Ga naar de inhoud

Cadeau trouwdag ouders

Iedereen kent het wel. Die trouwdag van je ouders (als ze tenminste getrouwd zijn). Als je klein bent, kun je gewoon wegkomen met een leuke tekening of zelfgemaakte ketting. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger het wordt om een leuk cadeau voor de trouwdag van je ouders te regelen. Vaak hebben ze de zaakjes redelijk goed op orde, hebben ze zelf eigenlijk alles wat ze al willen en moet je met iets unieks gaan komen, om toch een leuk cadeau op de trouwdag van je ouders te kunnen geven. Wij gaan je vandaag proberen wat tips te geven voor een leuk cadeau voor de trouwdag van je ouders. Cadeaus die je kunt geven als ze 10 jaar getrouwd zijn, 20 jaar getrouwd, 30 jaar getrouwd of zelfs 40 jaar getrouwd zijn. Alle cadeaus kun je zo gek, duur of uniek maken als je zelf wilt, zolang er maar een leuke gedachtegang achter zit.

Geen zin om de hele blog te lezen? Scroll dan gelijk naar onderen voor de gehele lijst in 1x 🙂

Cadeau trouwdag ouders

Wat voor cadeau geef je op de trouwdag van je ouders

Het is altijd een bijzonder moment. Wellicht wat je er wel bij toen je ouders gingen trouwen, maar voor de meeste kinderen is dit voor hun geboorte geweest. Maar misschien zijn ze wel hertrouwd en wil je ze een herinnering geven, van iets wat je zelf hebt onthouden die dag. Hoe dan ook is het lastig (vind ik zelf) om een leuk cadeau voor de trouwdag van je ouders te regelen, daarom geven wij je vandaag 20 tips voor een tof cadeau op de trouwdag van je ouders! Lees je mee?

Tips ouders cadeau trouwdag

Eigenlijk is onze eerste tip voor veel gezinnen het lastigst om te regelen. Een leuke familiefoto met alle gezinnen of met iedereen behalve de ouders. Je kunt je ouders ook vragen om lekker mee te gaan op de foto. Een foto als trouwdag cadeau voor je ouders wordt vaak gewaardeerd. Iedereen wordt ouder, levens lopen uit elkaar. Misschien woont de ene wel in Groningen, de ander in Maastricht en de weekenden zijn vaak druk bezet. Toch wordt een familiefoto als cadeau voor de trouwdag van je ouders vaak ontzettend gewaardeerd. Een blijvende herinnering voor je ouders. Die foto kun je vervolgens uitprinten op een mooi canvas of op een doek, welke vaak een prominente plek krijgen in het huis. 

Je kunt ervoor kiezen om zo’n fotoshoot voor de trouwdag van je ouders te doen in een studio, maar dit zijn vaak wel wat ‘statischere’ foto’s. Wij vinden het veel toffer als je dit op een buitenplaats doet, zoals in het bos of op een strand. Wat ook heel vet is, is als je je fotoshoot doet in een verlaten pand, zoals een oude fabriek of iets dergelijks. Overleg vooral ook met je fotograaf, want die weet vaak de beste plekjes wel uit te zoeken! 

Feestje trouwdag ouders cadeau

Trouwcadeau voor ouders cadeautip nummer 2: Borrelen met wijn

Zijn je ouders altijd wel in voor een lekker hapje en drankje? Koop dan een goede fles wijn en maak je eigen etiket. Je kunt hier bijvoorbeeld een oude (trouw)foto van je ouders voor gebruiken of je kinderen het etiket laten versieren. Schrijf er bijvoorbeeld hun trouwjaar op en de ingrediënten die hun huwelijk tot een succes hebben gemaakt. Geef er ook wat lekkere hapjes bij zodat ze een compleet pakket hebben om van te genieten. Denk aan olijven, kaasjes, noten, toast en worstjes. Ik weet zeker dat ze je dankbaar zullen zijn. 

Trouwdag cadeau tip voor je ouders nummer 3: Gezamelijk Uitje

Op de trouwdag van je ouders kun je ze maar het beste verwennen met iets wat ze heel graag samen doen. Wat vinden ze leuk? Houden ze van het theater of gaan ze liever naar de bioscoop? Is er een museum wat ze nog graag willen bezichtigen? Regel tickets en pak deze mooi in, dan kunnen ze er samen een leuke dag van maken.

4. Sauna of wellness

Wat is er fijner dat je ontspannen en laten verwennen? De trouwdag van je ouders is vast nog nooit gevierd met een massage, een sauna en een bubbelbad? Geef ze een dagje wellness cadeau en zorg dat ze in de watten worden gelegd, want dat hebben ze verdient!

5. Bloemen

Bloemen zijn altijd goed, geef ze een grote bos rozen of laat in de stijl van jouw moeder’s bruidsboeket een bloemstuk ontwerpen. Het voordeel van een bloemstuk is dat ze er vaak lang van kunnen genieten.

6. Fotoboom

We kennen allemaal de saaie stamboom met namen maar wat nu als je eens iets anders doet met alle foto’s die je door de jaren heen hebt verzameld? Zo kun je een foto collage maken, of een fotoboom waar je allemaal foto’s aanhangt. Je kunt tegenwoordig bijna alles bedrukken van chocolade tot placemats en van bedels tot tassen. Wil je liever iets simpels? Een mooie familiefoto van een herinneringen die je altijd bent blijven koesteren is altijd goed en wordt zeker gewaardeerd als cadeau!

Uitje trouwdag ouders

7. Cadeautip voor de trouwdag van je ouders: Schrijf een uniek gedicht!

Wil je de trouwdag van je ouders graag aangrijpen als een moment om wat te delen? Schrijf dan een mooi gedicht of een brief. Hierin kun je vertellen wat ze voor je betekenen, hoe jou jeugd is geweest en wat je zo bijzonder vindt aan hun huwelijk.

8. Kunst

Kunst is een blijvende herinneringen aan een speciaal moment. Geef een mooi doek voor aan de muur of een beeld voor aan de tuin. Ben je een beetje onzeker of het wel bij je ouders past? Dat is niet zo gek, kunst is namelijk heel persoonlijk. Je kunt je ouders ook meenemen en ze zelf laten uitkiezen. 

9. Uiteten

Je ouders trakteren op een etentje is natuurlijk altijd gezellig maar een surprise diner organiseren laat zien dat je er net wat meer moeite en tijd in hebt gestoken. Je maakt de trouwdag van je ouders super speciaal door familie en goede vrienden uit te nodigen en je ouders te verrassen.

10. Trouwauto

Is de trouwauto die je ouders voor hun huwelijk hebben gebruikt nog beschikbaar? Regel dan een chauffeur en laat ze een mooie route rijden. Deze kan bijvoorbeeld gaan langs alle huizen waar ze ooit gewoond hebben of andere plekken waar ze mooie herinneringen aan hebben. Regel onderweg stops waar ze een hapje kunnen eten en drinken en wil je helemaal uitpakken? Dan kun je ze naar een locatie brengen waar de hele familie een hapje kan eten.

11. Bruidstaart

Hoe leuk is het om het moment dat ze elkaar een hapje van de taart laten proeven na jaren nog eens over te doen? Heb je nog foto’s van de bruidstaart kunnen vinden? Schakel dan een professionele patisserie in laat hem namaken. 

12. Hotel overnachting 

Wil je van de trouwdag van je ouders een bijzondere ervaring maken? Geef ze dan een hotel overnachting cadeau in een romantische stad. Je kunt zelfs de bruidssuite reserveren en ze in de watten latten leggen met bubbels en chocolade. De romantiek zal weer helemaal opleven!

13. Hobby’s

Welke hobby’s hebben jou ouders? Misschien doen ze graag samen schilderen, bakken, tuinieren of wandelen? Je kunt ze een cadeau geven wat bij deze hobby past. Zo is een mand met lekkere bakspullen of bloemenzaden altijd goed of zijn ze misschien nog op zoek naar een rugzak om mee te wandelen? 

14. Ontbijt op bed

Al zolang als ik weet bracht ik mijn ouders op zondag ontbijt op bed. Mijn zusje en ik hadden dan beneden het rijk voor ons alleen en konden lekker kiezen wat we op tv wilde kijken. Hoe leuk om dit voor de trouwdag van je ouders nog eens te doen? Je kunt zelf in de keuken gaan staan, maar er zijn tegenwoordig ook genoeg leuke ontbijtboxen te bestellen.

15. Tijd voor een feestje

Wil je liever een feest dan een cadeau geven om de trouwdag van je ouders te vieren? Dan is een (groot) feest natuurlijk altijd een goed idee. Je kunt het zelf organiseren of je ouders helpen. Je kunt het thuis vieren maar ook al het werk uit handen geven en een locatie huren die de hapjes en drankjes verzorgd. 

16. 3-D foto laten maken

Zijn je ouders gek op foto’s, maar wil je eens wat anders geven voor hun huwelijksjubileum? Laat dan kleine beeldjes van jou en je gezin of broers en zussen maken! De beeldjes worden ook wel 3D-selfies genoemd en zijn gemaakt van keramisch poeder. Eerst wordt er van top tot teen een 3D-scan gemaakt, waarna de 3D-selfie wordt geprint met een 3D-printer. Het resultaat is een klein beeldje dat sprekend op je lijkt. Dit originele cadeau voor het 25-jarig huwelijk van je ouders zal hen steeds weer herinneren aan hun jubileum!

17. Straatnaambordje geven

Als de deur altijd voor iedereen openstaat bij je ouders, dan is het leuk om je ouders hun eigen straatnaambordje te geven. Deze kunnen ze in de tuin of in huis hangen, wat een heel gezellig gezicht is. Laat bijvoorbeeld een straatnaambord met hun voornamen maken, zoals de Jan en Annie straat, of kies voor hun achternaam als straatnaam. Je kunt bij veel aanbieders kiezen voor een standaard blauw-wit straatnaambordje, of een bordje met een meer authentieke look.

18. Uniek diner in een trein

Zijn je ouders dol op lekker eten? Geef ze dan een culinaire treinreis met de Dinner Train cadeau! Tijdens de treinreis komen ze langs verschillende plaatsen in Nederland, terwijl ze genieten van een uitgebreid diner. Het leuke aan een diner in de trein is dat het uitzicht telkens weer verandert. Met deze bijzondere ervaring zien je ouders dus veel van Nederland en kunnen ze samen heerlijk tafelen. Wil je meer informatie over dineren in de Dinner Train, of wil je reserveren? 

19. Ballonvaart

Als je ouders geen hoogtevrees hebben, dan is een ballonvaart een leuk cadeau voor hun 25-jarig huwelijk. Op grote hoogte boven Nederland zweven is iets wat veel mensen nog willen doen, terwijl maar weinig mensen ook echt de stap nemen. Geef daarom een ballonvaart als 25 jaar getrouwd cadeau aan je ouders! Er bestaan trouwens zelfs arrangementen om te dineren in een luchtballon

20. De eeuwige roos

Een bloemetje geven tijdens een 25 jaar getrouwd feest is misschien niet zo een goed idee. De meeste mensen zullen wel een bloemetje brengen waardoor heel het huis straks vol staat. Bloemen houden het vaak ook niet langer dan een week vol, zonde toch?

Wat dacht je van een roos? Deze roos is geïnspireerd op het sprookje van belle en het beest en geeft een magische sfeer door de mooie lampjes binnenin. Je ouders zullen zeker blij verrast zijn met dit prachtige originele cadeau!

Trouwdag ouders cadeau tips

Alle cadeautips voor de trouwdag van je ouders op een rij

 1. Fotoshoot met gezin
 2. Borrelavond met eigen wijn
 3. Gezamenlijk uitje
 4. Sauna of Wellness
 5. Groot boeket bloemen
 6. Fotoboom
 7. Gedicht maken
 8. Kunst geven
 9. Samen uit eten in een luxe restaurant 
 10. Trouwauto lenen voor 1 dag
 11. Bruidstaart namaken op samen opeten
 12. Hotelovernachting in hun favoriete stad
 13. Hobby’s van je ouders samen uitoefenen
 14. Ontbijtje op bed -> Wat dit doet niemand meer voor hun ouders
 15. Samen een feestje geven! Nodig alle leuke vrienden en familie uit (en laat ze meebetalen)
 16. 3D selfie maken
 17. Eigen straatnaambordje geven
 18. Diner in een trein (ja dit kan echt)
 19. Ballonvaart (of zweefvliegen)
 20. Een gedroogde roos in een glazen kom

Alle tips voor een leuk cadeau op de trouwdag van je ouders

Wij hopen je hiermee genoeg tips te hebben gegeven voor een tof, leuk of uniek cadeau trouwdag ouders. Heb jij nog tips die aan dit lijstje toegevoegd moeten worden? Laat het dan gerust weten! Wij voegen graag je unieke cadeautje toe aan deze lijst met cadeautips voor de trouwdag van je ouders! 

Vond je dit een leuke blog? Check dan ook eens waarom mannen eerder kaal worden, wat de 10 meest succesvolle films ooit zijn of wat de duurste Pokémon kaart is!

Auteur

 • Maarten

  Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

  Bekijk Berichten