Ga naar de inhoud

Top 10 best verkochte video games

Na een lange werkdag even een potje Call of Duty spelen om wat stoom af te blazen. Of in het weekend een FIFA toernooi met vrienden organiseren. Gamen doen wij mannen bijna allemaal wel eens. Waar de een lekker gaat op shooters, vindt de ander het leuker om online tegen anderen te voetballen. Maar wat zijn nu precies de best verkochte video games aller tijden? Mannnen.nl heeft onderzoek gedaan en de Top 10 meest verkochte videospellen op een rij gezet!

best verkochte video games

Dit zijn de best verkochte video games aller tijden

Hieronder vind je de lijst met best verkochte video games aller tijden (cijfers augustus 2022). Hier hebben wij de game database van VGChartz.com voor gebruikt. Zij maken de totale verkoopcijfers inzichtelijk van alle spellen, voor ieder platform. Dit zijn dus de cijfers voor zowel consoles als Playstation en Xbox, maar ook voor PC. Omdat in deze lijst niet gekeken wordt naar gratis downloads, vallen populaire spellen als Fortnite en League of Legends buiten deze lijst.

1. Tetris – 496 miljoen

De best verkochte video game is Tetris, met ruim 496 miljoen verkochte exemplaren. Dat mag geen verrassing zijn, want Tetris is een videogame met een verslavende werking. Bovendien is het een van de oudste spellen die je nog kunt spelen. Wij hadden vroeger een Gameboy thuis met de eerste uitgave van Tetris. Heerlijk (en soms frustrerend) tijdverdrijf om die blokken zo efficiënt mogelijk in elkaar te plaatsen. Tegenwoordig worden er nog steeds nieuwe edities uitgebracht, zoals Tetris Effect en Puyo Puyo Tetris 2. Iets kleurrijker en gelikter, maar het idee blijft hetzelfde!

2. Pokemon – 440 miljoen

Nog een klassieker. Pokemon is maar liefst 440 miljoen keer over de toonbank gevlogen sinds de eerste uitgave. Voor mannen van onze leeftijd is de 1e generatie Pokemon natuurlijk het best. De kans is groot dat jij vroeger Pokemon Red, Green, Blue of Yellow hebt gespeeld. Net als Tetris zijn de Pokemon games eerst uitgebracht om de Game Boy (Color). De laatste jaren is de populariteit van Pokemon weer enorm gestegen. Dit heeft het vooral te danken aan Pokemon GO. Deze interactieve game brengt mensen in beweging en tovert jouw wijk om tot ware Pokemon hemel. Buiten op zoek naar nieuwe Pokemons en andere trainers uitdagen om de Gymleider te verslaan.

3. Call of Duty – 400 miljoen

Call of Duty is een serie computergames ontwikkeld door Infinity Ward, Sledgehammer Games en Treyarch. Het is een van de meest populaire shooters en heeft wereldwijd meer dan 400 miljoen verkochte exemplaren opgeleverd. Bij de nieuwste versies kun je ervoor kiezen om missies te volbrengen, maar de meeste gamers vinden het leuker om online met anderen battles uit te voeren. In 2003 kwam de eerste editie van Call of Duty uit. Tot op heden zijn deze spellen gereleased;

– Call of Duty (2003)
– Call of Duty 2 (2005)
– Call of Duty 3 (2006)
– Call of Duty 4 Modern Warfare (2007)
– Call of Duty World at War (2008)
– Call of Duty Modern Warfare 2 (2009)
– Call of Duty Black Ops (2010)
– Call of Duty Modern Warfare 3 (2011)
– Call of Duty Black Ops II (2012)
– Call of Duty Ghosts (2013)
– Call of Duty Advanced Warfare (2014)
– Call of Duty Black Ops III (2015)
– Call of Duty Infinite Warfare (2016)
– Call of Duty Modern Warfare Remastered (2016)
– Call of Duty WWII (2017)
– Call of Duty Black Ops 4 (2018)
– Call of Duty Modern Warfare (2019)
– Call of Duty Black Ops Cold War (2020)
– Call of Duty Vanguard (2021)
– Call of Duty Modern Warfare II (2022)

4. Super Mario – 394 miljoen

Super Mario Bros is een veel verkochte video game (394.000.000 x). Iedereen kent de broeders Mario en Luigi wel en de spellen zijn al jaren erg populair. De eerste Super Mario game is uitgebracht in 1985, dus niet heel verrassend dat we dit spel terugvinden in onze lijst met best verkochte video games. In de Super Mario serie kun jij de avonturen van Mario in het Paddenstoelenrijk ontdekken. Door de jaren heen zijn de loodgieter broers in veel verschillende spellen verwerkt. Zo is het in veel spellen het doel om de prinses te redden die is ontvoerd door Bowser. Bij andere games, zoals Mario Kart, kun je tegen je vrienden races met karakters uit de Super Mario serie.

5. Grand Theft Auto – 380 miljoen

Grand Theft Auto is een serie games waarin jij jouw karakter omhoog moet zien te werken in het criminele circuit. Door missies uit te voeren verdien je geld en stijg je in aanzien. Tussendoor kun je trainen in de gym, auto’s stelen en natuurlijk de militaire basis binnendringen om 5 sterren politie en het leger achter je aan te krijgen. GTA is ontwikkeld door Rockstar Games en de eerste varianten zijn al in 1997 uitgebracht. De nieuwe edities bieden natuurlijk veel meer mogelijkheden, een grotere gamewereld en strakker design. Mijn persoonlijke favoriete is GTA San Andreas waar je met CJ de grootste gang probeert te creëren in Los Santos, Badlands, San Fierro en Las Venturas.

6. FIFA – 325 miljoen

Het immens populaire voetbalspel FIFA van EA Sports kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Met ruim 325 miljoen verkochte exemplaren zijn de FIFA spellen goed voor een 6e plaats. Je kunt jezelf uren vermaken met de carrière modus, waarbij je je favoriete club of je eigen speler zo goed mogelijk moet zien te ontwikkelen. Uiteraard kun je ook tegen elkaar spelen, waardoor FIFA veel wordt gespeeld tijdens vriendenavondjes (of op je mannenweekend bijvoorbeeld). FIFA Ultimate Team is de afgelopen jaren erg populair geworden. Bij FUT kan je zelf een team samenstellen door packs te kopen of verdienen met player cards erin. Speel online tegen andere Ultimate Team gamers om te klimmen op de ranglijst.

Hoewel FIFA een van de beste sportgames is, blijven we soms gefrustreerd achter door glitches in de gameplay. Bekijk het filmpje hieronder maar eens en je snapt gelijk waarom er controllers sneuvelen tijdens het FIFA spelen.

7. Minecraft – 238 miljoen

Met 238 miljoen verkopen vinden we Minecraft ook terug in deze Top 10 best verkochte video games. Het unieke aan dit spel is volgens ons het grafische design. Waar veel nieuwe games er zo gelikt en realistisch mogelijk uit willen zien, doet Minecraft het tegenovergestelde. Je bouwt je eigen wereld met blokken en pixels, waardoor het spel er heel basic uit ziet. Sommige spelers vinden dit niet mooi, voor anderen heeft dit juist veel charme. Je hebt de keus uit diverse spellen. Naast de originele Minecraft wereld kun je Minecraft Dungeons spelen of kiezen voor Minecraft Legends. Minecraft is ontwikkeld door Mojang Studios en bestaat al sinds 2009. Tegenwoordig kun je het spelen op de Xbox, Playstation, Nintendo Switch, iOS, Android en Windows.

8. LEGO – 203 miljoen

Nu een game die je waarschijnlijk niet had verwacht in deze lijst, LEGO. Toch zijn de LEGO games ruim 203 miljoen keer verkocht. Wees er echter wel van bewust dat dit de LEGO series betreft met ruim 80 verschillende spellen. Deze actie / avontuur games werden in 1995 voor het eerst op de markt gebracht en zijn anno 2022 dus in veel verschillende edities te koop. Zo zijn er LEGO videogames te spelen met het Star Wars thema, met DC en Marvel actiehelden en Harry Potter personages. De spellen van The Lego Group zijn ontwikkeld en gepubliceerd door Mindscape.

9. The Sims – 200 miljoen

Naast FIFA vinden we weer een spel van EA Games in de Top 10. The Sims kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Het is een strategisch levenssimulatiespel, waar jij de regie in handen neemt over het leven van je personages (Sims). Het is bedacht door Will Wright, ontwikkeld door Maxis en uitgebracht door Electronic Arts. In de Sims spellen kun je jouw huis naar wens inrichten en bepalen wat jouw virtuele mensen in het dagelijks leven gaan doen. Als kind ben ik (en jij misschien ook wel) hier uren zoet mee geweest. De eerste versie is uitgebracht in 2000 en inmiddels kun je in The Sims 4 unieke sims maken, het perfecte huis bouwen en nieuwe belevingen ontdekken.

10. Mario Kart – 170 miljoen

Tot slot een ware klassieker; Mario Kart. Dit is een spel dat bij mij thuis nog steeds gespeeld wordt op de Gamecube. Het is een serie racespellen waarbij je met je favoriete Mario personages kunt karten tegen elkaar. Je kunt het alleen spelen, maar het leukst is natuurlijk om tegen je vrienden te racen. Hierbij kun je elkaar dwarsbomen met bananenschillen, bommen en vliegende schilden. De eerste versie is al in 1992 uitgebracht onder de naam Super Mario Kart voor de SNES. Later zijn onder andere Mario Kart 64, Mario Kart Double Dash, Mario Kart Wii en Mario Kart 8 uitgebracht. Een perfecte video game voor een gezellig avondje met vrienden.

meest verkochte games

Dit zijn de meest verkochte games

Voor de volledigheid hier nog een keer de complete lijst met best verkochte video games;

 1. Tetris
 2. Pokemon
 3. Call of Duty
 4. Super Mario
 5. Grand Theft Auto
 6. FIFA
 7. Minecraft
 8. LEGO
 9. The Sims
 10. Mario Kart

Nog beter gamen met mannnen.nl

Heb je door onze lijst met best verkochte video games weer zin om te gaan gamen? Bij Mannnen.nl geven we je meer handige tips om nog meer plezier te halen uit je game-avondjes. Zo kun je hier lezen hoe je een thuisbioscoop maakt. Naast films kijken kun je hier natuurlijk ook grandioos gamen. En in deze blog vertellen we je hoe je een mancave inricht. Perfect voor een avondje gamen met vrienden!

Auteur

 • Maarten

  Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

  Bekijk Berichten