Ga naar de inhoud

Kleurtinten van een klassieke badkamerstijl

Klassieke badkamers zijn een perfecte aanvulling op oudere huizen en traditionele eigendommen. Met hun badkuipen op leeuwenpoten en fraaie meubels, helpen traditionele badkamers de authenticiteit en het karakter van een huis te behouden. Om deze reden zijn ze net zo populair als ze ooit zijn geweest.

badkamer stijlen

Wat badkamers in traditionele stijl geweldig maakt, is dat ze een goed idee zijn, zelfs als je niet in een vintage huis woont. Je kan ervoor kiezen om klassieke elementen en jouw favoriete traditionele badkamerproducten te gebruiken om een meesterwerk te creëren. In deze blog gids delen we onze beste tips voor het samenstellen van een traditionele badkamer. We nemen alle individuele kenmerken van de traditionele badkamerinrichting onder de loep. Lees snel verder.

De traditionele badkamer

Deze badkamerstijl is meestal geïnspireerd op ontwerptrends, decor en materialen die verband houden met specifieke historische tijdperken. In sommige gevallen is het gemakkelijker om traditioneel badkamerdesign te definiëren in termen van wat het niet is: modern, eigentijds of minimalistisch. Een klassieke badkamer voelt meer als een ontspannende spa-oase dankzij de elegante tinten en luxe accenten. Kortom, badkamers in traditionele stijl zijn klassiek, tijdloos en prachtig esthetisch.

Elementen van een badkamer in traditionele stijl

Wat de badkamer in traditionele stijl “traditioneel” maakt, zijn de elementen waaruit het bestaat. Het kiezen van de juiste producten en decor die past bij de traditionele normen is enigszins lastig. Sommige mensen proberen bijvoorbeeld meubelstukken uit de jaren 1800 te gebruiken.

In plaats daarvan zouden ze stukken kunnen gebruiken die vandaag de dag worden vervaardigd en nog steeds een eerbetoon zijn aan een bepaald tijdperk, zonder over te stappen op de hedendaagse badkamerstijl.

Traditionele badkamerkleurpaletten

Het traditionele kleurenpalet bestaat uit lichtere tinten verf of behang, en er zijn tal van opties die je kunt overwegen. Hier zijn drie kleurencombinaties die het spel altijd zullen winnen.

Bleke tinten blauw of groen

Het is kalm, het is sereen en het is volkomen traditioneel. Deze kleuren hebben iets historisch fris dat bijdraagt aan een sprankelende badkamer. Lichte tinten blauw of groen als badkamerkleuren zijn perfect, vooral wanneer ze verlicht worden met natuurlijk licht. Nog beter, een bad op leeuwenpoten is een geweldige aanvulling op dit kleurenpalet.

Zachte neutrale tinten zoals beige, perzik en roze

Als je een huis bezit met een badkamer uit circa 1950, dan is de kans groot dat je bekend bent met het roos, beige of perzik kleurenpalet. Het goede nieuws is dat jouw taak om de badkamer er traditioneler uit te laten zien, nu eenvoudiger is geworden. Update met verlichting in antieke stijl; gooi er wat verse bloemen in en een authentieke wastafel en jouw badkamer ziet er meteen traditioneel eruit.

Diepere tinten werken ook

Het kiezen van een specifiek traditioneel badkamerkleurenpalet betekent niet dat alle delen gelijk worden weergegeven met lichtere kleuren. Integendeel, het is soms handig om te kiezen voor dominante tinten die kunnen worden versterkt door een flinke dosis van een andere kleur. Diepere tinten blauw, groen en paars kunnen ook goed werken als je op zoek bent naar een meer dramatische look. Met deze kleuren ontwerp je een traditionele badkamer.

Bij Mannnen.nl lees je natuurlijk nog veel meer leuke inspo blogs voor jouw woning. Zo lees je hier over de verftrends van 2023 en delen we in dit artikel hoe je eenvoudig meer sfeer in huis creëert.

Auteur

  • Maarten

    Ik heb al sinds jongs af aan een brede interesse. Daarom ben ik Mannnen.nl, het online platform voor en door mannen. Hier deel ik mijn mening, ervaringen en handige tips over onderwerpen speciaal voor mannen. Van sport tot lichamelijke verzorging en van luxe producten tot home entertainment. Lees je mee?

    Bekijk Berichten