Ga naar de inhoud

Een goed ingerichte werkplaats voor mannen

Een echte klusser brengt veel tijd door in zijn werkplaats. Het is dus belangrijk dat deze werkplaats zo goed mogelijk is ingericht zodat deze aansluit op je wensen en niet voor onnodige problemen zorgt. Hier zijn daarom vier producten die je echt niet kan missen in je werkplaats. Lees verder in deze blog van Mannnen.nl!

werkplaats mannen

Een goede werktafel

Werktafels zijn essentieel voor allerlei klussen en daardoor ook een belangrijk onderdeel van een goede werkplaats. Alleen al voor het op maat zagen van planken zijn werktafels onmisbaar. Bij het kopen van een werktafel is het belangrijk om te letten op wat bij jou past. Wil je een groot werkblad of heb je minder ruimte en wil je dus een compacter model? En werk je vaak zittend met bijvoorbeeld een werkstoel of wil je graag staan? Daarnaast is het belangrijk dat de hoogte verstelbaar is, zodat het niet voor ergonomische problemen zal zorgen.

Gereedschapswagens

Het is makkelijk om je werkplaats rommelig te laten worden, zeker als je ergens naar op zoek bent. Een goede oplossing voor dit probleem zijn gereedschapswagens. Dit zijn (vaak metalen) kasten op wielen waar je handig je gereedschap of materialen in kan opbergen. Op deze manier ben je nooit meer precies die ene ringsteeksleutel kwijt als je hem eindelijk een keer nodig hebt.

Belangrijk bij deze gereedschapswagens is dat ze geschikt zijn voor de dingen die je er in wil opslaan. Je kan bijvoorbeeld eentje uitkiezen waar je het gereedschap in kan ophangen, maar ook een waarbij er meer schappen zijn voor als je ook opbergbakken wil gebruiken.

Stellingkasten

Niet alles past in een gereedschapswagen en soms wil je iets snel kunnen pakken. Denk bijvoorbeeld aan lange planken of een bezem. Daarom zijn stellingkasten ook een goede toevoeging aan de werkplaats. Deze kan je samen kopen met een paar goede opbergdozen zodat het minder rommelig oogt. Dat is ook fijner werken. Bij stellingkasten kan je het beste voor de stellingkasten gaan waarbij je de hoogte kan aanpassen en de schappen kan verplaatsen. Zo zal het nooit nét niet passen.

Gereedschapswand

Ten slotte is een gereedschapswand een echte aanrader. In combinatie met standaardhaken of andere accessoires kan je hiermee je gereedschap ophangen. Dit kan bijvoorbeeld boven je werktafel zodat je onmiddellijk je gereedschap bij de hand hebt. Zo hoef je niet in je gereedschapskist te rommelen voordat je verder kan met je project. Deze gereedschapswanden kan je ook kopen met verschuifbare deurtjes ervoor, voor de klussers die graag een nettere werkplaats willen hebben.

Op Mannnen.nl lees je natuurlijk veel meer tips voor klussers. Zo lees je hier onder andere meer over het kiezen van de juiste badkamer kleuren, wat je met Fix All van Soudal kan en welke bouw uitrusting je nodig hebt.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten