Ga naar de inhoud

Wat is slim fit

 Slim Fit is een trend die je steeds vaker ziet bij mannen. Een mooi getailleerd shirt of broek die nauw aansluit op je lichaamstype. Vandaag gaan wij in op de vraag: ‘Wat is slim fit’ en hoe kun je een mooi slim fit outfitje combineren. Lets go!

De zomer van 2022 komt er weer aan en dat betekent dat de slim-fit t-shirts weer uit de kast moeten komen! Ben jij helemaal klaar voor die zomer? Corona is klaar, de zomer van 2022 in aantocht en tijd om weer een goed passend shirt te kopen! Wij gaan je vandaag proberen te helpen om uit te leggen wat slim-fit is, waarom je dit moet aanschaffen en wat het verschil is tussen slim fit, muscle fit of bijvoorbeeld tight fit. Kleine verschillen in naam, maar grote verschillen in pasvorm! Check direct onze blog om goed voor de dag te komen, lees snel verder!

Wat is slim fit

Slim fit betekenis

Slim fit is een strakke, getailleerde pasvorm voor zowel onderkleding als bovenkleding. Letterlijk vertaald is ‘slim fit’ een slanke pasvorm. Een slim fit shirt is dus een shirt die getailleerd aansluit op jouw lichaamstype. De shirt of broek sluit dus strak aan op je huid, waardoor je lichaam weinig verhullends overlaat.

Wanneer slim fit dragen

Laten we eerlijk zijn, slim fit is niet voor iedereen een juiste keuze. Vaak zien wij mannen en vrouwen rondlopen waarvan we denken: slim fit is niet de juiste keuze. Natuurlijk moet iedereen lekker dragen wij hij/zij wilt, maar wij raden aan niet in elke situatie voor een slim-fit model te kiezen.

Niet altijd voor slim fit kiezen

Voor ons mannen geldt: als je een buik hebt, doe dan gewoon geen slim fit shirt aan. Gewoon niet doen. De buikrank wordt extra zichtbaar en het ziet er echt niet flatteus uit.

Qua broeken zou je wel voor een slimfit model kunnen kiezen als je een maatje meer hebt, maar combineer dit wel met een wat losser shirt. Ga ook niet voor een skinny jeans, dat is weer het andere uiterste, maar een slimfit broek is het best te combineren met een wat losser shirt.

Mocht je een gespierd lichaam hebben, wil je dit (vaak) graag laten zien. Sla hier echter niet in door. Wij zien veel gespierde binkies met een slim fit t-shirt en een skinny jeans. Je spiertjes komen er mooi in uit, maar vraag eens een vrouw om een mening. Die vinden het vaak echt geen porum.

Een Skinny broek en Slimfit shirt gaan gewoon niet lekker samen. Je kunt wel voor een mooie getailleerde broek gaan die mooi aansluit, maar probeer hier niet te ver in te gaan. Wat momenteel juist een trend is, is om een loose-fit shirt te combineren met een getailleerde broek.

Wat is een slim fit pasvorm

Slim Fit Stijl combinaties

Als wij gaan kijken naar welke stijlen het best passen bij Slim Fit, kunnen we alle kanten. Het is niet voor niets de meest populaire fit onder mannen. Vooral de slim fit broeken passen goed bij zowel casual als non-casual. Slim Fit Shirts passen meer bij feestelijke aangelegenheden / zomerse dagen, maar Slim Fit Overhemden passen weer perfect bij zakelijke afspraken. Met slim fit zit je (zolang het matcht bij je lichaam), altijd goed.

5 redenen om voor een slim fit shirt te kiezen

 1. Je hebt het lichaam ervoor
 2. Je wilt je lichaams(type) laten zien
 3. Het past bij de gelegenheid
 4. Je komt net uit de gym en wilt even extra flexen
 5. Tijdens het sporten (ja, dat zit echt lekker)

5 Redenen om niet voor een slim fit shirt te kiezen

 1. Je ziet sneller zweetvlekken (vooral in de zomer)
 2. Het laat alles zien. Echt alles.
 3. Je wordt snel als binkie gezien
 4. Het is niet de gelegenheid.
 5. Als je geen spierbouw / vet hebt.
Wat is slim fit shirt

De laatste reden willen wij ook even toelichten. Als jij graatmager bent en moeite hebt met het aankomen in spiermassa of vetmassa, dan is een slim fit pasvorm geen goede keuze. Met deze strakke pasvorm accentueer je namelijk je ‘dunne’ lichaam. Je kunt als je erg dun bent, beter kiezen voor een regular fit. Zelfde geldt dus als je te ‘dik’ bent. Kies dan ook niet voor een slim fit model.

Zo, tijd om te flaneren. Trek je mooiste (slim fit) kleding uit de kast, doe je haartjes strak, luchtje op en tijd om te genieten! Vond je het leuk om dit bericht te lezen? Kijk dan ook eens onze andere blogs, zoals: 5 Mannenweekend tips, alles om je baard te laten groeien & Baardolie, maar ook hoe jij snel rijk kunt worden via Bitvavo

Auteur

 • Maarten

  Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

  Bekijk Berichten