Ga naar de inhoud

Dure tijden? Deze cadeaus aan jezelf zijn het waard!

Het zijn dure tijden, het ene bericht over stijgende kosten wordt snel opgevolgd door het andere. Van de stijgende zorgpremies tot de inhoud van het boodschappenkarretje wat steeds duurder lijkt te worden. Veel mensen zijn dan ook aan het besparen, een logische en verstandige keuze. Het is altijd aan te raden om eens in de zoveel tijd scherp naar je inkomsten en uitgaven te kijken. Niet alleen in dure tijden, maar eigenlijk altijd is het verstandig om kritisch te kijken naar je uitgavenpatroon, dit is altijd slim om te doen wanneer je je spaarrekening ook nog een beetje wilt spekken voor (nog) mindere tijden.

dure tijden cadeaus

Maar toch zijn er ook uitgaven die je jezelf wél moet gunnen, ook in dure tijden. Voor vrouwen zijn dat vaak dagjes naar de spa, en bijvoorbeeld nagels die ze laten doen. Maar voor mannen zijn dit hele andere dingen. Welke zaken jij jezelf dit najaar wel moet gunnen? Lees snel verder op Mannnen.nl.

Ben jij een gadgetfreak?

Je hoeft geen eens echt een gadgetfreak te zijn om ze enorm te kunnen waarderen. Natuurlijk is de ene gadget de andere niet, maar wanneer we kijken naar het nieuwste pareltje wat Apple op de markt heeft gebracht kunnen we wel stellen dat dit toch vele mannenharten sneller doet kloppen. En de kosten? Een gloednieuwe iPhone 15 met abonnement is er al tegen een prima tarief. Voor een paar tientjes per maand geniet jij van dit nieuwste pareltje uit de Apple collectie, en dan kun je weer jaren mee!

Van een veel betere camera tot een fantastisch scherm, de nieuwe iPhone 15 heeft het allemaal. Veel onderweg of zelfs aan het werk via je telefoon? Dan is het helemaal een goede investering, de batterij is veel sterker dan die van zijn voorgangers waardoor hij uren langer mee kan. En je werkplezier? Met de nieuwe iPhone 15 wordt dat acuut verhoogt!

Go Premium met streaming

Leuk al die streamingsdiensten, maar het heeft ook een keerzijde. Iets wat de gemiddelde sportliefhebber inmiddels ook heeft gemerkt. Een leuke voetbalwedstrijd kijken of meemaken hoe onze Max Verstappen het ervan afbrengt bij de Formule 1 is niet meer zo vanzelfsprekend. Dit gaat vaak via speciale platformen en streamingsdiensten en je raadt het al; inclusief bijkomende tarieven.

Iets waar vaak van wordt gezegd om op te gaan besparen, maar doe dit niet als je er echt veel plezier uithaalt. Dit is een dienst die je jezelf wel moet gunnen. Vaak vallen de kosten relatief mee en heb je voor een paar euro per maand al een hoop plezier. Eén bioscoopkaartje per maand kost vaak al veel meer.

Doe jezelf een cadeau in deze dure tijden

Kortom, natuurlijk is het goed om in dure tijden scherp naar je uitgaven patroon te kijken en ook te kijken of je ergens iets kunt besparen. Maar laat je niet door de eerste de beste goeroe wijsmaken dat je al je abonnementen moet opzeggen. Een goede telefoon is niet alleen een leuke gadget, maar kan je productiviteit ook daadwerkelijk verhogen.

Hetzelfde geldt voor een streamingsdienst. De kosten zijn dan wellicht terugkomend per maand, maar staan niet in verhouding tot het bezoeken van een bioscoop en de kosten daarvan. Dus kies ook voor nog steeds een beetje plezier in het leven, en ga voor een cadeau aan jezelf dit najaar!

Wil je toch geld besparen? In deze blog lees je meer over de top 3 vaste lasten waar mannen op kunnen besparen.