Ga naar de inhoud

Verschil tussen Dry Herb Vaporizers en Shisha Pennen

Vapen is een breed begrip. De meeste mensen zullen bij een vaporizer meteen denken aan kleine gekleurde pennen met zoete smaakjes. Maar er is wel degelijk een verschil tussen dry herb vaporizers en deze schadelijke shisha pennen. Hoe kun je ze onderscheiden en wat kun je allemaal met deze apparaten? In deze blog op Mannnen.nl vertellen we je het precieze verschil tussen Dry Herb Vaporizers en Shisha Pennen. Ben jij al nieuwsgierig?

dry herb vaporizers

Shisha Pennen zijn schadelijk

Je ziet en ruikt ze overal. Die gekleurde shisha pennen. In een paar maanden tijd is deze hype geëxplodeerd. Zelfs binnen in cafe’s of in het openbaar vervoer werd gebruik gemaakt van deze e-smokers. Dat is niet onopgemerkt gebleven.

Er is inmiddels ingegrepen en de vape pennetjes worden verboden. De damp zou slecht zijn voor je gezondheid en het zou een springplank zijn voor jongeren om sneller over te stappen op echt roken.

Dry Herb Vaporizer

Een vaporizer voor droge kruiden is iets heel anders dan het hierboven beschreven pennetje. In een zogenoemde dry herb vaporizer stop je een kruid in plaats van een vloeibaar goedje. Het apparaat verhit het kruid en neemt werkzame- en smaakstoffen op in een damp, die je vervolgens inhaleert. Het ligt dus aan het kruid dat je erin stopt of de damp schadelijk is voor je gezondheid of niet.

Verschil Dry Herb Vaporizers en Shisha Pennen

Shisha pennen en e-sigaretten met chemische goedjes zijn per definitie al slecht voor je. Deze vloeistoffen bestaan meestal voornamelijk uit een verhouding PG (Propylene Glycol) en VG (Vegetal Glycerin). Daarnaast worden er vaak aldehyden en nicotine aan toegevoegd. Deze stoffen kunnen je luchtwegen irriteren of beschadigen en kunnen ziektes veroorzaken.

Daarbij komt dat shisha pennen en e-liquids van allerlei onbekende aanbieders op de markt verschijnen. Onbetrouwbare fabrikanten kunnen andere stoffen aan de liquids toevoegen, zonder dit te vermelden op de verpakking. Bij een natuurlijk kruid is dit in de praktijk beter te controleren en te testen.

Naast kruiden kan er ook wiet in de vaporizer

Er zijn heel veel mogelijkheden als je een vaporizer gaat gebruiken. Er zijn tientallen kruiden die je zou kunnen verdampen. Neem bijvoorbeeld tijm, lavendel, eucalyptus, passiebloem, citroenmelisse, damiana, blauwe lotus, hop en nog veel meer. Al deze stoffen hebben een eigen smaak, maar soms ook een bepaald effect op je lichaam. Elk kruid heeft een ideale verdampingstemperatuur, waarbij de werkzame stoffen vrijkomen en via de damp je lichaam binnenkomen.

Dry Herb Vaporizers worden ook veel gebruikt om wiet of hasj te verdampen. Zogenoemde wiet vaporizers werden populair in de Verenigde Staten, maar zijn nu ook in grote getallen beschikbaar aan onze kant van de oceaan. Een wiet vaporizer wordt gezien als een alternatief voor roken. Bij roken komen schadelijke stoffen als teer, benzeen en koolmonoxide vrij door verbranding. Een vaporizer laat slechts hete lucht door de kruiden of wiet stromen, waardoor je daar geen last van hebt.

In deze blog van Mannnen.nl heb je de verschillen tussen Dry Herb Vaporizers en Shisha Pennen kunnen lezen. Ga jij op mannenweekend of naar een leuk festival deze zomer? Dan weet je nu waar je op moet letten als je een vaporizer mee wil nemen.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten