Ga naar de inhoud

Heb jij rechtsbijstand nodig? Check deze tips!

Je hebt te maken met een juridische kwestie. In dat geval is het belangrijk dat je juridisch advies krijgt van iemand uit het vakgebied. Echter, je weet niet helemaal bij wie je terecht moet en wat je dan moet vragen om geholpen te worden. In dit blog lees je daarom een aantal zaken waar je wat aan zult hebben.

De kosten van rechtsbijstand

Een advocaat of bemiddelaar hanteren vaak dure tarieven. Voor sommige mensen is dit haast onbetaalbaar. Gelukkig hoef je niet altijd gelijk naar een advocaat te stappen om jouw geschil op te lossen. Het Juridisch Loket kan ook al veel voor je betekenen. Dit is een instantie die gratis advies geeft aan mensen die weinig geld hebben. Zo kun je bijvoorbeeld bij deze organisatie terecht als jouw huurbaas de borg niet wil terugbetalen nadat jij de woning goed hebt achtergelaten en geen betalingsachterstand had. Ook als je wilt scheiden van jouw partner, kun je langs het Juridisch Loket om jouw vragen te stellen.

Als je je het kunt veroorloven, kun je ook een advocaat inschakelen. Echter, het is belangrijk dat je bij de juiste advocaat aanklopt. Elke advocaat heeft zich namelijk in een bepaald gebied gespecialiseerd. Als je financiële problemen hebt en de deurwaarder wel eens op de stoep heeft gestaan, heeft het dus geen nut om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in ondernemingsrecht. Tot slot is het voor mensen met een laag inkomen ook mogelijk om hulp te krijgen van een advocaat door middel van een vergoeding vanuit de overheid.

rechtsbijstandsverzekering

Rechtsbijstandsverzekering

Sommige mensen kiezen ervoor om een rechtsbijstandsverzekering te nemen. Dit is een verzekering waarbij je hulp krijgt bij een juridisch geschil. Het voordeel is daarbij dat een groot deel van de kosten in de meeste gevallen gedekt zijn. Dit is fijn, want zonder verzekering kunnen de kosten flink oplopen. Vooral omdat veel geschillen niet binnen een dag zijn opgelost. Daarnaast is het fijn dat er iemand is die je helpt bij de zaak.

Er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten bij zo’n verzekering. Zoals eerder benoemd, wordt niet alles gedekt. Controleer dus altijd goed wat er in jouw pakket zit zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Tot slot zijn er ook een aantal maatschappijen die een eigen risico hanteren, waardoor er een kans is dat je een eigen bijdrage moet betalen. Lees je dus altijd goed in.

Met deze tips kom je al een eind. Wil je graag meer informatie? Neem dan vooral een kijkje op de website van Juristu! Vond je dit leuk? Check dan ook de mooiste kapsels van 2023!

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten