Ga naar de inhoud

Korte Kapsels voor Mannen 2023

Het kan de beste overkomen. En dat zeg ik uit de grond van mijn hart, wat mij is het ook overkomen. De 30 is gepasseerd en de haren groeien niet meer op de plekken waar je dat vroeger gewend was. Om een beetje bij het onderwerp te blijven, focussen we onze vandaag op korte herenkapsels. De inspiratie voor deze blog is dus redelijk persoonlijk, want mijn haren groeide op een gegeven moment niet meer zo hard. Toen werd het dus belangrijk om te kijken naar mooie korte herenkapsels die nog wel in het seizoen van 2023 passen. 

Het millimeteren is natuurlijk altijd een populaire optie, maar wij willen je vandaag wat meer inspiratie geven over de mooiste korte herenkapsels. Zo kan jij met onze blog naar de kapper lopen en zeggen; doe mij die maar. 

Inspiratie herenkapsels voor mannen met kort haar

Kapsels Kort Mannen 2023
Korte Herenkapsels 2023
Korte Herenkapsels

Waarom voor kort haar kiezen als man?

We gaan er in deze alinea maar even voor het korte kapsel een bewuste keuze is. Kort haar staat vaak extreem goed bij mannen, omdat het er verzorgd uit ziet. Vrijwel iedereen zegt ook altijd nadat je bij de kapper bent geweest; wat ziet het er goed uit! En dat is niet omdat je haar langer is geworden bij de kapper. 

Mannen met kort haar worden over het algemeen als modieuzer, serieuzer en volwassener gezien. Hoeveel hele bekende mensen met lang haar ken jij nou? Ja oke, vast wel een paar, maar over het algemeen hebben alle succesvolle en populaire mannen een kort kapsel. 

Gel of wax in korte kapsels voor mannen?

Over het algemeen adviseren wij om in hele korte kapsels (dus millimeters of tot 8mm), geen gel, wax of pomade te gebruiken. Dit ziet er vaak te vettig uit en als het zo kort is, hoef je het niet in model plaatsen. Mocht je haar hebben dat wel in model moet, adviseren wij altijd om iets van pomade of dry-wax te gebruiken. Niet meer de vette gel die je moeder vroeger voor je haalde.

Korte Kapsels voor Mannen 2023

Korte kapsels zijn vrijwel altijd een succes bij mannen. We hebben hierboven al een mooie lijst gemaakt, maar we gaan de populairste even uitlichten. Eerst maar een lijstje met allemaal fancy termen: 

 1. Zijscheiding
 2. Klassiek kort
 3. Top Fade
 4. Angular Fringe
 5. French Crop
 6. Side Swept
 7. Hipster Style
 8. Buzz Cut
 9. Classic Taper
 10. Crew Cut

Zo, genoeg termen gegooid nu. Eerst maar wat uitleg! 

De Zijscheiding – Korte Kapsels voor mannen

Het haar bovenop een zijscheiding voor mannen gaat allemaal in dezelfde richting. Dat kan naar links of naar rechts zijn. Vaak helpt het om gewoon de groeirichting van je haar te volgen en op die manier een scheiding te maken. Dan kun je je bovenhaar in de groeirichting verplaatsen.

Klassiek kort – Korte Herenkapsels 2023

De simpele korte haarstijl is er al een eeuwigheid en het blijft een van de meest Populaire keuzes voor jong en oud.

Je houdt de zijkanten en je achterhoofd kort, nog net niet gemillimeterd, maar je houdt je haar bovenaan lang en dik. Hierdoor kan je een beetje rondspelen met je haar bovenaan, maar het is ook zo kort dat je je haar ook “plat” kan dragen en het vereist totaal geen onderhoud, vooral als je net wakker bent.

Top Fade – Korte herenkapsels

Als je (een deel) van de zijkanten en de achterkant helemaal kort scheert, staat dit bekend als een fade, en het kan het kapsel van een man ongetwijfeld harder en gedurfder maken.

Angular Fringe 

Inmiddels is het kapsel met opgeschoren zijkanten en een hoekig asymmetrisch gekapte top zeer populair. Vooral voor mannen met een rond gezicht is het het perfecte kapsel.

French Crop

De french crop wordt gekenmerkt door een langere bovenkant van het haar. De lengte van het bovenstuk en de zijkanten is afhankelijk van je favoriete stijl, het kapsel maakt het gemakkelijk om het bovenstuk naar voren of naar achteren te stylen.

Side Swept

De Side Swept is redelijk simpel! Je kiest voor een kortere, opscheer aan de zijkant en ietsjes langer bovenop! 

Buzz Cut – Korte Herenkapsels 2023

De Buzz Cut is het makkelijkst uit te leggen; het is een gemilimeterd kapsel! Hoe kort je het doet, mag je zelf bepalen, maar tussen de 4 en 10 MM valt onder de buzz cut. 

Classic Taper – Korte kapsels

Een taper is wanneer het haar geleidelijk van de ene lengte naar de andere overgaat. Een fade is een kortere taper die opgaat in of vervaagt in de huid – vandaar de naam.

Crew Cut

Een crew cut is een type kapsel waarbij het opstaande haar op de bovenkant van het hoofd relatief kort wordt geknipt, gradueel in lengte vanaf het langste haar dat een korte pomp vormt aan de voorste haarlijn tot het kortste aan de achterkant van de kruin, zodat in zijprofiel de omtrek van de bovenkant de horizontale lijn benadert.

Vond je dit een toffe blog? Check dan ook die over Cumshots, 7 schoonheden van de man en beste BBQ boeken voor mannen!

Auteur

 • Maarten

  Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

  Bekijk Berichten