Ga naar de inhoud

Dagelijkse supplementen voor een gezonde levensstijl

Veel supplementen kunnen helpen om de hiaten in ons dieet op te vullen. Op deze manier kunnen we fit en gezond blijven. Veel mensen eten niet genoeg eiwitten. Proteine poeder is een voorbeeld van een supplement om een ​​dergelijk gebrek op te vullen en het is een geweldige manier voor mensen om meer van deze essentiële voedingsstof, namelijk eiwitten, binnen te krijgen.

Het is ook een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat je elke dag voldoende eiwitten binnenkrijgt. Het is belangrijk op te merken dat iedereen anders is en mogelijk andere supplementen nodig heeft. Daarnaast zijn er veel andere supplementen die kunnen helpen bij je gezondheidsdoelen. Daarom leggen we je in deze blog op Mannnen.nl uit welke supplementen voor een gezonde levensstijl belangrijk zijn.

supplementen gezonde levensstijl

Eiwitpoeder

Eiwitpoeder zoals die van Matchu Sports is een supplement dat je voeding extra eiwit geeft. Het kan worden toegevoegd aan smoothies, havermout en yoghurt voor een onmiddellijke energieboost. Eiwitshakes bieden een snelle oplossing voor diegenen die onderweg een energieboost nodig hebben. Ze kunnen ook worden gebruikt als brandstof voor de training of als hersteldrank na de training in plaats van whey-eiwit isolaat (WPI).

Door eiwitpoeder toe te voegen aan gebakken producten zoals koekjes en brownies, wordt hun voedingswaarde verhoogd. De meest populaire eiwitsoorten in poedervorm zijn whey isolaat en whey hydrolysaat omdat het snel verteerbare eiwitten zijn.

Multivitamine

Multivitamine is een goede plek om te beginnen voor je supplement regime, omdat het kan helpen de gaten van een minder dan ideaal dieet op te vullen. Multivitaminen zijn geen vervanging voor gezond eten, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat je de voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

Als je niet elke dag genoeg fruit en groenten eet, kan het nuttig zijn om een ​​multivitamine te nemen omdat deze veel vitamine C en andere belangrijke voedingsstoffen bevat. Sommige mensen nemen multivitaminen omdat ze er zeker van willen zijn dat hun lichaam alles krijgt wat ze nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren.

Omega-3 vetzuren (visolie)

Omega-3 vetzuren zijn een essentieel vetzuur en een van de meest bestudeerde voedingsstoffen ter wereld. Ze kunnen je hartgezondheid, hersenfunctie, gewrichtspijn en humeur ten goede komen. Van omega-3 vetzuren wordt ook gedacht dat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben die kunnen helpen bij het verlichten van symptomen die gepaard gaan met artritis, astma en andere ontstekingsaandoeningen.

Vitamine D

Vitamine D is essentieel voor een gezond immuunsysteem en kan ook een rol spelen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker. Vitamine D helpt je botten sterk te houden door ze te helpen calcium te absorberen. Vitamine D is belangrijk voor de stemming, geestelijke gezondheid, spierfunctie, gewichtsbeheersing en gezondheid van de botten.

Door voldoende vitamine D binnen te krijgen, kun je ’s nachts beter slapen en je humeur de hele dag stabiel houden door het vermogen van je hersenen om zichzelf te reguleren met serotonine te verbeteren.

Gezonde levensstijl bij Mannnen.nl

Streef jij een gezonde levensstijl na? Bij Mannnen.nl helpen we je graag op weg met onze blogs over sport en gezondheid. Zo delen we o.a. de creatine voordelen en nadelen, hoe je zelf een goedkope homegym kunt maken en wat de belangrijkste compound oefeningen voor krachttraining zijn. Gebruik onze tips om jouw leefstijl te verbeteren en fitter te worden.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten