt erg gemakkelijk met het slepen van afbeeldingen naar je eigen bord, waarbij je gebruik kunt maken van een erg complete galerij van Canva.

Je kunt ook erg gemakkelijk andere mensen uitnodigen om te werken aan jou bord. Zo kun je je vrienden, vriendin of ouders uitnodigen om mee te helpen aan jou moodboard. Makkelijk toch? Vele handen maken licht werk. Ik ben in ieder geval fan van de moodboard app Canva.

Online moodboard maken

Online moodboard maken via Gomoodboard

Dit is onze laatste tip voor het maken van een online moodboard. GoMoodboard is een gratis tool die je kunt gebruiken voor het maken van een creatiebord. Je kunt hier eigen foto’s uploaden en gemakkelijk slepen op een wit canvas. Je kunt ook voorgeselecteerde foto’s selecteren, aan de hand van je stijl. Dit is een van de grootste pluspunten van GoMoodboard. Je kunt dus bijvoorbeeld ook verschillende online moodboards maken, voor verschillende fases van je leven of voor de seizoenen in een jaar. Zo vind ik het tof om een zomer online moodboard en een winter online moodboard te maken, zodat je per seizoen je huis kunt aanpassen waar nodig!

Een echt moodboard maken

Hoewel er steeds meer in het leven online moet, is het creëren van een moodboard ook een leuke bezigheid offline. Pak een groot wit papier, zoals een A2 of een A3 en leg deze voor je op de tafel neer. Ga vervolgens aan de slag met diverse magazines over woontrends en interieur en begin met knippen! Wij adviseren altijd om het per kamer te doen. Maak dus een verschillend moodboard voor de woonkamer, slaapkamer, badkamer etc.

Moodboard maken
Aan de hand van een vol moodboard met stijlen en afbeeldingen die je leuk vind, kun je aan de slag gaan met shoppen. Onze tip is om niet een ‘te druk’ moodboard te maken, want je kunt nooit alle stijlen in 1 kamer stoppen. Matig dus niet in het maken van een moodboard, maar wel met het shoppen!

Een online moodbord maken is dus een eitje! Ga aan de slag met de bovenstaande tips en maak van je huis een thuis!

Vond je dit nou een leuke blog? Kijk dan gerust verder! Wij hebben tips om fitter te worden, gezonder te eten, maar ook hoe jij een thuisbioscoop kunt maken. Alles lees je op Mannnen.nl! 

Hoe maak je een moodboard?

Een Moodboard kan je maken op elke mogelijke manier. Het makkelijkste is met een A3 papier en tijdschriften. Knip simpelweg elke stijl uit die je mooi vind en plak deze op de A3. Je kunt dit per kamer, of voor het hele huis doen. Zo krijg je in 1x overzicht van je stijlen.

Wat zijn de beste online moodboards?

Je kunt het best een online moodboard maken via Pinterest, Canva of GoMoodBoard. Dit zijn onze best geteste online moodboard tools.

Wanneer maak je een moodboard?

Een moodboard maak je bij de inrichting van je huis, of kamer. Je kunt dit meerdere keren per jaar doen, omdat je stijl gedurende het jaar wel eens veranderd. Vooral bij verbouwingen of verhuizingen, zijn moodboards van essentieel belang.

Kan ik zelf een online moodboard maken?

Jazeker! Het is ontzettend makkelijk om een online moodboard te maken via bijvoorbeeld Canva, Pinterest of ouderwets via een A3-papier en wat tijdschriften. Verzamel alles wat je tof vindt, en zoek naar een rode draad. Dit gaat jouw nieuwe stijl worden!

Is een online moodboard maken gratis?

Ja, bij vrijwel alle tools, zoals Pinterest, Canva en GoMoodBoard kun je gratis een online moodboard maken. Ook kan je bij Pinterest afkijken van andere online moodboards, extra handig toch!