Ga naar de inhoud

Welke airsoft wapens zijn er?

Airsoft is de laatste jaren enorm populair geworden. De sport dat oorspronkelijk vanuit Japan de hele wereld over is gegaan, is bij veel hobbyschutters de sport om zo realistisch mogelijk te trainen. Het wordt vaak op een afgesloten terrein gespeeld, bijvoorbeeld in een bos of een verlaten gebouw. Voordat je kan deelnemen aan een airsoft spel, is het noodzakelijk om een airsoft wapen te hebben. Maar welke airsoft wapens zijn er nu zoal. In dit artikel lees je welke wapens er zijn en hoe deze werken. Zo kun je het type wapen uitkiezen die echt bij jou past.

Elektrische airsoft wapens

Om te beginnen zijn er elektrische airsoft wapens. Dit airsoft wapen wordt middels een elektrische batterij ondersteund bij het afvuren van de BB (de kogel). De batterij is aangesloten aan een kleine compressor, die de druk in de cilinder verhoogd. Door de trekker over te halen wordt de druk vrijgegeven, waardoor de BB uit de cilinder schiet. Een batterij kan verschillende voltages hebben, waarbij een hoge voltage een hard schot oplevert. Echter zijn er in Nederland regels omtrent de voltage van een batterij. Houd dan ook rekening met de voltage tijdens de aankoop van een airsoft wapen.

Airsoft Wapens

Airsoft wapens op gas

De tweede variant is een airsoft wapen op gas. Hierbij gebruik je in plaats van een batterij een gaspatroon. De gaspatroon wordt in het wapen geladen, waardoor bij ieder schot een klein beetje gas de cilinder in wordt gelaten. Hierdoor wordt de druk in de cilinder vergroot. Tijdens het overhalen van de trekker, wordt de druk vrijgegeven, waardoor de BB de cilinder verlaat.

Airsoft wapen met veer

De laatste variant is een airsoft wapen met veer. Dit is de oudste en meest simpele vorm die er is. Door de veer naar achter te spannen en de trekker over te halen, schiet de veer naar voren waardoor de BB de cilinder verlaat.

Verschillende soorten airsoft wapens

Nu je weet hoe een airsoft wapen werkt, is het de tijd om er een uit te zoeken. Een airsoft wapen heb je namelijk in verschillende soorten en maten. Zo heb je semi- en volledig automatisch airsoft wapen. Semiautomatisch moet je denken aan handpistool of single shot jachtgeweren. Volledige automatische airsoft wapens zijn bijvoorbeeld machinegeweren. Door vooraf jouw speelstijl te bepalen, kan je hier jouw airsoft wapen op aanpassen. Ben je juist iemand die van afstand schiet (jachtgeweer) of iemand die het gevecht van dichtbij wilt spelen (machinegeweer of handpistool).

Vond je dit een leuke blog? Check dan ook hoelang een biertje in de vriezer moet of wat de leukste drankspelletjes zijn!