Ga naar de inhoud

De leukste drankspellen in 1 overzicht!

Ben je op zoek naar manieren om je volgende feestje op te fleuren? Drankspellen zijn een geweldige manier om wat plezier en opwinding toe te voegen aan elke gelegenheid. Van klassieke drankspelletjes als Kings Cup en Beer Pong, tot creatievere opties als Flip Cup en Drunk Jenga, er zijn genoeg opties waaruit je kunt kiezen. In deze blog gaan we het hebben over enkele van de beste drankspellen die je bij je volgende feestje kunt spelen. Welk drankspelletje vind jij het leukst? Mist je nog iets in het overzicht? Stuur dan even een berichtje, dan gaan wij kijken of wij hem leuk genoeg vinden om bij de leukste drankspelletjes te horen!

De beste drankspellen

Een van de meest populaire en klassieke drankspellen is King of Cups. Dit spel vereist een spel kaarten, een beker en veel drank. De spelers trekken om de beurt kaarten van de stapel en voeren de bijbehorende actie uit (zoals een drankje nemen of iemand anders laten drinken). Aan het eind van het spel neemt degene met de laatste kaart een drankje uit de beker in het midden. Dit spel wordt zeker een hit voor je feestje.

leukste drankspelletjes

Beer Pong is een ander klassiek drinkspel waar iedereen van houdt. Dit spel vereist twee teams, twee bekers gevuld met bier per team, en een pingpongbal. Het doel is om de bal in de beker van de tegenstander te stuiteren of te gooien. Als je de bal erin gooit, moeten zij hun bier opdrinken! Bierpong is zeker een hit op elke bijeenkomst en kan nog spannender worden gemaakt door met teams te spelen of de regels te veranderen.

Flip Cup is een andere geweldige optie als het gaat om drankspelletjes. Dit spel vereist twee teams, een tafel en een aantal red-cups (en natuurlijk een shitload aan bier!). Het doel is voor elk teamlid om zo snel mogelijk na het drinken van hun bier hun beker ondersteboven op de tafel te zetten. Het eerste team dat alle bekers omgedraaid heeft, wint! Dit spel kan behoorlijk competitief worden, dus houdt er rekening mee dat vriendschappen kunnen sneuvelen.

Drunk Jenga is een interessante twist op een oud klassiek spel. In plaats van blokken op elkaar te stapelen, moeten de spelers opdrachten uitvoeren die op kaarten staan, terwijl ze die op elkaar moeten balanceren. Als ze de opdracht binnen een minuut tot een goed einde brengen mogen ze verder; als ze falen moeten ze een slokje van hun drankje nemen! Drunk Jenga kan een geweldige manier zijn om mensen samen te brengen en tegelijkertijd een leuke competitie te hebben!

Als je op zoek bent naar meer creatieve drankspelletjes, kun je altijd je eigen regels verzinnen of een aantal traditionele regels door elkaar gooien! Je kunt bijvoorbeeld Drunk Bingo spelen in plaats van gewone bingo door elke speler vijf shots te geven in plaats van nummers; als ze er vijf op een rij krijgen, winnen ze! Of speel gewoon bierpong met teams, maar geef elke speler zijn eigen beker die het hele spel vol moet blijven (als hij eerder leeg is, ligt hij eruit!). Er zijn zoveel mogelijkheden om drankspel variaties op traditionele spellen te maken – laat je creativiteit de vrije loop!

Of je nu op zoek bent naar klassiekers of naar iets nieuws en creatiefs, er zijn genoeg drankspelletjes waaruit je kunt kiezen. We hopen dat deze blog je wat ideeën heeft gegeven voor je volgende bijeenkomst – proost!

leukste kaart drankspellen

Top 10 populairste drankspelletjes

Ben je op zoek naar leuke en spannende drankspelletjes voor je fissa ? Van klassieke drankspelletjes als Kings Cup en Beer Pong, tot creatievere opties als Flip Cup en Drunk Jenga, er zijn genoeg opties waaruit je kunt kiezen. We gaan nog even dieper in op de leukste drankspelletjes.

 1. Kings Cup: Een van de meest populaire en klassieke drankspellen, Kings Cup vereist een spel kaarten, een beker en veel drank. De spelers trekken om de beurt kaarten van de stapel en voeren de bijbehorende actie uit (zoals een drankje nemen of iemand anders laten drinken). Aan het eind van het spel neemt degene die de laatste kaart vasthoudt een drankje uit de beker in het midden.
 2. Beer Pong: Dit spel vereist twee teams, twee bekers gevuld met bier per team, en een pingpongbal. Het doel is om de bal in de beker van de tegenstander te stuiteren of te gooien. Als jij het haalt, moeten zij hun bier opdrinken! Bierpong is zeker een hit op elke bijeenkomst en kan nog spannender worden gemaakt door met teams te spelen of de regels te veranderen.
 3. Flip Cup: Dit spel vereist twee teams, bekers gevuld met bier per team, en een pingpongbal per team. Het doel is dat elk teamlid zijn beker zo snel mogelijk ondersteboven op zijn basis zet nadat hij zijn bier heeft opgedronken. Het eerste team dat alle bekers omgedraaid heeft, wint! Dit spel kan behoorlijk competitief worden, dus het is zeker een hit op je volgende bijeenkomst!
 4. Drunk Jenga: In plaats van blokken op elkaar te stapelen, moeten de spelers opdrachten voltooien die op kaarten staan terwijl ze die op elkaar balanceren. Als ze de opdracht binnen een minuut tot een goed einde brengen, mogen ze verder; als ze falen, moeten ze een slokje van hun drankje nemen! Drunk Jenga kan een geweldige manier zijn om mensen bij elkaar te brengen terwijl je ook een leuke competitie hebt!
 5. Kwartjes: Voor dit spel zijn alleen kwartjes, bekers en drankjes nodig! Elke speler gooit een kwartje in een beker – als het erin belandt, mogen ze drankjes uitdelen zoals ze willen! Stuitert het af, dan is het weer hun beurt totdat iemand zijn kwartje in de beker gooit. Kwartjes is geweldig omdat iedereen mee kan doen; je hebt alleen kwartjes nodig dus niemand hoeft zich ooit buitengesloten te voelen!
 6. Meest waarschijnlijke: Bij dit spel moet iedereen in je groep in een kring zitten met drankjes in de hand. Eén persoon begint met de vraag “wie zou het meest waarschijnlijk…” gevolgd door iets doms of schandelijks (bijvoorbeeld: wie zou het meest waarschijnlijk uit een vliegtuig springen zonder parachute?). Iedereen wijst dan aan wie ze denken dat deze actie zou doen – wie het meest wordt aangewezen moet een drankje nemen!
 7. Never Have I Ever: Ook hiervoor moet iedereen in een kring gaan zitten met een drankje in de hand – één persoon begint met te zeggen: “Nooit heb ik ooit…” gevolgd door iets wat ze niet hebben gedaan (voorbeeld: Nooit heb ik ooit gesurft). Iedereen die deze actie heeft gedaan moet een drankje nemen – dit kan behoorlijk interessant worden als mensen verhalen gaan delen over wat ze hebben gedaan!
 8. Sip It: Voor dit spel is een leeg glas of kruik nodig waar iedereen omheen staat – iedereen giet er om de beurt wat van zijn drankje in tot het vol genoeg is en iedereen er om de beurt aan kan nippen tot het weer leeg is! Dit is geweldig voor grotere groepen omdat er geen limiet is aan het aantal mensen dat mee kan doen aan dit leuke drankspelletje!
 9. Buzzword Bingo: Voor dit spel heeft elke speler vijf shots nodig in plaats van nummers – als ze vijf shots op een rij krijgen door buzzwords te zeggen zoals “drank” of “bier” dan winnen ze! Dit is een eenvoudige maar leuke manier voor iedereen in uw groep om mee te doen zonder ingewikkelde regels of strategieën – alles wat je nodig hebt is wat drank en creativiteit!
 10. Shot Roulette: Voor dit drankspel draait elke speler om de beurt een leeg shotglas gevuld met wodka – wie met wodka wordt bespoten, moet dat shot nemen! Dit is zeker een spannende aanvulling op elke bijeenkomst, omdat niemand weet wie het schot zal nemen – dus zorg ervoor dat je genoeg wodka klaar hebt staan voor deze!
leukste drankspellen voor twee personen

Waarom zou je een drankspelletje gaan spelen?

Drankspelletjes zijn een geweldige manier om elke bijeenkomst op te vrolijken en zorgen voor urenlang plezier en gelach. Of je nu uit bent met vrienden of een intiemere bijeenkomst thuis hebt, drankspelletjes zorgen zeker voor wat spanning en vriendschappelijke competitie. Hier zijn enkele redenen waarom je een drankspelletje moet spelen op je volgende bijeenkomst:

 1. Ze zijn leuk: Drankspelletjes zijn een geweldige manier om plezier te maken met je vrienden. Van klassieke drankspelletjes als Kings Cup en Beer Pong, tot creatievere opties als Flip Cup en Drunk Jenga, er is voor iedereen wel iets te beleven. Of je nu op zoek bent naar wat vriendelijke competitie of gewoon wat goede lach, er is zeker een spel dat iedereen zal vermaken.
 2. Ze moedigen sociale interactie aan: Drankspellen zijn een geweldige manier om mensen aan het praten te krijgen en met elkaar te laten communiceren. Niet alleen geeft het spelen van deze spellen mensen iets om over te praten, maar het moedigt hen ook aan om sociaal te zijn om taken te voltooien of het spel te winnen. Dit kan vooral nuttig zijn als er mensen zijn die elkaar nog niet zo goed kennen, want het geeft ze iets wat ze samen kunnen doen terwijl ze elkaar beter leren kennen.
 3. Ze voegen afwisseling toe aan uw bijeenkomsten: Als je merkt dat je vastzit in een sleur met hoe je gewoonlijk tijd doorbrengt met je vrienden, kunnen drankspelletjes wat variatie toevoegen en helpen dingen op te fleuren. Niet alleen kunnen ze uw bijeenkomsten spannender maken, maar ze bieden ook een kans voor iedereen om iets nieuws te proberen en wat plezier te hebben in het proces!
 4. Ze helpen je te ontspannen: Het spelen van drankspelletjes kan helpen de druk van gesprekken weg te nemen als er ooit een ongemakkelijke stilte valt of als mensen niet zeker weten waar ze het vervolgens over moeten hebben. Het geeft iedereen ook de kans om even afstand te nemen van de stress van het leven en zich gewoon even te concentreren op het hebben van plezier!

Uiteindelijk draait het bij drankspelletjes allemaal om plezier maken met je vrienden! Of je nu kiest voor klassiekers als Kings Cup of Beer Pong of iets nieuws probeert zoals Drunk Jenga of Shot Roulette, er is zeker iets dat iedereen leuk vindt. Dus pak wat drankjes, verzamel je vrienden en maak je klaar voor een avondje ouderwets drankspelletjesplezier!

Go HOE or go home drankspel

Go Hoe or Go Home is een hilarisch drankspel dat perfect is voor die avonden waarop je met je vrienden thuis wilt blijven en wat wilt lachen. Alles wat je nodig hebt is een spel kaarten, wat drank en gevoel voor humor! Het doel van dit spel is om kaarten te trekken en als je een Aas of Koning trekt, moet je drinken. Trek je een boer of koningin dan mag je beslissen of de persoon rechts van je moet drinken of niet. En tot slot, als je een Joker trekt, moet iedereen drinken! Dit spel zorgt zeker voor veel plezier en lol – dus pak je spel kaarten en laat de pret beginnen!

Bussen drankspel

Het Bussen drinkspel is een klassiek spel dat perfect is voor een avondje plezier met je vrienden. Alles wat je nodig hebt is een spel kaarten, veel drank en wat geduld! Het doel is om met de kaarten ‘bussen’ te bouwen, wat betekent dat als je vier kaarten op een rij van dezelfde kleur neerlegt, je het een bus mag noemen. Wie aan het eind van het spel de meeste bussen heeft, moet drinken! Let wel op die jokers, want die kunnen het tij van het spel in een oogwenk doen keren! Bussen zorgt zeker voor veel gelach en gezelligheid – dus pak je spel kaarten en laat de pret beginnen!

leuke drankspelletjes voor 4 personen

Drankspellen voor 2 personen

Als je op zoek bent naar leuke drankspelletjes voor twee personen, zijn er genoeg opties! Enkele geweldige keuzes zijn Beer Pong voor twee spelers, Flip Cup voor twee spelers en Quarters voor twee spelers. Beer Pong vereist twee teams, twee bekers gevuld met bier per team, en een pingpongbal. Het doel is om de bal in de beker van de tegenstander te kaatsen of te gooien. Als je de bal erin gooit, moeten zij hun bier opdrinken! Flip Cup vereist twee teams, bekers gevuld met bier per team, en een pingpongbal per team. Het doel is dat elk teamlid zijn beker zo snel mogelijk ondersteboven op zijn basis zet nadat hij zijn bier heeft opgedronken. Quarters vereist een leeg glas of een lege kan waar beide spelers omheen staan – iedereen giet er om de beurt wat van zijn drank in tot het vol genoeg is en iedereen er om de beurt aan kan nippen tot het weer leeg is! Welk spel je ook kiest, deze drankspelletjes voor twee personen zullen zeker een hit zijn!

Drankspellen voor 4 personen

Als je op zoek bent naar leuke drankspelletjes voor vier personen, zijn er genoeg opties! Enkele geweldige keuzes zijn Vier-speler Kings Cup, Vier-speler Beer Pong, en Vier-speler Flip Cup. Kings Cup vereist een spel kaarten, een beker en veel drank. De spelers trekken om de beurt kaarten van de stapel en voeren de bijbehorende actie uit (zoals een drankje nemen of iemand anders laten drinken). Beer Pong vereist twee teams, twee bekers gevuld met bier per team en een pingpongbal. Het doel is de bal in de beker van de tegenstander te stuiteren of te gooien. Als je de bal erin gooit, moeten zij hun bier opdrinken! Flip Cup vereist twee teams, bekers gevuld met bier per team, en een pingpongbal per team. Het doel is dat elk teamlid zijn beker zo snel mogelijk ondersteboven op zijn basis zet nadat hij zijn bier heeft opgedronken. Welk spel je ook kiest, deze drankspelletjes voor vier personen zullen zeker een hit zijn!

Vond je dit nou een leuke blog? Lees dan ook eens onze andere blogs voor mannen, zoals hoelang een biertje nodig heeft om koud te worden, de mooiste hondenkussens of top 10 meest succesvolle films ooit gemaakt.

Auteur

 • Maarten

  Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

  Bekijk Berichten