Ga naar de inhoud

De leukste festivals voor jou en je vrienden

Kijk jij ook altijd uit naar de grootste festivals in de zomer? Nederland heeft een aantal supertoffe events waar jij samen met je vrienden kunt genieten van de vetste muziek, lekkerste drankjes en het vrouwelijk schoon. Heb jij al een favoriet festival of event op je kalender gezet? In deze blog op Mannnen.nl delen we de leukste festivals voor jou en je vrienden. Zo weet jij waar je het komende festivalseizoen echt bij moet zijn!

leukste festivals Nederland

Wat zijn de leukste festivals in Nederland?

In Nederland heb je de keus uit gigantisch veel festivals. Van stampen op keiharde hardstyle tot lekker schuren op Vunzige Deuntjes. Afhankelijk van jouw muzieksmaak kun je de leukste festivals kiezen. Hieronder hebben we 5 festivals geselecteerd die tot de grootste evenementen van ons land behoren en een mooie mix aan muziek bieden.

1. Zwarte Cross

Zwarte Cross is het grootste festival in Nederland en trekt jaarlijks 220.000 bezoekers. Het festivalterrein in de Achterhoek, in Lichtenvoorde om precies te zijn, vult zich met liefhebbers van allerlei muziekstijlen én natuurlijk het crossen. Want de Zwarte Cross onderscheidt zich van andere festivals door niet alleen optredens en DJ’s aan te bieden. Je kunt er ook genieten van de motorcross.

“De Zwarte Cross is een bizarre mix van motorcross, muziek, stunts, theater, humor en veel gekte en spektakel. De samenkomst van deze ogenschijnlijk totaal verschillende werelden zorgt voor een wereldwijd (!) uniek feest. De duidelijke connectie met ‘De Achterhoek’, waar het festival plaatsvindt, komt naar voren in de kenmerkende gezelligheid en gastvrijheid van deze streek waar jong en oud nog samen feestviert. Sinds de eerste editie in 1997 (1.000 bezoekers) groeide de Zwarte Cross uit tot een vierdaags feest met 220.000 daggasten en festivalkampeerders.”

2. Pinkpop

Een festival waar ik zelf elk jaar heen ga is Pinkpop. Niet omdat ik elke act die daar optreedt zo geweldig vind, maar vooral vanwege de gezelligheid om het kampeerterrein. In het begin moest ik wennen aan het slapen in een tentje en het goed timen van je douchemomenten, maar inmiddels kijk ik het hele jaar al uit naar Pinkpop. Het festival in Landgraaf biedt een divers aanbod van muzikaal talent en entertainment tot in de late uurtjes. Megaland Landgraaf bood in 2022 aan 210.000 bezoekers een geweldig feestje!

3. Lowlands

Lowlands behoort samen met Zwarte Cross en Pinkpop tot de grootste Nederlandse festivals. Dit meerdaagse festival is een groot succes onder jongeren en biedt een grote variëteit aan artiesten en culturele acts. Op de camping in Biddinghuizen blijven de bezoekers gezellig overnachten, om de volgende dag weer lekker te feesten. Jaarlijks trekt Lowlands ruim 180 duizend bezoekers, die komen voor internationale rockbands, DJ’s en hiphopartiesten.

“Elk jaar in augustus strijken in Biddinghuizen duizenden Lowlanders neer voor A Campingflight to Lowlands Paradise, een drie dagen durend festival boordevol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst. Lowlands biedt maar liefst twaalf podia voor 250+ acts en optredens, waar zowel headliners als jonge honden steevast volle tenten trekken. Want Lowlanders kennen hun klassiekers, maar blijven altijd nieuwsgierig!”

4. Mysteryland

Dit jaar ben ik voor het eerst naar Mysteryland geweest en wat was dat een toffe ervaring. Het festivalterrein in Amsterdam (Floriadeterrein) is enorm groot en de 11 stages voorzien festivalgangers van bijna elk muziekgenre. Uiteraard voeren genres als house, dance, techno en hardstyle de boventoon met prachtig opgebouwde podia. Maar ook voor de liefhebbers van R&B, early hardcore en zelfs vunzige deuntjes biedt Mysteryland genoeg leuks. Mysteryland trekt jaarlijks meer dan 130.000 bezoekers over drie dagen. Benieuwd waarom ik dit een van de leukste festivals vind? Check de aftermovie hieronder. En onthoud; yesterday is history, today is a gift, tomorrow is a mystery!

5. Defqon.1

Als laatst wil ik Defqon.1 nog vermelden in deze blog met de leukste festivals in Nederland. Hoewel ik zelf geen grote fan van hardstyle ben, weet ik dat veel van onze lezers deze stijl wel kunnen waarderen. Niet voor niks is Defqon het grootste outdoor hardstyle festival van de wereld. Liefhebbers van over de hele wereld komen naar Biddinghuizen (zelfde terrein als Lowlands) om te genieten van de hardste beats. Niet alleen hardstyle lovers kunnen hier hun hart ophalen, eigenlijk vind je elke hardere stijl wel terug op Defqon.1 van Q-Dance.

“Sinds 2011 wordt het festival gehouden op het evenemententerrein in Biddinghuizen naast Walibi Holland in Flevoland. In de jaren 2003 tot en met 2010 vond het festival plaats op het Almeerderstrand. Sinds 2011 wordt er ieder jaar een camping naast het festivalterrein opgezet. Het festival wordt georganiseerd door Q-dance. De naam Defqon.1 komt van de Amerikaanse legerterm DEFCON, waarbij DEFCON 1 de hoogste staat van paraatheid is. In Nederland is dat vergelijkbaar met GRIP Rijk. (bron: Wikipedia)”

Verras je vrienden met een festival cadeaukaart

Begin het al te kriebelen? Het vooruitzicht om dit festivalseizoen met je beste vrienden op de leukste festivals te dansen? Misschien heb jij al een planning gemaakt met de evenementen die jij wil bezoeken. Maar misschien weten jij en je vrienden nog niet precies waar jullie heen willen. Wat je situatie ook is, je kunt jezelf en je vrienden blij maken met een festival cadeaukaart. Weg met een saaie cadeaubon voor Rituals, Bol.com of een Dinercheck. Jullie kunnen zelf rustig uitzoeken naar welk festival jullie willen gaan en de cadeaukaart gebruiken bij het kopen van de tickets!

Festivalcadeau is de nieuwste en leukste cadeaukaart van Nederland. De Festival Cadeaukaart staat geregistreerd als online betaalmethode waardoor de veiligheid en betrouwbaarheid gewaarborgd is. De Festival Cadeaukaart kan worden gebruikt bij het afrekenen van een ticket of is verzilverbaar via de verzilvermodule bij alle festivals en evenementen ter wereld!

Festival Cadeaukaart

Meer leuke dingen doen met je maten? Bij Mannnen.nl delen we de beste tips ter inspiratie. Zo lees je hier meer over de leukste drankspellen, check je de best verkochte video games en vind je hier de beste mannenweekend ideeën.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten