Ga naar de inhoud

Het aanvragen van zakelijke autoverzekeringen: een stapsgewijze gids

Heb je een eigen bedrijf en maak je veel zakelijke kilometers? Grote kans dat je besluit om een auto voor de zaak te kopen. Misschien heb je zelfs al wel een auto gekocht. Vergeet in dat geval niet om een verzekering af te sluiten voordat je ermee de weg op gaat. Omdat jij de auto voor je bedrijf gebruikt, heb je een zakelijke autoverzekering nodig. Als je nog niet eerder zo’n verzekering hebt afgesloten, weet je misschien niet hoe je dit aanpakt. Daarom hebben wij deze stapsgewijze gids voor je samengesteld. Hopelijk helpt dit jou om je bedrijfsauto snel en goed te verzekeren.

Stap 1: kies de dekking die bij jouw bedrijf past
Voordat jij je verdiept in zakelijke autoverzekeringen, moet je weten dat er verschillende opties zijn. Net als een personenauto kun je ook een bedrijfsauto op drie manieren verzekeren. Om het duidelijk en overzichtelijk te houden, hebben we de drie dekkingen hieronder voor je op een rijtje gezet.

– Wettelijke aansprakelijkheid (WA)
De zakelijke verzekering auto met de minst uitgebreide dekking is een WA-verzekering. Hiermee ben je verzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid. Veroorzaak je met het voertuig schade aan (spullen van) iemand anders? Dan ben je hiervoor verzekerd. Deze dekking wordt het meest gekozen voor bedrijfsauto’s ouder dan 10 jaar.

autoverzekeringen


– WA + Beperkt Casco
Schade aan je bedrijfsauto wordt niet vergoed als je een WA-verzekering afsluit. Wil je dit wel? Kies dan voor de dekking WA + Beperkt Casco. Je verzekeraar keert dan ook geld uit als de schade aan je bedrijfsauto het gevolg is van diefstal, inbraak, joyriding, brand, storm of de natuur. Deze dekking wordt het meest gekozen voor bedrijfswagens tussen 6 en 10 jaar oud.

– Allrisk
De meest uitgebreide manier om je bedrijfsauto te verzekeren, is met een allrisk autoverzekering (WA + Volledig Casco). Naast alle zaken die we hierboven al noemden, ben je hiermee ook verzekerd voor schade door een botsing, aanrijding en vandalisme. Deze dekking wordt het meest gekozen voor auto’s jonger dan 6 jaar.

Stap 2: vergelijk verzekeraars met elkaar
Weet je inmiddels wat de beste manier is om je bedrijfsauto te verzekeren? Dan kun je op zoek gaan naar een verzekeraar. Sommige ondernemers hebben er een handje van om een autoverzekering af te sluiten bij de eerste beste verzekeraar die zij tegenkomen. Helaas is dit vaak niet de beste optie. Zo ben je misschien minder goed verzekerd of betaal je onnodig veel premie. Vergelijk verzekeraars daarom altijd eerst met elkaar voordat je een zakelijke autoverzekering afsluit.

Om een eerlijke vergelijking te maken, moet je weten welke premie de verschillende verzekeraars hanteren. Dit achterhaal je vrij makkelijk, want op de site van de meeste verzekeraars kun jij je premie berekenen. Doe dit bij verschillende partijen, zodat je autoverzekeringen goed met elkaar kunt vergelijken.

Stap 3: vraag de autoverzekering aan
Als je de beste bestelautoverzekering gevonden hebt, wordt het de hoogste tijd om een aanvraag in te dienen. Veel tijd en moeite kost dit je niet, want bij de meeste verzekeraars vraag je online een autoverzekering aan. Hiervoor hoef je vaak alleen een aantal simpele stappen te doorlopen. Zo heeft een verzekeraar bijvoorbeeld een aantal gegevens over jou en de auto nodig. Vervolgens selecteer je de dekking en rond jij je aanvraag af. Vaak is je zakelijke autoverzekering direct actief, waardoor jij met je bedrijfsauto de weg op mag.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten