Ga naar de inhoud

De zoektocht naar een nieuwe auto

Zoals jullie wellicht weten, heb ik vrij weinig met auto’s Ik reed altijd keurig in mijn Peugeotje 207 die mij overal heen bracht. Totdat mijn oude vertrouwde rakkertje na diverse reparaties, toch echt het laatste zuchtje leven uitblies. Het was tijd voor een nieuwe auto. Iets waar ik niet altijd gelijk blij van wordt, want het zijn toch altijd hoge kosten die je moet betalen voor een nieuwe auto. Dan begint de speurtocht naar een nieuwe auto. Ga je voor een nieuwe auto, een gebruikte / occasion of een lease-auto? Zoveel keuzes, en voor iemand die niks met auto’s heeft, geen gemakkelijke. 

De zoektocht

Dan begint de zoektocht naar een auto. Ik was er snel over uit dat een nieuwe auto niks voor mij was. Ik had niet even 50K in een oude sok liggen dat ik uit wilde geven aan een gloednieuwe auto. De keuze bij mij ging vooral tussen leasen, of een occasion. Na wat gesprekken met de boekhouder (de vrouw) thuis, bleek toch dat Lease niet werd gewaardeerd. Maandelijkse kosten zonder eigenaarschap, is iets wat niet geheel bij mij past. Net zoals je, zodra je kan, liever een koophuis hebt dan een huurhuis. Bij leasen wordt je geen eigenaar, dus dat ging hem ook niet worden.

Toen maar op zoek naar occasions,  want tweedehands auto’s zijn er genoeg en de aanbieders ook. Na een zoektocht online, kwam ik uit bij de website Gaspedaal.nl. Ik kende deze website nog niet, maar hij werd aangeraden door een vriend van mij. Dus dan gingen we daar maar eens op speuren! Mijn eisen zijn niet heel speciaal, een normaal ogende auto, het liefst geen opvallende kleur en genoeg plek voor 4 a 5 personen. De teamgenoten van de voetbal moeten toch mee kunnen he!

Na wat filters gebruikt te hebben, kwam ik uit bij een Seat Ibiza. Aangezien mij autokennis redelijk beperkt is, ging ik eerst maar wat informatie inwinnen over de Ibiza. Na meerdere gesprekken met mensen die er wel verstand van hebben, kwam de Ibiza redelijk positief uit de test! Ik vond hem ook nog eens tof, dus dat leek me wel wat! 

De Seat Ibiza

Na nog wat filters te hebben ingezet, zoals de kleur, het aantal gereden kilometers en het bouwjaar, kwamen er nog best veel mogelijkheden te voren. Gaspedaal.nl heeft dus een mooi groot assortiment Seat Ibiza’s! De prijzen liepen wel redelijk uiteen, maar dat zie je vaker bij occasions. De ene was gloedjenieuw, de ander al wat ouder met meer kilometers. Toch maar even advies vragen dus! Ik heb contact opgenomen met de website, de situatie uitgelegd (en het budget), en ze gingen voor mij op zoek! Na een paar dagen, stuurde ze me een perfecte auto toe. Een zwarte Ibiza uit 2016, met weinig kilometers op de teller.

Snel een testritje gemaakt en hij reedt als een zonnetje! Vanaf nu kan ik mooi vertellen dat ik trotse eigenaar ben van een Seat Ibiza! Wil je ook een nieuwe occasion? Check Gaspedaal dan eens voor alle mogelijkheden! Vond je dit een leuke blog? Check dan ook eens hoe je een shirt inlijst!